Helt oberörd !

Det finns iallafall en tjej som inte tycker att alla saker stör!
Hon har gosat ner sig i soffan framför barntv !


Vilket kaos !!!!

Burit alla möbler och annat krafs här hemma. Imorgon börjar tapetseringen av våra sovrum och vi får campa i vardagsrummet tills vidare!
Slitit och dragit och ett tag kändes det ganska hopplöst men med min envishet löft jag sängen och madrassern, thea satt i soffan och gapade av förvåning!

Nu längtar jag tills det är klart, min fina vän och kollega hjälpte mig välja tapeter och nu får vi hoppas att våra kloka hjärnor är bättre än en !

Bjuder på bild kaos, jag mår dåligt av denna röra .


Solen ger mig styrka och kärlek är belöningen!

En bra dag för att sammanfatta den!
Samma gamla vanliga rutin och jag måste erkänna att jag börjar få kläm på livet som ensamstående mamma. Känns otroligt bra och jag känner hur hela jag kan stråla.

Valt tapeter idag för nu är det rustnings dags i våra sovrum. Målaren var förbi med proverna och jag måste säga att jag är rätt nervös över att ta det beslut ensam. I min tidigare relation så fogade jag mig mest efter honom och barnen så jag tror att min egen tankeverksamhet inte fick vara så aktiv. Beslut fattades oftast efter hur jag trodde det skulle vara bara för att inte skapa osämja.
Så här står jag och ska ansvara för detta på egna ben och jag måste erkänna att det känns rätt skakigt.
Det ska nog gå bra tror jag, det är ju av att möta våra rädslor som vi sägs växa.

Hade en lång konversation idag och den gav mig otroligt många aha upplevelser. Dels gav den mig ett hopp och dels sorg. Hoppet är nog att jag såg hur stora steg jag tagit i mig själv, hur mina aktiva val har gjort mig till en mer levnads glad person. Sorgen var nog att vissa människor verkligen har fastnat och att dom troligtvis aldrig kommer att ta sig ur sina demoner. Försökte spegla och ge feedback men det var som om allt bara studsade tillbaka, som om någon hade satt upp en gigantisk skiva plexiglas och allting studsade tillbaka.
Det var bara andra som bar skulden och det fanns ingen som helst acceptans.

Vet inte om den enormt strålande solen påverkade mitt positiva humör för jag gjorde också ett stort aktivt val. Det har grott inom mig en tid och nu var det helt enkelt dags att göra sig kvitt alla tankar och agera. Snabbt gick det och resultatet vart som jag förväntat. Satt glad upprymd och nöjd på stolen efteråt och tänkte : fan vad skönt, hur kommer det sig att jag inte agerade tidigare ???

Så typiskt mig, jag funderar på vissa saker tills hjärnan håller på att gå i bitar. Istället för att bara lägga fram vad jag egentligen vill och invänta resultat. Nä då Ani ska gå runt och plåga sina tankebanor och känner lite skuld och skam innan hon trycker på knappen.

Som ni märker har det varit mycket positiva saker och nu behöver jag varva ner tillsammans med min favorit grabb i soffan. Thea sover sen en timme och då får man passa på att plocka upp alla leksaker också. Sov gott alla fina varelser där ute och jag hoppas jag kunde förmedla något av dagens inlägg.

Love Ani


Ja du vad va det jag menade egentligen ????


Precis så är det för mig, fröken glömsk........


Stupid ass........


All we need to give is love


Sago stund


Finns inget bättre än vindruvor enligt Thea !


Dagen idag i bild form !


Lovely


Offline läget . . .

God morgon på er idag har dagen kommit som jag längtat efter. Theas hemkomst.
Sköna dagar för jag längtar efter henne när hon är borta.
Borde man inte njuta av dessa få dagar då man har chansen att göra något för sig själv ?!

Det händer inte mig iallafall jag kanske känner så i små korta minuterar precis när jag lämnat på dagis men sen börjar den gnolande saknaden krypa sig på.
Jag tänker på vad hon gör, om hon har det bra och om hon är lycklig konstant hela tiden. Jag vill bara ha henne där och krama henne hårt.

Även lotus lider nog av att hon är borta , han går ner i offline läge och gör inte många knop när hon är borta. Han är otroligt mycket mer aktiv när hon är hemma.
Underbart att se vilket speciellt band dom två har. Han är verkligen lika mycket min hund som hennes.
Ibland kivas dom som syskon och Thea finner det otroligt roligt att retas med honom. Hon kastar leksaker åt honom när han är leksugen och man hör hennes bubblande skratt!!
Dom delar gärna nallar och om Thea är på sitt givmilda humör kan hon kasta ner lite pålägg åt honom.
Tror det är nyttigt för barn att få uppleva den enorma kärleken ett djur kan ge.
Precis som hon ger honom all kärlek hon har!

Idag är det ju söndag så jag tänkte ta en promenad till Brynäs och fika lite. Underbart väder och solen lyser äntligen börjar den efterlängtade våren att ge sig tillkänna!
Bjuder på en bild när lotus får låna theas nalles säng!

Ha en underbar dag alla kära medborgare!

Love Ani


Tornadorn är hemma ...

Kom hem sent idag, tror vi klev innanför dörren strax före tio. Härligt att komma hem trots att jag haft en otroligt härlig resa.

När jag väl landat här satte jag igång som en tornado och jag är glad att jag fixat detta innan morgon dagen.
Diskat, tvättat en maskin tvätt , bytt sängkläder så nu ska det bli underbart att krypa ner i sängen. Fan vad effektiv jag känner mig!!!
Måste på peka att jag hunnit mycket på den timmen jag varit hemma.

Lotus är helt slut efter resan och nya intryck från hans hundkompis, han ligger helt utslagen och jag tror han kommer sova en vecka till efter detta.

Nä nu blir det en dusch sen nybäddad kudde!

Love Ani


Välkomnar min nya odd Molly tunika till min lilla odd Molly familj !


Up to you . . .


Lördags frukost på annan ort !

God morgon alla glada läsare, vi sitter och avnjuter en god kopp kaffe och hundarna tassar runt!

Fantastiskt kväll igår med massor av god mat och mycket skratt.
Idag ska vi vuxna leka lite och det blir pulka åkning efter fyrhjulingen. Härligt att få vara lite barnslig och leka lite. Tror jag ska koka varm choklad som vi kanske kan ta med oss. Härligt att sätta sig ner i naturen och avnjuta en het kopp choklad.

Bjuder på en lotus bild, han har tagit tron platsen i soffan och har koll på läget.
Ha en fin dag

Love Ani


Andlig frukost med Bangkok´s brus i tankebanorna.........

Lugn och stillsam frukost just nu hemma hos oss, idag är jag ju barnledig och det betyder sovmorgon för mig. Men det slår aldrig fel bara för att jag får sova så vaknar man halv 6 iallafall, tyckte mig höra Thea hosta innefrån sitt rum. Låg kvar i sängen och irriterade mig över min vakenhet och det enorma snarkandet som försegick brevid mig.
Tacksam för att jag gick upp för nu har jag gjort dagis schema klar för hela Mars och April iallafall skönt att få det gjort för jag hatar att vara ute i sista minuten, det är sånna saker som gör att jag vimsar bort saker. Skönt att jag lärt mig hur jag ska göra för att få lite ordning i min annars impulsiva hjärna.
Avnjuter nu en macka och en kopp java i harmoni och har jag tråkigt så kan jag bara slå ögonen på min trånande hund, tror han siktat in sig på mitt pålägg.......... :)

Längtar tills posten kommer för jag vill verkligen ha min nya jacka från Junkyard.... Hoppas hoppas den kommer idag. Detta är annars en dag helt utan planer, kanske blir det en fika på stan eller varför inte en bio. Haft otroligt mycket planer dom sista gångerna jag varit barnledig men idag känner jag för att bara vara. Kanske gå ner på stan och bara titta på folket, sätta mig på ett fik och bara studera människor som vimmlar förbi i alla stress.

Kommer direkt att tänka på Bangkok när jag får detta sug efter att studer omgivningen, finns ingen stad som för mig är så enormt levande och jag längtar ofta tillbaka till stadens puls. Endel hatar verkligen denna stad för det enorma bruset och att det aldrig blir total tystnad men för mig är det detta som gör att jag älskar staden ännu mer för varje minut jag andas Bangkok luft.
Där finner jag konstigt nog ett lugn, bara att knata runt på gatorna bland allt skrammel är meditation för mig, att se skolbarnen köpa sin frukost i en lite korv vagn är en enorm upplevelse.
 Bara att titta på den äldre damen som steker nudlar på ett litet spritkök under lunchtimmarna är en upplevelse, jag  skulle kunna fortsätta för evig, Bangkok är för många en otroligt stor shopping stad och visst det är kul att shoppa en liten stund men att bara studera dess omgivining är för mig en andlig upplevelse.

Ja det här inlägget blev ju en salig blandning av både varm och kallt och med detta lämnar jag tangenterna. För dagens utmaningar kan börja, först arbete sen får vi se vad jag bjuder mig själv på för upplevelser. Tar dagen som det kommer, utan krav och förväntningar.

Love Ani


Fan vad roligt det skulle vara...


Här går det undan på morgonen !

Det tar minst en timme och få lillan i kläderna här hemma sen är det min tur att lägga make up och klä mig på ca 20 minuter. Tänker jag tillbaka på tiden jag använde förr måste jag påstå att jag är imponerad av mig själv!!

Idag har vi överlämningsdag och Thea ska till sin pappa. Enligt överenskommelse ska hon lämnas hos honom då han är ledig dom få dagar han har henne men även denna dag kom något viktigare emellan och hon får gå på dagis.

Själv ska jag gå till jobbet sen fika på Brynäs tills det är dags att gå till jobb nummer två, ledig dagar lika med arbete.

Ha en fin dag där ute! Love Ani


Skönt när man kommer till insikt att man aldrig kommer förstå. Acceptans :)


Det finns dagar då vi får aha upplevelserna vi längtat efter, skulle vilja kalla dom kvitton :)

Haft en härlig dag med kollegorna och avslutade den med en play date tillsammans med min dotter.
Barnen lekte bra och Thea var så trött här på kvällningen. Fick en fin present av sin kompis och nu ska jag bara försöka förstå mig på hur den fungerar. Det är nog lika bäst att mamma provar den för annars blir Thea galen om jag samtidgt som hon vill leka med den så ska  läsa bruksanvisningen.
Mamma test kör nog den själv ritande spindel innan det släpps i hennes händer, tänk att man måste vara tekniskt utbildad för att veta hur en barn leksak ska hanteras :p

Idag har jag använt mig mycket av acceptans, så mycket att det faktiskt gick upp ett ljus i mig att jag använde fördigheten utan att reflektera över det. Härligt när man ser att saker man vill ska hända sker , det blir som ett kvitto på att man kommit någonstanns på sin vandring.
När jag pratar om acceptans tror många att man ska vara snäll och god mot alla man möter igenom livet men så är inte fallet. Jag behöver inte alls gilla alla och jag behöver inte alls godta vad andra gjort mot mig men det är bara att acceptera att vi under en väldigt lång tid kommer att vandra på samma jord och den energin man slösar på att irritera sig på personen / personerna kan användas till så mycket smartare saker. Tex så kan man leva ett otroligt bra liv istället eller göra det bästa åt sin egen situvation.
Blivit bättre på att sortera ut också, sortera utan att känna något som helst dåligt samvete, bara acceptera att alla är olika och passar inte för varandra.
Lär mig dagligen att hantera det sekundära framför det primära, i vissa fall är det bra att använda sig av mitt  humör medans i andra kanske inte lika bra.
Har haft enormt stöd och hjälp från min sponsor  i detta och jag vet inte hur jag skulle klarat det igenom henne faktiskt.

Kommer så väl ihåg en mening hon sa till mig när jag beklagade mig att ha brusat upp när vi diskuterade umgänget på familjerätten.
Hon la bara huvudet på sne och tittade på mig och frågade: Fick du som du ville och det som va rätt  ?
Ja svarade jag och tittade frågande på henne, beredd att hon skulle säga det rätta svaret.
Lugnt och sansat sa hon bara till mig: Då gjorde du helt rätt för ibland måste man få bli arg också.
Klok kvinna det där och jag är enormt tacksam att hon finns i mitt liv !

Blev ett långt inlägg idag, ledsen om jag tråkade ut er riktigt men ni som känner mig vet ju att det jag tror på brinner jag för. Bara låta mig vara så och acceptera :)

Love Ani



Givmild dam.....

Det var en glad Thea som åkte till dagis idag, vi var nämligen förbi affären och handlade glass till hennes dagis. Så stolt och glad tjej som levererade detta till personalen.
Tittade på personalen och sa : Barnen ( det betyder att hon köpt dom till barnen)
Gullungen min hon älskar att ge saker till andra.


Lovely........


Tillsammans växer vi, hand i hand genom livet !

Haft otroligt tråkigt i dag men massor har blivit gjort här hemma. Har varit hemma med Thea som snorar och hostar. Sagt detta förr jag vet, men varför kan inte bannlysa alla dessa jävla baciller.
Tvättat två maskiner tvätt, dammsugit, torkat golven vattnat blommorna, diskat osv....
 Hade så tråkigt ett tag så jag slet ut hela kylskåpet och gav även detta en enorm makeover.
Hatar kylskåpet och om jag ställer mig och rengör detta i tristess så kanske ni förstår hur tråkigt det är att vara hemma med snorig unge.

Höjpunkten på dagen var nog att åka iväg till affären och handla lite idag, strosade runt bland hyllorna för att fylla mitt ny städade kylskåp med godsaker.
En halv timmes handling och jag begav mig hemåt glad ihågen. Inte lika roligt att ställa in alla sakerna för helt plötsligt blev det trångt där inne och jag irriterade mig över att det inte såg lika ordningsamt där inne längre... haha vilka problem :)

Middagen blev som ni såg Thai mat och det var lika utsökt som jag förväntat mig. Vi hann med att ge Thea ett bad innan hon vid sex tiden började tjata om att hon skulle sova.
Nattade henne och sjöng som vanligt en vaggvisa som hänger kvar sen jag var ett litet barn. Insåg då vikten av det vi ger, tänk er jag är snart 30 år gammal och kommer ihåg en vaggvisa från då jag var barn.
Jag minns varenda rad och varenda ton. Precis så hoppas jag att det blir i Thea´s fall, jag vill att när hon  får barn ska hon kunna föra denna lilla visa vidare till sin Baby.

Vi ger våra barn oersättliga delar av oss själva fast vi kanske inte alls märker det visserligen så slinker det med en massa av våra olator också men jag tror att det är dom små fina sakerna som kommer väga tyngst i vågskålen.
Innan jag fick barn reflekterade jag inte över dessa saker utan mycket av det man hade med sig togs förgivet på något sätt. Även fått lära mig en hel del om mig själv och fått se att mycket i min personlighet kanske inte är så barnvänligt. Jag har väldigt många fobier och det brukar många göra narr av.
Kan inte kladda och då menar jag jag hatar verkligen kladd, har svårt att ta i det och får rysningar över hela kroppen, men tillsammans med Thea har jag verkligen fått öva på detta. Vi leker med lera och bakar, idag tycker jag inte alls att det är lika jobbigt som innan jag fick barn.
Man kan på nåt sätt säga att vi tar små kliv tillsammans varje dag, hand i hand så växer vi. Hon växer upp och blir förhoppningsvis en mycket bättre kopia av mig och jag växer in i rollen som vuxen människa mer än jag skulle ha gjort utan hennes existens.

Love Ani



Thea sorterar. .

När thea äter thai mat är hon otroligt lik sin fader. Det ska sorteras och allt som inte gillas plockas ur. Köttet, grönsakerna sorteras ut på sidan av och resultatet blir inte mycket föda om ni frågar en all ätare som mig!

Så här ser hennes skräphög ut !!!


Citat of the day !


Säng blogg . . .

Ligger i sängen och tittar på när min underbara flicka sover sött. Trots att snoret rinner och hennes hosta håller oss vaken på nätterna så är hon bra söt.

Funderar på dagens mat , blev fusk idag och det serverades makaroner och köttbullar här innan hon somnade. Helst vill jag undvika att behöva åka till nån affär så jag tror dagens kok ihop blir en blandning av det som finns hemma.

Vad tror ni om en baguette med räkröra. Har ju crème fraîche och rom hemma så det kan ju bli en hit. Slänga i lite hackad lök, majonäs och skala några räkor. låter bra tycker jag nu återstår de bara och se om det blir lika smakfullt som jag föreställer mig .

Nu ska jag försöka få liv i min lilla dam bredvid så hon inte sover för mycket , hoppas hon blir bättre tills i natt för jag kan behöva ett par timmars sömn. Ha det gott där ute!

Love Ani


En annan stil att bygga klossar på !


Thea har spenderat eftermiddagen med att leka med alla nya saker, fångade henne äntligen på bild !


Från en massa olika röster till total tystnad......

Dagen idag har varit koncentrerat på lilla Thea då det är hennes 2-års dag. Ställde till kalas här hemma med Ballonger och tårta.
Mycket fina människor på besök och Theas pappa deltog också. Så roligt att se att Thea verkligen sken upp av allt stohej, hon älskade verkligen paketen och öppnade med glädje. Hon fick så mycket fina saker och jag nämner ingen för att det finns risk för att jag glömmer någon.
Dagens bästa var nog hennes one piece den härjade hon runt i nästan hela dagen, gillade den skarpt. Fick snabba på här på eftermiddagen med maten och badningen för det var verkligen en trött tjej.

Efter alla gäster gått och Thea somnad vart det otroligt tyst här hemma och jag har mest glidit runt här hemma och gjort lite små saker. Tvättat en maskin tvätt och hängt den i tystnad. Pratat lite med Lotus men han är inte så intresserad av mig utan grisar bara vidare i sängen, tror alla blev lite trött av kalaset så jag får nog läsa en bok eller nåt för att underhålla mig själv.

Love Ani

 


Somnade av utmattning!!


Thea avslutar dagen med ett bad och sittläge framför tv, tröttsamt med kalas !


Thea älskar sin one piece !!!!


Frukost nummer två blev tårta som Thea blåste ut själv, 2 år är hon nu Lill tjejen !


Du gav mig meningen med livet, nu ger jag dig livet som gåva ....

Livet har fortsatt med en väldans fart idag och jag har stressat runt som en annan yr höna. Jobbat, burit och bubbat en massa grejer. Köpt tårta inför kalaset och som vanligt i mitt liv så har timmarna bara flygit iväg.
Varit på Brynäs och ätit god middag och haft en massa mys. Thea har bakat chokladbollar med Emma som hon glatt bjöd av. Själv avskyr jag chokladbollar bara synen kan få mig att spy men som tur var fick jag henne att mata Alex istället så jag slapp lätt undan..... haha

Sitter och tänker tillbaka idag, imorgon är det ju två år sedan min lilla underbara princessa kom till världen, lite väl tidigt men så underbart.
Kommer ihåg det som om det va igår. Som vanligt hade kvällströtta jag som var mer än kvällstrött som gravid lagt mig tidigt, men vid fem tiden på morgonen vaknade jag av en märklig känsla i hela kroppen.
Gick upp ur sängen och plötsligt insåg jag att allt blev blött och jag hann bara tänka : Oh jävlar
Ropade på Theas pappa som som vanligt satt uppe, han kom farandes och kläckte ur sig den dummaste kommentaren just då : Är du säker på att du inte kissat på dig ?
Tänk er då en argsint, rädd och  överfet gravid kvinnas min och jag fräste fram: Tror du inte jag vet om jag kissat på mig eller inte, idiot????
haha ja sen var cirkusen igång, ringa farmor och väcka theas stora syster sen ilade vi iväg till BB.
Lång väntan på BB och jag blev snittad flera timmar efter vi anlänt till sjukhuset, förlossningen var otroligt jobbig och en ren mardröm faktiskt.
Hon var svårt fångad och otroligt liten. Det var underbart när hon äntligen kom in till mig och jag fick hålla henne första gången. Idag kan jag förstå att det bara tog ett par sekunder innan jag älskade henne.

Det var den dagen mitt liv fick en omstart tror jag. Livet har sedan den dagen varit väldigt annorlunda mot för tidigare, jag har växt in i mammarollen och livet har fått en annan mening. Den mänskliga egoismen jag hade som ung är idag utplånad, visst en del finns kvar men i största allmänhet så är det hennes välmående som spelar störst roll. Jag är ingen extrem mamma eller så men jag sätter henne idag alltid i första rummet.
Ibland när jag kan känna mig less brukar jag titta på henne eller på ett kort på henne och då sprider sig glädje inom mig och jag tänker tack gode gud för att du gav mig chansen att få vara tillsammans med denna vackra individ.

Skulle kunna skriva i all oändlighet om detta för det finns så enormt stort känsloflöde runt denna lilla tös.
Hon är min dotter och jag ska hålla henne i handen förevigt, jag ska vandra vid hennes sida och alltid finnas där när hon behöver det som mest. Krama när hon gråter och skratta med henne när hon skrattar. Ingenting har större mening idag än mitt älskade barn.

Love Ani


Vi är alla nyckelbärare.......


Alla sätt är väl bra, utom dom dåliga ?


Underbart när man får känna på fördelar av karma....

 "Så länge jag gör bra saker för mig och andra kommer det svåra att förmildras och gud kommer att ge mig det jag givit till andra! "

Clownen


Stress är bra i lagoma doser, sägs det iallafall!

Hann inte blogga under gårdagen, massor på min att göra lista och så kom min lilla ängel hem från sin pappa så hon roade oss här hemma. Ibland funderar man vart hon får alltid ifrån, hon kan verkligen roa en hel kommun bara genom att vara sig själv.
Sängdags tidigt då jag har massor att göra idag, först arbete sen ska jag göra det sista inför Thea´s 2 års-kalas imorgon. Tårtor ska hämtas, ballonger har jag glömt och lite andra småsaker.
Handlat presenter som ligger på skåpet och väntar tror hon kommer bli jätte nöjd för en av dom, berättar mer om den imorgon.

Stress stress stress ja så skulle jag nog sammanfatta min dag idag, hämtar Thea två på dagis sen får vi väl åka runt hela stan för att samla ihop alla saker som ska köpas, hoppas verkligen hon är på sitt allra bästa shopping humör :)

Ha det gott nu ska jag dricka java och klä mig inför det som komma skall. Bjuder på en lite tok bild på min snart blivande två åring.

Love Ani

Nawa söt.....


i know .......


Utvilad och fylld av energi..........

God morgon, vaknade före klockan idag och känner mig otroligt utvilad. Det var länge sedan jag hade denna enorma energin, har hunnit laddat batterierna och det känns underbart faktiskt.
Snön yr runt där ute och det är så vackert att titta ut genom fönstret och stundera detta och inta mitt kaffe.

Hade en otroligt bra dag igår avslutade dagen framför hockeyn med gott sällskap och en härlig semla, alla hjärtansdan för var en riktig bra dag och jag fick verkligen spendera den med kärleksfulla individer. Sen finns det ju många andra vänner man skulle vilja hinna med också, men kloningen har ju inte riktigt kommit till stan än så jag fick nöja mig med det som var.

Idag blir det arbete och sen beger jag mig till Brynäs för nu var det ju ett tag sedan jag besökte familjen Andersson. Blir lätt så när man bor så långt ifrån, man tar sig liksom aldrig tid. Tråkigt men vi får ta vara på dom stunder vi får.

Nu ska jag hoppa i kläderna och ge mig själv en ansiktsmålning och åka iväg till jobbet.
Ha en underbar dag allihopa och kom ihåg om du ler mot världen kommer världen att le mot dig.

Love Ani


Tacksam för dom som finns i mitt liv, happy valentines day!


My love !!!


Värdefulla individer i mitt liv ........

Det blev en riktig tjejkväll här hemma efter allt arbete idag. Min gamle vän var här och vi diskuterade allt mellan himmel och jord. Bara så som vi kan, vi kan verkligen böja och vrida på saker. Känner mig otrolig trygg med henne för vi kan verkligen prata om det där som alla tänker men ingen säger.
Samtidigt är det ju så att vi hunnit med lite saker under åren, roligt att sitta och blicka tillbaka på hur det va och vart vi hamnat.
Både på gott & ont och helt ut dömmanden, så här är det och det kanske inte va vad vi diskuterade när vi drog ett par vinare innan krogrundorna vi tagit under åren :)

Kvällen fortsatte i temat egen tid, jag tog mig tid att ta hand om mig själv för en stund. Hade spa här hemma med badning och ljuvlig musik. Fått ett radio tips av en vän och nu kan jag inte sluta lyssna.
Riktigt grymt.
Thea är hos sin pappa så det är tyst här hemma och det annars lite uttjatade ordet mamma känns efterlängtat.
Tur att det bara är två dagar nu för jag längtar såååå efter henne, tur att hon inte är borta så ofta för jag lider verkligen. Känns som om en liten bit av mig försvinner när hon är borta.
Imorgon blir det arbete både på för och eftermiddagen så jag håller iallafall mig sysselsatt.

Lotus ligger i soffan brevid mig och han ser faktiskt rätt nöjd ut idag. Det slog mig idag hur gammal han blivit. Åren bara går och han har alltid stått vid  min sida. Han älskar mig även när jag känner att jag förtjänar det som minst. Hans gråa mun visar spår av hans enorma vishet.
Han har sina vissna dagar när han vaknat på fel sida och helst inte vill kliva upp ur sängen.
 Han har sina dagar då han bara strålar av glädje och leker lite, vilket inte tillhör vanligheten..
Han har sina egenheter, han drar upp sina gossedjur i sänghalmen och ger dom en omgång....
Ibland kan hans skall göra mig tokig men summan av allt är att han är min tvillingsjäl.

Imorgon är det ju Alla hjärtansdag och då ska jag ge honom en stoooor kram och lite leverpastej för att visa den enorma tacksamheten jag känner inför honom.
Nu tänker kanske vissa... Men herre gud det är ju bara en hund.
Ja det får stå för er, i mina ögon är hans min kamrat som ger mer än han någonsin tagit. Han har gett oersättligt mycket kärlek utan att förvänta sig mer tillbaka.
Nu kommer jag säga ordet som jag ofta säger och det är verkligen sant : JAG ÄLSKAR DIG LOVELY!!!!

Med dessa rader säger jag God natt världen, ses imorgon med ett leende på våra läppar :)

Love Ani


Såå bra


Min Lill prins trivs i sin fåtölj !


Thea är så intresserad av matchen att pizzan kallnar !


My name ?


Städ ro !

Vill man ha lite ro kan man alltid sätta på dammsugaren, både hunden och ungen sitter sim ljus!
Kolla in thea !


Hon älskar att bada iallafall !


Mitt monster . . . .


Lamp köp !

Nöjd över mitt lampköp!


Ska jag falla för trycket eller följa min kloka hjärna ?

Nu sitter jag här och funderar om tiden finns för att se filmen iallafall.
Svaret har jag ju egentligen och det är NEJ eftersom jag både behöver duscha och grejja lite innan jag lägger mig. Thea har sovit av och an idag och nu på kvällen låg tempen på 39 grader.
Så det blir nog ingen film för gud vet när hon vaknar imorgon, hon har ju sovit länge dom senaste dagarna men för att vara på den säkra sidan är det väl en god ide att inte vara uppe och skrota på nätterna när man har småbarn.

Hoppas mitt lilla hjärta är på benen snart igen så allt kan återgå till det normala. Livet blir lite mer komplicerat när barnen är sjuka. Bara att gå med hunden kräver en insats styrka, thea har inte varit speciellt road av att klä på sig alla gånger, tur är väl att jag har en enormt hjälpande familj.
Mor & Far har varit här och hjälpt mig enormt mycket och jag är så tacksam för detta. Idag fick jag ta bilen till affären och inhandla matvaror och det var skönt att få komma iväg en stund, en chans att andas och bara vara.
Annars så har jag hunnit med att måla mycket idag, det tar mer tid än man anar. Självaste målningen är ju egentligen ingen konst men skiten ska ju torka så förbannat länge också :p

Nu ska jag rulla igång mig själv och ta mig in i duschen innan jag slösar för mycket tid på att sitta framför datorn.

Love Ani


Han är grym den mannen !

Cesar Millan gjorde min dag när ha sa detta i dagens program !

Du kan inte rädda instabila män med kärlek, desamma gällande hundar !!!


LOL.....


Tydligare kan det fan inte bli . .. .

Sitter i soffan och hänger med min sjukling. Usch vad jag tycker synd om henne gör verkligen ont i mig att se henne sjuk.
Försökte ge henne lite svalkande ben & jerrys men inte ens det var lockande.
Hoppas verkligen hon känner sig bättre imorgon.

Haft fika besök idag och det var trevligt. Diskuterade lite ditt & datt.

Det mest roliga idag måste jag nog säga är alla funderingar som många verkar ha. För att klargöra för alla så tänkte jag skriva om det.
Tydligen har jag ett otroligt fint privatliv för mig är det befängt att man orkar prata om det för så spännande är det verkligen inte. Jag skulle vilja sammanfatta det som arbetande och ensamstående mamma.
Dom orden säger för mig nästan allt, jag har helt enkelt häcken full med att ge min dotter det bästa tänkbara här i världen. Och nu till det bästa av allt jag älskar att vara ensam.

Det finns ingen som talar om för mig vad jag ska göra på lördag. Det finns ingen som gnisslar för att jag vill ta bilen till affären. Behöver inte anpassa mig när jag lagar mat för jag kan laga sånt jag gillar. Jag slipper köa för att gå på toa ja listan kan göras lång.

En sak som jag nästan är säker på är att om jag skaffat nån ny så skulle det märkas för jag är oftast som en öppen bok. Är jag kär då lyser jag som en stjärna så ingen fara, alla kommer bli uppdaterade om detta inträffat.

Varför denna stress?!
Kan man inte bara få må bra.
Varför måste man ha så bråttom med allt.
Jag har tagit god tid på mig för att rena mig själv. Rannsakat defekter jag fått från dom sista 4 åren. Fått tid att förstå vad det va som hände och lärt mig vilka beteenden hos mig som var en bidragande effekt.
Tidigare i mitt liv har jag rusat vidare och inte ens tagit tag i problem.
Jag har lärt mig att vinnarna är dom som tar hela steget ut och vågar förnedras.

En annan viktig del har nog varit det faktum att jag har ett barn. Om jag träffar någon så ska jag hålla thea utanför en lång tid. Tror det är viktigt att man är säker på sin relation innan man blandar in barnen. Vi vuxna måste tänka på att vi är förebilder och våra relationer påverkar deras syn på kärlek i framtiden. Jag vill att thea ska få en fin syn på kärlek och relationer och då måste jag använda det i praktiken.

Nu blev det en massa bubbel men nu har jag fått detta sagt iallafall.

Love Ani


Grundning nummer ett !

Så ja nu har jag grundat sänggaveln första gången !
Penslade av bunnys säng också, gissa om thea kommer bli glad!
Tror det kommer bli höjd punkten, hon och hennes följeslagare har fått lika !


Ett steg framåt är mer än ett tillbaka !

Märklig dag faktiskt! Jag har bara flummat omkring på något sätt. Handlat färg som jag nämnde tidigare och ska snart börja måla.
Det ska bli roligt att se resultatet. Känns nog härligt att få det klart och att jag kan säga att jag gjorde detta.
Alltid varit imponerad av människor som fixat och donat men själv har jag aldrig tagit mig tid. Härligt med alla energi som jag fått, med små steg går jag framåt iallafall. Huvudsaken är att man försöker ta sig an utmaningarna och att man inte fastnar i tanken.

Idag blev det pannkakor här hemma och det var populärt av både stora och små. Själv är jag mest imponerad över att jag ens tog mig an utmaningen. Ännu en gång släppte jag tagit om min rädsla och det blev en succé !

Nu ska jag glo på tv med folket!

Love Ani


Hämta tösen på dagis sen blir det måleristuga!

Handlat färg så nu ska jag måla, köpt dyr färg som ska vara anpassade för kvinnliga målare..... öööö diskriminering eller ?
Skit samma nu ska pensel djäveln få blöda.........





Äkta vänskap är vackert.......


Gillar denna fras av Melissa horn !

Jag har förlorat en tävling men vunnit ett val.
Har bestämt att stå helt utanför det där som jag blir ledsen av !


Ibland kan beslut vara positiva men tuffa att ta !

Fattat beslutet om att flytta min lilla prinsessa från ett bra dagis. Vi bor inte längre i samma stadsdel så att ta sig från och till dagis har tagit oss lång tid.
Känns bra på ett sätt men tråkigt på ett annat.
Förr var det ju annorlunda när hon var hos sin pappa oftare, då blev det inte dagligen. Men nu när hon endast är där ett par tillfällen i månaden känns det onödigt att ha ett dagis nära honom. Planen som bestämdes hos familjerätten är ju att hon ska vara där på hans lediga dagar och då ser jag ingen anledning till att vi kuskar omkring hela veckorna då han inte utnyttjar någon dagis tid.
Skönt kommer det nog bli iallafall och detta ger min sömn glada tjej en timmes mer sovmorgon !!!

Love Ani


Vardags lunken fortsätter i hissnande fart !

Kort mobilt bloggande idag har en del att göra innan sängdags.
Min lilla rövare har kommit hem igen och det är alltid lika roligt. Busat och myst med henne och nu sover hon gott!

Inte hunnit hänt så mycket idag då jag spenderat dagen på mitt arbete. Hämtade Thea på dagis, hann med en snabb kaffe innan vi begav oss hemåt.

Imorgon blir det ännu mer att göra men jag ska försöka hinna med och köpa färg till theas säng som jag köpt, den ska bara målas så den passar in med det övriga i hushållet!

Ja då har jag uppdaterat er hur min dag har sett ut i stora drag. Ta hand om er där ute!

Love Ani


Mitt nya namn är semlan !


Vi är dom ända som kan välja i våra liv!


Alla sätt är bra utom dom dåliga eller ... haha


Hjälp din nästa. . .

För mig har det varit väldigt nyttigt att få hjälp ifrån människor som levt med samma typ av medberoende som jag gjort. Jag har där fått lärt mig att jag inte är ensam i det jag gått igenom. Jag har fått livsglädje och en stor styrka genom detta.
Bara känslan av att inte känna skuld och skam för allt jag tillåtit ske, det var otroligt jobbigt för mig om att jag teg och aldrig berättade för någon på grund av all skam jag kände. Ännu ondare gjorde det nog när människor som visste långt innan mig aldrig sa något.
Hur kan man leva med sig själv om man låter människor kliva in i ett sådant helvete utan att berätta något, hur kan man leva med vetskapen av att jag kunde ha förhindrat ett helvete för både barn och vuxna individer.
Visst alla har ju ett val men det finns fina sätt att berätta saker för andra. Polletten trillar kanske inte ner direkt för någon som går in i ett förhållande med en missbrukare men när pusslet är lagt kan personen titta tillbaka och iallafall ha någon slags tillit till omgivningen. Då kommer man nog inte känna sig som apan i en bur iallfall.
Idag kan jag tala med människor om det som hände och hur jag egentligen mådde av allt detta, jag kommer också göra allt i min makt för att andra människor inte ska hamna där jag hamnade. Jag kommer aldrig att vara tyst utan jag kommer på ett bra sätt förmedla det jag vet sen är det mottagaren som måste vårda resten.

Love Ani


Vi har alla ett ansvar... Tar du hand om din del ?


Bra sagt av Anne Hauser

"Jag behöver göra medvetna val för mig, för att vara mig och för att förändra mig - för det är ingen annan som kan göra det åt mig. Samtidigt kan jag bara förändra mig själv och ingen annan.

Däremot kan man behöva hjälp på vägen för att få till den där förändringen och att våga vara sig själv. Någon som hjälper en att se världen ur ett annat perspektiv."


Så här kan det se ut när fruktstund råder !


Jag tror hunden försvann på köpet!

Härlig dag tillsammans med mina kära.
Thea somnade sent ikväll men det gjorde absolut inget för vi fick ett par härliga sömn timmar på dagen. Även jag sov och  kände mig så där underbart utvilad efteråt.
Annars har dagen går i dur och vi har donat på så gott som hela dagen. Varit ute med pulkan och gått promenader med hunden.
En väldigt viktig sak för Thea idag har varit att det är hennes hund, poängterar det ofta och hon vill inte alls gå med på att jag lånar honom. Om jag frågar henne så svarar hon bestämt: Nej mamma mina aff ( aff betyder hund ).
Så det är väl bara att inse att det här med att skaffa barn kan stå en dyrt. Man kan bli av med sin hund också :p

Imorgon blir det arbets dag igen och jag ser framemot att få komma tillbaka, jag är ingen person som gillar att vabba.
Nu ska jag återvända till verkligheten här hemma och göra  iordning inför morgon dagen. Man vill ju vara ren och fin om man ska umgås med andra.

Love Ani


Pulka med Thea !

Ute med mina två små monster och thea åkte lite pulka, bara kul i två minuter sen tog hon över kopplet på lotus. Sista dagen har det varit väldigt viktigt för henne att det är hennes hund inte mammas!


RSS 2.0