Soft side of me........

Dagen blev inte riktigt som jag planerat. Min rätt organicerade dag slog i kras på mer än ett sätt.
Vart jävligt less ett tag faktiskt men min kära mor & far kom över och gjorde dagen till en dröm.
Thea hostar och snorar så jag fick vackert stanna hemma idag, en av nackdelarna med att inte ha någon aktiv pappa i Theas liv.
Bara gilla läget som sagt och jag blev otroligt glad över alla hjälp jag fick av mina föreldrar. Pappa var så snäll att hanbyggde ihop min nya säng och mamma vek all min tvätt.
Kände mig väldigt ompysslad och nöjd efter besöket. Thea vart också på strålande humör av besöket och hon hjälpte morfar glatt och tittade
intresserat på medans han skruvade i alla skruvar.
Talade om vart hon skulle sova och vart mamma skulle sova, la sig på golvet i ramen innna madrasserna lagts i och låtsades sova.
Tyvärr fick hon inte inviga sängen så hon somnade i soffan medans jag torkade upp efter hennes badning. Hon är så gullig när hon bara somnar.

Haft en djup diskution med en vän om kärlek idag, kärlek är ju något som är så olika för många. Kom då inte på frågan om jag vill gifta mig.
Där måste jag säga att jag inte riktigt vet vilket ben jag ska stå på faktiskt?
Delade åsikter.
Beror nog på faktiskt jag tror kanske mer på kärleken än på själv giftemålet i sig. Det finns ju stunder i livet som man kan vara så lycklig med en människa så
det känns så äkta och riktigt och då är det väldigt fint och vackert. Men då kan man ju förlova sig i stället för ett giftemål är ju juridiskt mycket mer
ansvar än detta. Tror många tar för lätt på vad giftemål egentligen innebär och det är då man hamnar i sitsen skiljsmässa, sjukt mycket svårare om jag förstått det rätt än att bara göra slut och gå ifrån varandra. Har man dessutom barn så krånglar det tills sig ännu mer då har man ju den berömda betänke tiden också.

Kom ihåg när jag förlovade mig med Theas pappa, Det var i Bangkok på Hard rock cafe. Det kanske inte var det mest romantiskaste om man frågar andra men för mig dög det mer än väl, jag älskade honom och lovade honom trohet.
Utan den resan så hade ju inte mitt älskade barn blivit till.
Ja ni detta är ingen enkel fråga och jag skulle nog kunna skriva en C uppsats om både för och nackdelar. Det viktigaste tycker iallafall jag är att man älskar varandra sen om man gifter sig eller hur man gifter sig är nog individuellt.

Sen pratade vi om den största kärleken och den är väl den underbaraste av dom alla, har vi inte kännt detta så kommer vi nog göra det nån gång.
Ni vet den personen man träffar där det hugger till i varje ådra man har, man tappar andan och känner sig allmänt förlamad. Man försöker verkligen att koncentrara sig men det går inte för allt man hör och allt man ser förknippas med personen.
Man kan finna sig själv vänta på ett lite sms i timmar och varje minut av saknad känns som ett skridskorsskär i hjärtat.
Har ni känt detta? Ja då har ni träffat er livsströsta kärlek.

Här vill jag citara ett par ord skrivna av min vän Anja :

Var vi för evigt menade du och jag?
Eller var vi bara försenade med vårat framtidsval?

 

Så var det i mitt fall, jag träffade min livs största kärlek för några år sedan. Det har alltid stannat där och det är nog så ödet vill att det ska vara.
Den personen ligger mig väldigt varmt om hjärtat men precis som i dikten så var det aldrig rätt tid och det gled oss ur händerna.

Mycket kärlek idag men ibland måste man ju få vissa the soft side också :)

Love Ani





 


Vem vill !

Vem vill sova när man kam hjälpa mamma med pappers arbete !


Underbart !

Så glad att mitt kök ser normalt ut, vilket lyft det blev. Antik vitt och nya fina beslag. . . .


Ja så är det nog, ingen ide att känna sig ledsen när man blir offer för egocentriska individer !


Den saknade bunnyn !


Måndags ångest.......

Behöver en hel del motivation känner jag, måste ta och köra massor av mindfullness ikväll för jag håller på att somna av trötthet.
Måste nog lida av måndags syndromet eller nåt, allting känns liksom lite tungt idag. Annars brukar jag med hjälp av min positivitet kunna öka tempot på eftermiddagen men det är som bort flugen.

Ikväll blir det operation skruva säng, äntligen ska jag få kasta min gamla och sova gott, känns riktig bra faktiskt.
Eftersom jag själv inte är någon hejjare på att skruva ikea möbler så använder jag mig av liv linjan ring en vän.
Annars vet jag hur det slutar, sängen står där och jag skricker av ilska för att jag inte fattar vart alla skruvar ska sitta och när jag väl fått ihop den har jag satt allting bak och fram.. hihi

Thea saknar sin lilla Bunny, imorse frågade hon efter den och jag hoppas att den snart kommer tillbaka till henne.
Hemma går det att avleda henne med andra saker men problemet uppstår när hon ska sova på dagis. Dom har bett om att få ha Bunny där så hon inte tjatar ihjäl dom när det är dags att vila middag. Rara lilla barn det är hennes allt det där. Hennes trygghet när inte mamma kan vara med och hålla henne i handen.
Hon brukar mata honom och bada honom hemma, han har även en egen stol hemma hos oss. Hon brukar kamma honom och dansa omkring med honom.
Synd bara att hennes pappa inte lämnat med honom, vi får se hur det går idag på dagis och så hoppas vi att han snart kommer tillbaka till henne igen.

Idag hoppas jag att dom hunnit färdigt i köket så jag kan vara i min lya utan att det kryper i kroppen.
Bloggar säkert senare!

Love Ani


Dom underbaraste stunderna i ens liv!

Det finns inget mer underbart än att få ha sitt barn sovandes i ens famn. Thea sover gott och jag njuter av att få lukta på hennes ny tvättade hår !
Finns ingenting i världen som skulle kunna mäta sig med kärleken jag har till mitt barn.

Love Ani


Helgen är snart passé !

Helgen är snart slut den har liksom bara sprungit iväg. Haft jätte trevligt med härligt sällskap och en massa barn lekar. Barnen har lekt med lera och gjort en massa annat skoj. Nalle puh bilen har varit väldigt populär och den samsades dom om.
Thea har shoppat lite och självklart blev hon förtjust i en tröja med en bunny på.

Nu är det snart dags för kvälls fika här hemma men Thea får kolla klart på barn tv först, våga störa henne när det handlar om kaniner!

Love Ani


Bjuder på en bild i brist på blogg tid !


Händiga jag !

Har man ingen bäddsoffa och vill ha en så kan man göra...


Thank you....

God afton alla läsare.
Det har varit en dag med mycket farande och flakande och mycket oro i mitt hjärta.
Trots den gnolande oron i mitt hjärta så har jag uträttat det jag skulle idag, handlat inför hemkomsten av min älskade ängel och varit till Bomhus och besökt en kär vän.
Varför denna oro undrar nog många ?
 En av mina närmaste vänner hamnade på sjukhuset och det var en enorm oro innan man fick något svar på vad som hänt.
Så tacksam att det hela gått bra och känns bra nu när jag vet lite mer om läget.

Väl hemma ikväll så slog jag på tv:en och grisade i mig lite Ben & Jerry´s helt underbart. Så nu sitter jag här med min lilla Lotus och njuter av tystnaden och tittar på ljusen som flammar. Älskar att tända ljus och bara vara i nuet.
Det blir en tidig kväll idag för jag behöver all sömn jag kan hinna få för att ladda mina batterier. Snart helg och jag längtar verkligen för jag har så mycket att se framemot.

Funderingar då?
 Jo jag har som vanligt en massa, lovar att sortera in några i senare bloggning för just för stunden finns det alldeles för många och dom måste nog få landa lite.
Det jag kanske vill säga idag är att jag är oerhört tacksam för dom människorna jag har omkring mig och att vi borde ta vara på varandras olikheter. Vissa har temprament och vissa kan tyckas lama men det är ju dessa små saker som gör oss unika.
Jag har ett hett temprament och kanske låter mycket ibland men det går fort över, andra är svår tända men otroligt långsint.
 Kan det inte få vara så då?
Varför måste vi alla vara lika hela tiden ?
Varför måste vi alla vara stöpta i samma form?
Vem är det egentligen som har rätten att dömma?
Vem har rätt och vem har fel?
 Är det din världsuppfattning som är sne vriden eller är det min ?
För mig spelar det faktiskt ingen roll, vi är alla lika mycket  värda och ingen kan hävda att dom är viktigare än andra.
 Vi är unika varelser och jag tackar gud för detta för  vad jobbigt det skulle va om alla på jorden tänkte som jag, snacka om att jag skulle bli uttråkad. Ingen att diskutera med, ingen att byta erfarenheter med osv.

Avslutar denna bloggning med meningen : Tack gode gud för mänskligheten !

Love Ani

 


Gör det du mår bra av . .


Hur stark är du ?


Så sanna ord .....


Tittar in och säger hej . . .

Hemma en sväng innan det är dags att ta sig an den andra delen av dagen.
Thea är hos sin pappa så då passar jag på att trycka in så mycket som möjligt.
Även skönt att sysselsätta sig för jag saknar henne alltid massvis!

Nu ska jag brumma iväg, ha det bäst där ute i etern.

Love Ani


Jag bara ler , vad är hemligheten ?!


Napp rock !!!

Thea poppar här på morgonen. . . .
Nu kan hon hålla i den själv och spela samtidigt !


Bjuder på ett fint ordspråk så här på kvällskvisten........

 Barn talar om vad de gör, gamla människor om vad de gjorde förr, fårskallar om vad de borde göra, frejdigt folk om vad de önskar göra, den kloke om vad som passar sig att göra.

Livet i mitt vinterland....

Slagit ner rumpan i soffan och förmodligen så kommer jag sitta här tills kaffeglaset är tomt.
Tog ett stort glas för att minimera risken att behöva hämta nytt på en stund.
Fryser, det är otroligt kallt idag.
Spenderat dagen på arbetet och är nöjd med insatsen jag gjort idag, visserligen så fanns det en viss trisstess idag men den brukar gå över efter ett tag.


Thea trotsade idag så jag trodde aldrig vi skulle komma till slutstationen. Hon skulle absolut inte sitta i vagnen,
kan själv sa hon hela tiden.
Lilla underbara tös, redan lik sin moder vart skall detta sluta... haha
Visserligen så är jag glad att hon fått min envishet för det minimerar risken att bli överkörd i detta hårda
stressade samhälle som vi lever i idag.

Som jag väntat såg köket ut som ett sönder bombat slagfält....
Till min förvåning så brydde sig Thea inte speciellt mycket om att köket var sargat. Trodde hon skulle fara runt som en tromb och dra och slita i allt, men hon nöjde sig med åsynen sen fanns det roligare saker att göra inne på hennes rum.
Intog en fusk middag idag pga av rusten och jag måste säga att jag skäms litegrann, men men man kan ju inte alltid vara en bra förebild och när jag ser tillbaka på det så tror jag Thea sket i om det var hemlagat eller ej, hon slevade glatt i sig maten.
Nu sover hon sött i min säng och snart är det dags att lyfta över henne i sin egen säng, hon börjar bli stor nu och det blir otroligt trångt att ha alla i sängen.

Imorgon blir det lite egen tid hemma hos Lotta, ser framemot det faktiskt. Visserligen blir det en massa administrativa saker som ska göras men vi brukar alltid drick gott te och prata oss igenom hela kvällen.
Jag har den otroliga möjligheten att få arbeta och umgås med en människa som betytt och betyder enormt mycket för mig.
Ser även framemot helgen som kommer bli fylld av en massa skoj med vänner.

Som alla Gävlebor har fått sett så har snön kommit till stan, endel verkar rätt nöjd men jag tillhör nog skalan som inte hurrar av glädje. Men positiv som jag försöker vara i livet så blir det nog lite pulka åkning i helgen. Allt
för att stilla min dotters pulkabehov.

Nu ska jag ta tag i mitt liv och göra vettiga saker här hemma, ni får ha en skönt natts sömn så ses vi!

Love Ani


Exakt.....


Så kan det va !


Vi ser saker klarare efter vi passerat några......


Småstenar om man jämnför berg som jag bestigit tidigare..........

Update på våran dag.
Vi startade dagen med att sova länge, Thea överraskade sin mamma faktiskt. Jag hade beräknat en tidig morgon då hon somnade alldeles för tidigt men sent ska syndaren vakna och hon sov till efter åtta.
Så underbart för det behövde jag verkligen.

Städa stod på schemat idag och jag lyckades mer än väl, dammsugaren och jag var verkligen ett bra team idag.
Thea strålade som alltid när hon får hålla i en trasa och med hög volym på sterion så dansade vi runt bland dammråttorna.
Thea tyckte själv att hon var jätte duktig och bubblade glatt : " kolla mamma, Thea Stääna "
Hoppas verkligen att denna trend av städglädje håller i sig långt in i tonåren.

Vi har verkligen haft en fin söndag på hemma plan för att fatta sig lite kortare. Ätit gott och skrattat mycket. Hade en otroligt härlig nattning med saga och ljuständning, brukar aldrig hinna till sagoläsningen för då sover hon redan. Men ikväll bläddrade vi bland sidorna och jag läste för henne och hon för mig, lilla go trollunge.
Lite ledsamt att se henne somna men det är så mysigt att få bära över henne till sin säng och passa på att pussa lite på henne.

Imorgon börjar kaoset för min del, jag har varit så speedad sen jag fick meddelande om att dom ska rusta i köket på måndag så jag har inte tänk på konsekvenserna. Tänk er ett kök i total kaos och en två-åring mitt i detta.... burr nu har sanningen slagit ner i huvudet på mig och jag inser att detta inte kommer bli nån lätt match.
Längtar redan tills det är klart.
Sen blir det båda sovrummen som också ska få sig ett uppflyft. Får försöka tänka positivt och se att det kommer bli bra när det är klart.
Om en månad är allt detta blasé och jag kan titta tillbaka på det och se att jag fixade ännu en grej med min enorma envishet.
För här har ni tjejen som brukar lösa det mesta, det som inte jag kan existerar inte... haha en aning självgod nu kanske men jag har mött större berg på min väg än en liten rust!

Nu blir det vuxen time sen sängen, ha det gott !

Love Ani

Efterrätter är livets krydda !!!


Två lingon !!!


Orkar man inte sitta och äta frukt så orkar man inte !


Lotus kollar film han också !


I väntan på film kväll !

Thea somnade tidigt idag, alldeles för tidigt om ni frågar hennes mamma. Hon älskar verkligen att gå och lägga sig. Hon kan börja tjat tidigt på kvällarna! Jätte bra att hon känner sig trygg och att hon sover hela nätterna, men vissa dagar får man gå upp så tidigt så jag försöker alltid att få henne att hålla ut till efter sju.
Idag gick det inte alls och hon somnade i min famn framför barntv.

Själv så väntar jag på att det ska bli film här hemma. Hoppas det finns nåt trevligt att se.
Medans jag väntar har jag gjort te och tänt ljus och ska vila ögonen på en bra bok, har läst den tusen gånget redan men varje gång fastnar det något nytt. Antingen är det så att jag lägger märke till orden mer eller så handlar det om vilka situationer man befinner sig i förstunden. Bra är den iallafall och helt klart så är det ett bok tips för dom vetgiriga.

Bjuder på en bild, ha en skönt lördag och jag hoppas ni förgyller det med nåt extra.

Love Ani


Lite annorlunda frukt stund !


Denna text fick ja ta del av och lyckades, nu ger jag den till dig !

Du säger att du har förändrats
Att du aldrig menade att slå
Du säger att allt har förändrats
Om jag ville, så skulle jag förstå
Man skadar inte den man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Jag lever med mina minnen
Och sår som ingen kan se
Jag lever med mina minnen
Försöka glömma är ingen idé
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå

Du skadade hela mitt väsen
Du sa att jag alltid gjorde fel
Du klagade på hela mitt väsen
Tills jag inte längre var hel
Man skadar inte om man älskar
Vilket du faktiskt säger att du gör

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det inte värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå


Och jag älskar livet
Det får du inte ta ifrån mig
För om nu hat är motivet
Så finns där inget hat hos mig

Spring för livet om det är dig kärt
Att slå tillbaka, det är det aldrig värt
Du kan inte förändra, du kommer aldrig förstå
Det enda du kan göra är att gå



Naa waa gölligt......


Negativo..

Dagen startade med att jag förbannade denna jävla vinter, usch vad jag verkligen hatar vintern. Vintern har ju egentligen inte startat men jag vill ha vår.
Jag vill se värmen stiga över 10 grader och känna hur knopparna på träden spricker. Visserligen kommer jag nog drabbas av hösnuva men just nu skiter jag i
vilket... Jag vill bara ha vår!!!!
Ringde mamma och vrålade hur mycket jag hatade vintern och sökte tröst som ett litet barn....
Humöret tinade upp framåt eftermiddagen och jag känner mig just nu otroligt mänsklig.
Det eviga EKG:et fortsätter liksom och det är härligt att bli påminnd, det gör det lättare att uppskatta annat.

Brummat till affären och virrat omkring bland hyllorna, utan inköpslista brukar mitt handlande bli en total katastrof men jag tror att jag fick med mig en
massa bra saker. Om jag ska vara ärlig så borde det vara så med tanke på hur mycket det kostad, det är dyrt att leva mina vänner. Speciellt om man har barn.
Fattar inte hur folk kan beklaga sig över att betala underhåll, då har dom då fan ingen aning om vad det egentligen kostar att föda och klä ett barn.
Usch skam över dom som klagar på att dom betalar futtiga 1000 spänn i månaden!

Väl hemma plockade vi upp alla saker och Thea hjälpte naturligtvis till, hon älskar att plocka upp varor. Gulliga lilla hjälpreda. Lagade mat och njöt av
fredagsmyset. Thea fick en rosa gitarr som en vän köpt häromdagen. Finns kort på detta vilket jag la upp tidigare idag. Jag är verkligen glad att det
blev en gitarr och inte ett trummset för då hade jag vridit mig av obehag. Hatar verkligen en massa skrammel.

Funderar skarp på att slänga på filmen jag däckade till häromdagen, den var så bra men ögonen ville inte riktigt vara med. Egentligen borde jag nog lyda min
utslagna kropp och sova lite inatt men vem vill det, man kan ju missa något.
Det har varit så mycket dom sista veckorna, jobbat mycket och tagit hand om min familj så jag kan nog behöva lite extra vila. Känns som om hela jag har gått lite
på högvarv. Bara fixat och fixat men aldrig riktigt lyssnat på kroppen, inte ens ätit färdigt min medecin kur. Fann den liksom inte riktigt viktig. Otroligt
dumt faktiskt men det är så jag gör. Det viktigaste först och sen om jag sliter ut mig på kuppen gör ingenting, som om min hjärna tror att JAG ab alltid överlever
och att allt annat faller i bitar om det inte fixas av just mig!
Det är skönt att sitta här i tystnaden, ingen som ifrågasätter, ingen som vill titta på nåt obetydligt bilprogramm. Bara jag och dator, tv:en åkte av så fort sessan
somnat. Kaffet smakar såå gott att jag nästa tror att jag kommer häva i mig tre liter.

Skit samma imorgon är det städ dag här hemma så då blir det ingen vila och ingen ro. Ska bli underbart att få slå upp ögonen och bara vara med min underbara
dotter. Ta dagen som den kommer och bara vara med dom jag älskar som mest!
Sov gott

Love Ani


 


Thea har fått en rosa gura!


Tv brud !


GE FAN I GODISET MÄNNSKA.......

Det har inte funnits så mycket tid för att blogga men nu ska jag stilla den brinnande hungern.
Haft en hel del för oss dom sista dagarna så det har inte funnits tid för något bloggande, vilket jag är ledsen för.
Vet ju själv hur det är när man läser nåns blogg och så stannar allt upp ett tag, riktigt bittert.

Jobbat i massor och sen har det varit mycket investering i JAG Ab.
Inte så mycket funderingar på sista dagarna utan mest en massa handlande. Sånt gillas skarpt av mig.
 För jag har en förmåga att ofta veta vad jag ska göra men det blir inte riktigt av.

Lidit av stor besluts ångest i en viktig fråga men jag tror att jag i denna stund har gjort ett val.
Känns lite som om jag har suttit fast i en godisbutik, så mycket jag gillar men så svårt att göra ett aktivt val.
Gröna bilar, rosa bilar eller varför inte helt byta koncept och köra på smarties.
 Vad är jag egentligen rädd för, jo det bottnar nog i rädslan att bli utan.
Jag vill krampagtigt hålla mig fast vid mina gröna bilar, nästan villig att kasta mig på marken och skricka och slå hysteriskt.
DET ÄR MIN, DET ÄR MIN.

Sen kommer tristessen och sanningen är ju solklart, jag gillar bara gröna bilar ibland och dessa har inte den utsökta smaken som dom rosa har.
Dom rosa är mildare, sötare och smakar helt enkelt underbart och endast tanken på en rosa bil kan få det att vattnas i munnen.
Dom färglada smartisarna tänker ju ni nu, vart fan tog dom vägen ?
Jo det ska jag tala om för er, dom kastade jag lika fort som min blick nådde dom med ögat.
Någon karaktär det har jag ju aldrig haft så det har varit ett slag fält utan desslike i godis skålen, stackars bilarna har knuffats fram och tillbaka och är nu så less på mitt otroliga velande så dom är redo att satsa allt dom har för att fly ur den lilla skålen.
Summan av det jag kommit fram till är : GE FAN I GODISET, BANTA MÄNNISKA!!!!

Om nu alla dessa godisar ska ställa till det så mycket i mina tankebanor så är det väl bara göra sig av med dom, kasta skiten.
 Gör rent hus och ut med allt skulle kunna ge mig nått slags sug.
 Med näven nerstucken i skålen når jag ju ingen vinst så det är tillsammans med er ska jag göra ett aktivt val.


Ja men då så nu vet ni ju lite om hur mitt företag här hemma ligger till nu är det bara att hoppas att börsen håller sig uppe.
Kände mig lite less på eftermiddagen och stegen kändes extra tunga faktiskt, inte lika lätta som dom brukar vara.
Då landade en ängel på Sörby och jag höll på att tappa hela ansiktet, så roligt och så underbart. Inte direkt vad jag hade förväntat mig
skulle hända en dag som denna. Älskade älskade ängel tack för att förgyller mitt liv.
Dags att slå på en film innan kvällen runnit iväg. Må så gott och ta hand om varandra, var kärleksfulla och krama den du älskar innan du somnar.
Jag lovar er att det värmer :)

Love Ani


Kvällens budskap.......


Sometimes...


Kan vi lära andra att flyga bara vi släpper taget lite grann ?

God afton på er alla. Dagen har varit lång men otroligt givande, jag har fått många nya synvinklar att smälta.
Mycket arbete men det är ju så jag trivs som bäst, det är då jag får öva alla mina färdigheter.

Thea min underbara lilla dotter kom hem idag och det har gjort mig otroligt glad. Hon dansade runt här innan det var dags att natta. Hur kan en liten människa skänka så mycket glädje, helt otroligt.
Imorgon kommer mormor och morfar på besök så då får hon nån ny att underhålla, jag skall åka till Bomhus och jobba.

Idag har jag funderat mycket på hur vi är mot andra och vad man i ett egocentriskt samhälle som vi lever i får uppleva.
 Människor kan vara otroligt grymma och elaka mot varann, hur kommer det sig att vi väljer denna väg istället för att vara kärleksfulla ?
 Skulle vi inte tjäna mer på detta?
Hur kommer det sig att vi är så snabba att dömma ut eller  att se ner på andras förmågor.
Kan gå till mig själv som jag var för ett par år sedan, jag kunde se ner på eller håna andra som inte var lika bra på saker som jag va.
 Då kan man ju fråga sig varför?
 Istället för att tycka sämre om personen eller uttrycka dumma klumpiga kommentarer eller blickar så borde jag ju ha hjälp denna.
Är det inte så att vi lära oss av att göra saker?
Jo det tror jag och om vi övar riktigt bra så kommer vi troligtvis att överträffa  våran egna förmåga.

Istället för att dömma ut människor och ta över ska vi lära ut det vi kan och låta dom testa sina vingar, fånga dom när dom faller och inte vara dömmande.
Vi är inte alla bra på samma saker och vi måste ibland hjälpa varandra för att uppnå bästa resultat. Att se ner på andra och göra narr av deras oförmåga ser jag som en brist och nånstanns så handlar det om rädslan att själv bli speglad.

Som sagt ganska djupa funderingar och kanske otroligt svåra att tilllämpa i det dagliga livet. Men ändå så tror jag att vi alla har denna grundsten med oss från barndomen bara att vi tappat bort den i all stress som vi upplever i samhället. För ibland kan man bara behöva fundera en stund och komma fram till vad hjärtat säger.
Jag kan själv uppleva att allt stress gör mig så uppvevad ibland att jag agerar i affekt och inte riktigt tänker lika långt som jag borde.

Då så nu ska jag låta er vila en stund, sov gott när ert sömntåg anländer :)

Love Ani


Samman svetsade länkar..........

Tänk vad snabbt åren flyger iväg, imorgon är det bara en månad kvar tills min lilla sessa fyller 2 år. Helt otroligt att hon redan blir två år, det känns som om vi delat en evighet tillsammans.
Känns som om vi är två samman svetsade länkar som alltid kommer vara fästa vid varann, känns lite vemodigt att det går så fort för det betyder ju att hon innan jag hinner blinka kommer vara en vuxen flyg färdig individ som kommer slå sig fri allt som har med föräldrarskap att göra. Det är llite skrämmande för i mina ögon är hon min lilla älskade baby och always will be.

Då blir det väl till att ställa till ett två års kalas då, det är ju en helg så det blir ju jätte bra. Förra året firade vi hennes ett årsdag här hemma och det kommer nog funka bra i år också. Roligt att se om hon i år förstår lite mer av kalasandet är hon gjorde förra året.
Den andra frågan är ju denna, vad ska man ge denna lilla tös. Leksakerna ligger ju ganska orörda i hennes lådor, hon leker gärna med ett få antal. Kanske blir det så att det blir nån liten  grej och sen extra insättning på hennes konto för mig.
Det är nog bättre att ge henne en investering inför framtiden än att överrösa henne med en massa presenter som bara blir liggandes. Medans jag skrev har jag bestämmt mig, några paket blir det.
Ett par plagg kläder , en leksak och sen lite casch på sparkontot.

Själv sitter jag som vanligt med min kaffe kopp och ska snart bege mig till jobbet. Lång dag framför mig men jag är positiv inför vad som komma skall. För jag vet ju att snart är veckan slut och belöningen kommer ju i slutet av veckan. Får besök från en kär bekant från stockholm ihelgen och det ser jag verkligen framemot, ska bli jätte trevligt.
Då var det dags för kärringen att sätta på lite musik och hoppa i  sminket, undertiden jag jobbar och sliter får ni ha en trevlig dag. Bjuder på en gammal bild på min lill skrutta.

Love Ani




proud of myself.......

Otroligt stolt över mig själv ikväll, gjort en enorm insats idag. Ibland kan jag få sån prestations ångest så jag blir helt blockerad. Rädslan att misslyckas blir så stor att jag inte får ett jävla skit gjort. Jag försöker inte heller sätta mig in i saken utan jag skjuter bort det bara.
Det behöver inte handla om livs viktiga saker utan små detaljer som kanske för vissa är skit enkelt, det är även enkelt för mig egentligen för jag tillhör ju inte den osmarta gruppen direkt.
Jag är nog en sån människa som behöver en klapp på axeln för att jag har enormt svårt att värdera mig själv på ett korrekt sätt.

Imorgon kommer min underbara lilla princessa hem igen och det ska bli så underbart, saknar henne i massor. Saknar hennes goa skratt och hennes tokigheter trots att jag ibland vill slita av mig håret för att hon trotsar.
Härligt att få sjunga hennes favorit vaggvisor och dansa omkring.
Fann mig själv dansa runt hemma tidigare, försökte prata mig själv till rätta när jag insåg att det bara var jag och dammtrasan hemma.
Skärpning nu Ani.... Dansa runt som en tvååring får du göra när Thea är hemma inte i din ensamhet... lol

Jobbade på idag så jag insåg hur tråkig jag var när till och med hunden började sucka under fötterna på mig. Han brukar oftast inte lessna men nån gång ska ju vara den första. För att belöna hans stora tålamod lagade jag honom en fin middag och tog en promenad för att rensa tankarna. Nu återstår det bara en sak idag och det ska jag göra nu, läxor. Dags att sätta igång så jag inte sitter här hela natten. Tur att det brukar gå fort när jag väl sätter mig ner och läser.
Ni får ha en fin afton för nu ska jag använda mina ögon och läsa på.

Love Ani




Tänkvärt.......


Intressant möte ......

Förutom att jobba så tänker jag absolut inte göra ett jävla skit faktiskt. Ska ta en egen kväll och bara göra saker som är bra för mig. Ibland känns det som om livet bara flyger förbi och man hinner inte riktigt få grepp innan dagen flygit iväg.
Kanske man kan säga att det är snurrande ekorrhjul, visserligen har jag roligt men det rinner fort förbi och så är det dags att lägga sig igen.
Så mycket jag vill hinna med, så många jag vill hinna se men tiden är så knapp att man minns knappt vem man skulle ringa.
Är det så här för alla eller är det bara jag som har dålig prioritering ?

Hade ett intressant samtal i helgen. Rätt coolt tycker jag eftersom jag finner dessa frågor intressanta. Personen jag pratade med var otroligt negativ till en av mina bekanta och hade en väldigt stark åsikt angående detta. Först blev jag förvånad hur personen överhuvudtaget kunde ta upp detta med mig då den vet att det tillhör min närmaste krets.
Medans personen hävde ur sig allt negativt så funderade jag på vad fan jag skulle svara på detta, kändes märkligt faktiskt.
 När klago sången var färdig svarade jag bara lugnt : Ja det får stå för dig men du kanske inte borde dömma en människa du inte ens känner.

 Om detta hade inträffat för ett år sedan hade det nog slutat med kaos och elände för jag hatar när människor attackerar folk dom inte känner.
Jag är glad att jag använde mig av hjärnan just då och inte agerade på känsla, jag gick till mig själv och funderade hur jag skulle vilja att mina vänner gjort om det var en omvänd situvation.
Förr i världen hade jag nog bara låtit personen ta över och vänt kappan efter vinden men det skulle jag aldrig göra nu. Lärt mig att sådannt kan ställa till mer skada än nytta. Man skall nog tänka sig för innan man går in och grötar i andras konflikter och osämja.

Nä nu måste jag trycka i mig lite mat känns rätt trist att äta utan sällskap men vi får se om kocken kan slänga ihop nåt eller om det blir en chokladbit och en bit choklad. Bjuder på en bild med ett fint budskap.

Love Ani


Gisses vad roligt det är att läsa spådommar ibland........

Det som var:

 


Fyra Mynt
 
Trygghet, säkerhet och stabilitet är viktigt för dig. Det kan handla om att du har svårt att slappna av, våga chansa och leva livet fullt ut utan den hårda kontrollen. En djupliggande rädsla för förändring finns här, du stretar emot in i det längsta, vill inte och vägrar förändring. Arbetsmässigt visar detta kort på en situation/arbetsplats där du känner dig trygg och säker men att du inte trivs, skulle vilja byta jobb men rädslan för förändring håller dig tillbaka vilket kan leda till ett underliggande missnöje hos dig som visar sig i gnäll och klagomål över din situation. Kärleksmässigt lika så, behovet av att få känna säkerhet och trygghet med sin partner gör att man kanske stannar i en relation som man vantrivs i. Är du utan partner kan det visa på att du inte gör speciellt mycket åt din situation utan kör på i samma gamla spår.

Det som är:

 


Fem Mynt
 
Förändringar på gång, det finns en stor osäkerhet inför framtiden, pengar och materiella tillgångar saknas. Du fick inte jobbet, pengarna, bostaden, bidraget du skulle ha behövt och just nu är det svårt att se en ljusning längre fram. När det gäller kärleken visar detta kort på att du inte får den bekräftelsen, kärleken och uppmärksamheten du vill ha och behöver. I sociala samanhang kan det visa på en känsla av att känna sig utstött och utfryst.

 

 


Det som kommer:

 


Nio Mynt
Ditt arbete och din möda bär frukt och nu får du tillbaka en hel del av det som du lagt ner i pengar och materiella tillgångar. Det visar på att du går med vinst, plötsliga förändringar som ger dig ytterligare tillgångar. Kortet visar på att du har en framgångsrik affärsidé eller att du blir befordrad, framgång följer dig just nu. Kärleksmässigt visar kortet på att du finner en person som du anser vara ”ett kap” eller ”den perfekte” personen för just dig. I en relation visar det på goda tider tillsammans där man trivs och utvecklas tillsammans, kanske åker iväg på resa, semester tillsammans  

 

 


Frukost blogg.........

God morgon!

Ett under att jag kunde öppna ögonen idag men här sitter jag iallafall, tur att Thea inte är hemma för det betyder sov morgon.
Sovit som en princessa och min plötsliga hosta som dök upp under Lördagen försvann när jag drog i mig ett par doser Symbicort, hoppas att det bara är en lite förkylning som drabbat mig för jag vill inte ha tillbaka mina andningsproblem.

Idag blir det jobb och åter jobb sen ska jag göra lönerna på kvinnorjouren, brukar passa på när jag är barnledig.
Har inte så mycket mer att säga just nu, ska sätta mig och planera min dag lite med en kopp java.
Hoppas ni får en fin dag mina vänner, bjuder på en bild så vi har något att fundera på under dagen.

Love Ani




Ännu en resa tillbaka i tiden som flytt.........

Det var underbart att sticka in nyckeln i låset här hemma idag. Längtat efter att få stänga dörren och bara få vara med mig själv.
Skrivit mycket idag och det känns som om tangenterna behöver vila en stund nu, och det ger mig en möjlighet att titta in i bloggen och uppdatera er lite.

Har varit i Borlänge med jobbet, otroligt trevligt att träffa alla igen. Roligt att få skratta och ha trevligt tillsammans.
Festen var en riktig höjd punkt med mycket god mat och fin underhållning. Tror det var väldigt uppskattat av alla åkerier.
Festen slutade inte förrän klockan fem för mig så jag måste erkänna att jag är otroligt trött idag, känner mig bakfull fast jag inte drukit. John Blund får gärna komma tidigt till oss idag för jag behöver många timmars sömn för att återhämta mig.

Verkligen fått mig en resa tillbaka i tiden i helgen, som vanligt föds många tankar hos mig då och jag behöver sortera in dom i så kallade fack. Återkommer nog säkert med dessa när jag har sorterat klart.
Det enda konkreta jag kan komma på just nu är att jag är glad för resan jag fått dela med andra, för om vi inte hade gjort resan hade jag aldrig fått uppleva det jag upplever idag.

Hittade en rolig bild tidigare som jag gärna vill dela med mig av, lite humor behöver iallafall jag ida!

Love Ani


Det slog mig bara . . .

Some things just don't changes !


En text som kom upp ur mina tankar och känslor medans jag städade!

Lovar jag inget är det pga av att jag ingenting menar, om jag lovar slår jag mig blodig för att lyckas !

Sinnesro bön !


Små saker kan väcka stora känslor och tankar...

Funderat väldigt mycket på en händelse som jag var med om härom dagen. Jag satt på bussen när det kliver på vad jag kan uppskatta ett ha varit ett dagis eller dagmamma som varit på utflykt.
Barnen bubblar och pratar och så är det en lite pojke på uppskattningsvis 5-6 år som tittar på sin fröken och säger:
- Min pappa är hemma hos oss på besök och vet du min mamma och pappa bråkar inte längre, det betyder att dom slutat slåss. Pojke ler stort och stolt
Det blev tvär tyst på hela bussen och den upprörda fröken försökte släta över det pojken precis sagt
- Ja det är ju jätte bra att dom är sams, du vet vuxna är som barn dom bråkar ibland.

Pojken satt där och man såg verkligen hur nöjd han var, hans dröm hade kanske gått i uppfyllelse. Han mamma och pappa bråkade inte längre och det räckte liksom för honom.
Klart att det finns en tragisk sida i detta också men den var inte lika tydlig, pojken tittade ut genom fönstret igen och kvittrade glatt.

Det slog mig igen och jag kände att min filosofi jag har stämmer. I barnens ögon är vi alltid mamma och pappa även om vi ibland kan ha dåliga dagar. Dom älskar oss oändligt mycket oavsett vad vi har med oss i bagaget så länge vi behandlar dom med respekt och finns där för dom. Den dagen jag hört detta på bussen kramade jag om min dotter lite extra. Jag kände mig också som en bra mamma och att jag duger som jag är, för Thea har en glad älskande mamma som finns där och viktigast av allt jag tror hon känner att jag vill vara här med henne.
För min dotter kämpade jag mig ur kaoset vi levde i och ställde mig stadigare på jorden för att hon skulle slippa uppleva bråk och dåligt mående.

Love Ani


Just for me

Idag har jag uträttat mycket bra saker och pysslat med sånt där roligt som bara vi dödliga gör. Tvättat lite och pysslat med min underbara flicka. Haft besökarnas dag idag och haft mycket trevligt. Bytt ideer och tankar. Tankarna har verkligen flödat fritt här idag och tiden hade som vanligt en tendens att flyga iväg. Egentligen borde jag snart vara klar för sängen men idag tror jag allt är lite försenat. Känns som om jag släpar efter lite grann. Min huvudvärk är borta och det glädjer mig verkligen för en sån dag till hade varit förödande. Ätit super god saffranspannkaka idag från Gotland. Å vet ni jag kan skryta med att den är äkta för den är bakad och transsporterad från Gotland för min skull. Intogs med fint sällskap, blåbär och grädde, mums jag ser verkligen framemot att ta en bit till imorgon. Nu måste jag sluta om jag skall komma i säng före midnatt. Ha det bäst där ute. Love Ani

Bara en jävla massa skit.......

Trött och sliten människa som bloggar för er idag. Usch och fy för vissa dagar. Ibland känns det som om jag knappt hinner komma hem så ska det sovas och när jag har sovit så ska man upp igen. Idag är en sån dag, ni vet när livet bara känns som ett ekorrhjul. Blev sent idag och vi var inte hemma förrän halv sju. Jag mådde som en spysjuk gris och Thea krånglade. Jag trodde aldrig att det skulle ta slut. Lyckades glädja Thea iallafall och efter en snack med sin älskade Alex bestämde hon sig för att sova, inte en minut försent om ni frågar den döds trötta mamman med en huvudvärk som skulle kunna gå till världshistorien. Så nu sitter jag här trött och huvudet bara värker........... Bara inte brandlarmet sätter igång nu för då dör jag. Minsta lilla knappnåls fall skulle nog få mitt huvud att sprängas. Blev en heldel massa klagande idag känner jag men så kan det vara, även jag måste ju få visa mina mänskliga sidor. Det är inte alla dagar som ser ut så här och det är jag otroligt nöjd med. För jag vet att jag kommer somna gott inatt , krama om min sängkamrat och känna hur lyckligt lottad jag är och imorgon är både huvudvärken och all trötthet borta. Hoppas ni mår lite bättre än mig, slagen mot tangenterna gör mig galen så jag måste avslluta bloggandet men vi ses imorgon. Love Ani

Floor


Blogg paus i filmen..........

Vilken fin dag , stressig och en hel del att göra men otroligt fin. Nu sitter vi och kollar på film men jag pausar och gör ett inlägg till er så ni inte tror att jag glömt här. Jag är fortfarande här med mina tokiga tankar och funderingar. Kroppsligt har jag varit väldigt stel och haft ont men förhoppningsvis så är det övergående, jag hade inte planerat att kasta in någon handduk än iallafall. Vi har varit till Anderssons idag och ätit och skrattat gott. Thea har busat och skojat runt som vanligt och på vägen hem tjatade hon om att hon och Alex skulle spela hockey. Funderingarna idag har pendlat lite för mig faktiskt , mesta dels så har jag tänkt på egoism och självcentrering. Tänk att människor har så olika sätt att se på dessa saker, det som för mig är grundläggande är för någon annan helt annorlunda. En del människor gör verkligen allt för att få det dom vill utan att reflektera om dom trampar på eller skadar någon annan på vägen. En del förstår liksom inte riktigt samspelet i relationer utan dom tar det dom vill och låter andra vara utan. Det finns ingen reflektion över huvudtaget och dom ser inte att det finns en långsiktig relation som kan skadas utan dom försöker bara tillfredställa sitt behov för stunden. Min enda tanke blir då, Hur tänkte du nu då? Sen finns det en annan kategori och det är när man ger och ger men aldrig får något tillbaka. Sen sitter man där uttömd på energi och har inte tillräckligt för att tillfredställa resten av dom som borde få en smula. Man känner sig tom, ensam och en smula övergiven och det övergår till slut i nån tycka synd om sig själv historia och man biter ihop och blir en matyr. Matyren som styr säger då: Nä då jag behöver minnsann ingen hjälp, passade det inte går får det fan va osv osv. Hur kommer det sig då att man ger fast man egentligen inte vill eller orkar, ja en underligt bra fråga och jag som lider av syndromet har absolut inga bra svar. Jag har på nåt sätt fastnat och behöver smörja upp hjulet. Smörja hjulet som ger mig kraften att bara ge i dom situvationerna som man bör inte i dom som egentligen redan är dö. Vad ska jag dit och kladda för och hjälpa till, vad ska jag dit och tycka synd och badda pannan......? Flummigt ja visst det kan tyckas, men lite om mina dags funderingar. Nu suckas det här i soffan och jag gissar att detta innebär slutet av min bloggning. Filmen fortsätter nu precis som våra hjärtslag, ses imorgon alla underbara. Love Ani

Vad skulle du gjort ?


What defines us ............


Joy..........

Min efterlängtade film kväll blev uppskjuten idag. Det tog tid att lägga lillan idag, nästan 35 minuter
och jag känner mig så seg nu så jag orkar fan inte. Jag slappar nog runt på facebook en stund istället och
hoppas på ny energi under morgon dagen.
Ska försöka göra lite läxor också så jag har lite att göra, för att altinera lite så läser jag nog samtidigt som
jag plockar i diskmaskinen..... Snacka om småbarns morsa va!!

Haft en otroligt fin dag och vi uträttade handlingen på vägen hem idag, så nu är det mat i kylen och vi kan överleva
ett par dagar till här hemma.
Det har varit kallt som bara den idag och jag funderade ett tag om jag plötsligt landat på Nordpolen. Jädrans
plusgraderna som satt griller i huvudet på oss och nu när kylan kommer till oss får man en chock som heter duga.
Höll bokstavligen på att frysa rumpan av mig idag, Lotus gick 100 meter sen krampade alla fyra tassar. Stackars lilla
gubben. Tur att det ska bli lite mildare imorgon så man törs sticka ut näbben iallafall.

Idag har jag funderat på glädje,ni vet den där underbara känslan som sprider sig som ett energiklot i kroppen.
Det bubblar ur en och man vill bara stanna tiden för att känslan aldrig ska försvinna.
I mitt liv finns det mycket glädje och skratt och det är jag otroligt tacksam för.
När jag vaknade imorse tänkte jag på en sak och det var detta :
Ge komplinmanger och omtanke till andra för det kommer att spegla sig!

Jag har nog pratat om det förr också men jag tycker det är otroligt viktigt och det följer med mig varje dag.
Allting speglar tillbaka på oss och jag är nästan helt övertygad om att när vi kan glädjas åt och med andra
kommer glädjen att komma till oss.
Vet människor som missunnar andra saker och jag har riktigt aldrig förstått varför. Nu är det ju inte så att jag skuttar
av glädje om nån jag inte gillar får en massa glädje som den inte förtjänat, men vet ni det har heller inte hänt.
Jag tror att karman är där å fixar till allting och ser till att saker och ting blir som det ska. Allting har en mening
och varför inte leva istället för att harma på andra.
Man kan bli arg och upprörd en timme eller två för att tillgodose sitt eget ego men sen tycker jag att man ska
släppa taget och koncentrera sig på mer positiva saker.
För våra liv fortsätter ju och varför inte glädjas av tiden vi fått istället. Lev och låt leva!!!!

Nu ska jag koka te åt oss och sen blir det hund promenad, lev livet mina läsare så ses vi imorgon!!!

Love Ani


Är det vi som ska förklara oss, egentligen ?

Home sweet home som man brukar säga, nu var det ett tag sedan jag satt i min egen soffa. Det kändes jätte skönt att vara hemma igen. Inte för att jag van trivs där jag varit men hemma är alltid hemma.

Fredagen avnjöts med en kär bekant och jag tror att jag redan bloggat om vårat film maraton.
Lördagen bestod av barn lek med lera för att sen svira om för att gå på en 30 års fest i Säljsjön.
Roligt att träffa en massa välbekanta ansikten och få se vad ålder gett oss alla. Tänk hur ålder påverkar oss på olika sätt. Så mycket klokare vi blivit under tiden som gått.

Frågan dricker inte du dök upp mer än en gång också. Synd att jag lät Alex köra dit mig för det kanske hade blivit mindre förklarande om jag kört dit själv.
 Varför är det så att man sticker ut i mängden för att man inte dricker ?
För mig så är det på tok mycket bättre att vara nykter än att dricka alkohol och skämma ut sig.
Jag behöver inte vakna dagen efter och ifrågasätta mitt eget omdömme, det var inte jag som ställde till nån scen, spydde vid grannens brevlåda och skrämde slag på granntanten när jag försökte låsa upp dörren efter efterfesten....
Nu förekom ju inte dessa scener igår men är det inte så det brukar se ut på vissa tillställningar och så har folk mage att bli förvånad över att man inte dricker ????
Knasigt tycker jag för jag kom städad och gick hem städad, hade jätte trevligt och jag kan stå för allt jag sagt under hela kvällen !!!
Ibland kan det kännas som om människor försöker lägga nån slags skam över att inte förtära alkohol
Jag går gärna ut nykter och jag ser det lite som underhållning faktiskt, för om ni tänker efter riktigt noga nu mina vänner så är det ett otroligt spel som startar så fort promillen stiger.
Så diplomatisk som jag känner mig i denna stund så tackar jag gud för att det finns onyktra och nyktra människor för hur skulle det se ut om vi alla var likadana :)

Nu blir det te mys och en dusch här hemma och jag hoppas att jag får sällskap så jag slipper sitta här som en gammal kärring ikväll. Ha det gött så hörs vi imorgon ..............

Love Ani


Undrar vad hon planerat nu då ???


Kloka ord . . .


Bjuder på en bra text . . .


Mobil bloggande . . .

Nu har min underbara sessa kommit hem igen, underbara söta barn. Är hos familjen Andersson för Thea ska sova här i natt när jag ska på party !

Känner mig lite trött för det blev sent igår också , många sena nätter på kort tid nu. Först kollade vi på Rocky och efter det såg vi på piraten Jack sparrow !! Helt klart värt den extra trötthet jag känner.

Ikväll blir det 30 års fest och det ska bli roligt att se välbekanta ansikten igen.
Ha det gott mina vänner.

Love Ani


Skräckslagen chihuahua............

Sitter och väntar på att mor och far ska komma in till mig en sväng. Sen ska jag åka till brynäs har massa saker som ska bäras och bubbas. Men det är bäst att ta allt detta i bilen nu när Thea inte är hemma.
Lotus springer runt som en galning nu när jag packar lite extra, han är så rädd att bli ensam. Pendlar mellan buren och dörren, precis som om jag skulle missa att ta med honom. Klart min lilla ängel ska få följa, han är ju med överallt. Så här ser han ut, skräckslagen av tanken att han " mamma" kan springa ifrån honom.




Bilden talar ju för sig själv!!
Nu ska jag hoppa i kläderna och fixa lite här hemma innan dom dyker upp. Ha det bäst mina vänner. Kanske blir gles med bloggande för jag ska bort, men tittar kanske in med nåt mobil inlägg.

Love Ani

What do you know ?


Pyjamas hockey är väl okey..............

Vilken jävla dag alltså. Tror inte jag haft så här tråkigt på flera år faktiskt. Hur kommer det sig att man vill göra så mycket när man är halvt handikappad?
Så mycket man vill men lite som går, tänk vad man tar saker och ting förgivet egentligen. Det är nog bra att vi skakas om ibland.
Ungefär som när man bryter armen och inser hur mycket man använder den. Varför måste vi mista något för att inse hur kärt det är ?

Var ner på byn och hämtade ut min antibiotika och nu hoppas jag att den tar kol på alla bassilusker i kroppen, jag kan redan nu känna den inre kampen trots att jag bara tagit en tablett hittills.
Jag har ju haft mycket otur med infektioner tidigare och det är som om alla dessa onda saker  attakera mig, till saken hör att jag inte tål alla sorters medicin  så en del ggr har jag fått ätit ett flertal kurer innan nåt har bitit.

Hunnit med att drukit kaffe och godiset jag köpte börjar också bli tröttsamt, visserligen ser man inte botten på skålen men det har slutat smaka gott. Kanske då man borde sluta äta eller vad säger ni ?
Lotus ser lite uttråkad ut och suckar här i soffan ibland, jag har tagit honom på kortisar eftersom skona gör att det värker som satan, men han får ta en långis ikväll så kanske han sover gott.
Troligtvis är det nog så att han ser dagen som en slapp dag och njuter av att inte behöva marchera med mig på mina enorm promenader men i min sjuka skalle så tror jag att han lider.

Nu blir det nog några fler sega råttor för min del, funderar på att lägga mig ett par timmar eftersom det utspelar sig en hockey match inatt , Sverige-Ryssland missa inte det mina vänner.
Själv har jag tänkt ställa väckarklockan sassa upp i pyjamasen och iallafall försöka deltaga i hockey soffan :)

Love Ani

Våra barn är det viktigaste vi har .........

" Man kan aldrig skämma bort barnen med för mycket kärlek. Barn blir bortskämda när vi ger dem gåvor som ersättning för vår närvaro "

Otroligt. . .

Ibland blir jag stum av människors ageranden. Vissa människor utnyttjar verkligen systemet och andra människor till Max. Dom ska bara ha och ha, deras ego bara växer. Sanna mina ord så kommer dom få det dom förtjänar så småningom men jag blir förstelnad. Hur ska dom göra sen då när alla resurser är utsugna och andra människor tröttnat på att ge.

Love Ani


Jag vill gå till jobbet....

Vaknade imorse ont som fan i min fot och jag visste fan inte om jag kunde trotsa smärtan och ens ta mig upp ur sängen.
 Ringde hälsocentralen och jag fick direkt komma på omplåstring och kontroll. Gick därifrån som en ihopsatt legokloss och med ett recept Antibiotika. Störde mig över att jag skulle vila mig också, hur i hela världen ska det få till. Man använder ju fötterna till precis nästan allt. Tänker att om jag rullar ihop mig kanske jag kan stutsa fram som en studsboll, men det går tyvärr inte heller.
Avskyr att vara hemma ifrån jobbet, vi har så otroligt roligt och jag känner mig lat om jag inte dyker upp. Kanske bara erkänna sig slagen då och sitta här hemma och vila, förhoppningsvis kanske jag kan få nån att springa åt mig idag. Knäppa med fingrarna så serveras det rykande kaffe och en chokladbit .... haha

Första gången på länge så kom jag ihåg en dröm faktiskt. Jag drömde om två hundar. Sökande efter svar som jag är slog jag genast upp betydelsen för detta i en drömtydningsbok. Att drömma om hundar som är snälla som det nu var i mitt fall betyder att bra saker skall komma.
Hundarna i min dröm spårade älg och jag fick uppleva deras glädje och lek som dom kände. Jag kände hur glad dom var över  att få vara ute i skogen springa fritt över stock och sten. När jag vaknade log jag av den enorma känslan av frihet som fanns i mitt hjärta.

Nu ska hon den där vilande varelsen som sitter bakom tangenterna ta och göra lite nytta, kanske en promenad eller två.... nä just jag inga promenader va det.. haha
Då tar jag väl och klär mig i nåt lite vackrare och kollar in kaffekannan.

Love Ani




Cold..........

Det var bitit där ute men trots detta tog vi en promenad, visst är det härligt att trotsa kylan och sen få komma in i värmen. Känslan av att hälla upp te vattnet och krypa upp i soffan är guldvärd.
Mina hurtiga promenader är nog det som skänker mig mest sinnesro, där får jag utlopp för allt jag känner och tänker. Förr tittade jag snett på alla hurtbullar som traskade runt på kvällarna och funderade om dom verkligen inte hade något vettigare för sig. Nu förstår jag varför, det ger en enormt kick och det är uppfriskande för alla sinnen. Min slöhet har också blivit mindre jag känner faktiskt att jag orkar ta mig för saker som jag aldrig gjorde tidigare.

Hunnit med en massa idag, varit otroligt social med mina vänner. Shopping i valbo och så jobbat så klart.
Thea åkte till sin pappa idag så det är tyst, saknar henne som vanligt. Kanske känns uttjatat att läsa det men det är min sanning och jag kommer nog att hinna skriva det tusen ggr till.

Dagens fundering har handlat om min egen trots. Ja ibland är jag nog som en trotsig tonåring. Jag hatar när människor ifrågasätter saker. Det kan handla om små enkla saker.
Människor som inte nöjer sig med svaret.
Vart är du, vart ska du, när kommer du hem, varför är du där osv. Avskyr när människor i frågasätter mig precis som om jag var deras egendom.
Jag har aldrig varit eller kommer aldrig att vara någon annans.

Klockan tickar iväg och jag måste komma i säng i tid idag för min trötthet idag dödar mig snart. Sov gott mina vänner, bjuder på en fin bild ikväll också. Mycket fina ord

Love Ani






Blanda inte ihop saker och ting det finns oftast en förklaring !


jag vill, jag vill......

Sitter här och försöker finna anledningar till att jag får stanna uppe i natt och kolla på hockeyn som alla andra. Känner mig som ett litet barn vill bara springa iväg med fjärrkontrollen, hålla den stenhårt och lägga mig på golvet och skrika...  Jag vill, jag vill också!!!!
Men sen tar det där satans förståndet övertaget och lyckas övertala mig att lägga mig för jag ska upp imorgon. Ibland är det verkligen inte roligt att vara vuxen.

Jobbat och haft jätte trevligt på jobbet idag. Thea har varit på dagis och sen har vi varit på Brynäs. Haft en jätte trevlig dag. Thea somnade på väg hem jag hann inte ens blinka så föll ögonen igen, blev helt paff. Tröttsamt att vara på dagis och leka.

Faktiskt inte så väldigt mycket att skriva om för just nu har jag sån enorm hockey ångest så jag håller på att spricka, det liksom upptar hela min tankeprocess .... haha

I helgen blir det 30 års kalas för en kär barndomsvän till mig. Ja vi var verkligen riktiga rövare tillsammans. Säg vad vi inte gjort tillsammans..... mohaha
Det ska bli så roligt att ses igen, det blir liksom inte alls så mycket sånt när man har barn och famillij. Pratat om att ses men tillfället glider alltid ut ur händerna på oss. Så på Lördag samlas vi igen och det ska bli sååå spännande. För en stund kanske vi kan få tiden att stanna och rynkorna att slätas ut för en sekund :p

Då så nu ska jag engagera mig lite här, sov gott mina vänner. Ger er fina ord på vägen för vem är stark egentligen ?

Love Ani


Vad är egentligen sant ?


Jag visste inte ens om att vi hade plastskedar!!!


Så här sött sover man när man fått nya hallo Kitty lakan. . .


Hallo kitty is the shit..........

Andra dagen på året inleddes med regn och vi fick snabbt tänka ut hur vi skulle ta oss fram utan att se ut som
två dränkta katter.
Vi tog det omiljövänliga alternativet och jag är glad att jag kom på det i tid och inte som så många
gånger förr gav mig ut och trotsade vädret.
 Jag lär mig!
 

Det var segt att komma tillbaka till arbetet, det märktes verkligen att vi varit hemma nästan två veckor nu. Tur att det
fanns en heldel högar väntandes på mig för annars hade det varit risk för insomnia.
Måndagar och Tisdagar är långa dagar här hemma och jag måste erkänna att jag redan känner mig otroligt trött, det kommer
bli en tidig kväll här.
Stressar onödigt mycke dessa dagar också, jag tror det är bara vetskapen av att ta sig från bas ett till bas två som rör till
det lite för mig. Visserligen vet jag att det inte behöver stressas men det finns liksom där iallafall.
Bara tanken av att bli försenad kan egga upp mig lite, även om jag planerat allt i minsta detalj så blir jag stressad.
Ja summan av alltiopa är ju att jag inte behöver ha bråttom och absolut inte känna någon stress, kanske något jag måste
rannsaka hos mig själv.
Den positiva delen av mig säger : Fan Ani oroa dig inte, du är duktig som genomför detta varje vecka och aldrig varit en enda minut sen.
Kanske något att sätta i min merit förteckning?

Hämtade Thea på dagis idag och det enda hon tjatade om var att hon skulle gå hem till Alex men det blev inget av.
 Väl hemma busade hon på som vanligt men dagens höjd punkt för min lilla tös var nog renbäddningen.
 Hon fick öppna ett av sina nya Hallo Kitty bäddset, nu har hon tre stycken och hon är super stolt över dom.
Hon var helt vild och skrek av glädje: Kitty mamma kolla, kitty,kitty,kitty och pekade på alla figurer :)
Trodde ett tag att hon skulle spricka av glädje, när hon la sig i sängen låg hon och studerade figurerna och jag såg verkligen
hur stolt och nöjd hon va.

Sänggåendet är nog en fröjd för oss om man jämnför med alla historier man får höra av folk. Thea säger själv till
när hon vill sova eller så somnar hon i soffan framför bolibomba. Oftast får hon somna i min säng så bärs hon över under kvällen.
Idag började hon prata om att sova redan vid klockan 6, men då får man underhålla henne för jag tycker det är på tok
förtidigt.
 Då slutar det väl med att man får kliva upp i ottan och det vill jag verkligen inte.
Hon sover alltid hela nätterna och det kan vara nåt gnäll och hon tappat nappen. Helt underbart när jag tänker efter, det finns ju barn som är hysteriska och skricker sig till söms och dom måste jag skänka en tanke till.
Jag är en lyckligt lottad mamma när det kommer till nätterna.

Börjat med data fri timme på kväll och det är för att jag spenderar enormt mycket tid framför min dator. Om jag inte Facebookar, bloggar eller
skriver så slö surfar jag bara runt en massa.
Detta gör mig till en otroligt osocial människa för mina nära och kära och jag har svårt att landai det som varit.
Ibland kan jag känna mig uppslukad av datorn så jag inte ens kommer ihåg vad vi pratat om eller vilket program vi sett.
Det har blivit lite av en drog att så fort Thea somnat åker datorn ner i knät och jag loggar in i låtsas världen.
 Minskar detta genom att slå av datorn runt nio, det går inte att ha den på för karaktären håller inte riktigt.
Det roliga i detta är att när timmen är över har jag inte heller nån större lust att logga in, för seriöst det är väl bättre med kvalitets tid men människor än
att sitta bakom en skärm och uggla nätterna långa.

Det var lite av vad som hänt och filosoferas om idag. Imorgon är det en ny dag och fler under kommer att ske. Ta väl hand om er. Efter inlägget ska jag
överföra en bild på min stolt sovande sessa.

Love Ani


Jävla sur väder !

Förflyttar mig från bas ett till bas två och jag kan inte låta bli att svära små ramsor om vädret. Nu får det väl vara ett slut på detta, även lilla jag hatar vinter tycker att snön fan får ta och falla nu !!!

Hunden vill absolut inte gå ut idag och jag fick bära honom till bilen idag. Stackars lilla varelse. . . .

Ja men då så nu har jag fått klaga av mig lite i text och det känns otroligt mycket bättre !

Love Ani


Lycka kan bli funnen....................


haha vilka muppar.......


Best day of the year.........

Precis som rubriken lyder har min dag varit, ja kanske inte bara den bästa utan den ända dagen hittils på året.
Shit vad tiden flyger fram.
Detta är inte bara året 2012 utan också året då jag blir 30. Försöker att tala tyst om detta obehangliga ämne.
Trettio år och jag kan nu med säkerhet säga att när jag vid 21 satt med vinglaset på nyår hade jag aldrig kunna förutspått att jag skulle vara här.

Om nån skulle sagt till mig att jag skulle sitta här med det mest underbara flickebarnet som landat på jorden skulle jag nog ha blivit lite irriterad och bitsk för att skaffa barn stod inte direkt på min topp ett lista.
Idag med några pusselbitar rikare glädjs jag åt det jag har även om vägen ibland har känts väldigt lång och en del stigar har mest lett mig in på mindre nyttiga.
 Så många gånger som jag bett till min högre makt och hoppats att vägen skall ha en återvänds gränd.
Eller att vissa vägar aldrig skulle ha ett slut.
Att vara ensamstående förälder kanske inte direkt var vad jag vill. Jag har alltid haft en vision att mina/mitt barn aldrig skall växa upp utan båda sina föräldrar. Det har funnits mycket sorg i detta för mig och jag tror att skuld och skam lät mig stanna kvar och bevittna mer än vad som egentligen var sunt.
 Det lädde mig direkt ner i ett enormt dåligt mående, bara för att jag skulle kämpa för något som aldrig funnits. Jag höll en fasad som rasat för länge länge sedan och det ända som föddes på slutet var en enorm ilska och en massa hat.
Men vad som än hände så fann jag någonting inom mig, jag fann ett hopp i kärleken till mitt barn. Jag reste mig
och idag känner jag den glädje som jag länge  sökt, den finns där och jag lever ett underbart liv.
Låt mig i denna mening också poängtera att jag  inte har rosen blad och en massa prylar som fyller mitt liv. Utan jag leverlivet mer på livets villkor, det har sina up & downs.
 Utan dom svallande vågorna i ett EKG vore vi ju döda och är det inte så livet ska vara ?

Idag tog vi bilen till min lilla syster och kollade in hennes nya mansion, det var jätte fint och jag tror verkligen dom kommer trivas där ute i skogen.
Själv är jag nog lite för över social för att bosätta mig i en mindre ort, men syster gillar det och det är det som räknas.
Fin stor tomt som hundarna kan springa runt på och Lotus fick pinka in rabatterna. Gissa om han höjde benet lite extra när han kände doften av syrrans hanhund.
Thea sassade omring i villan men det bästa var nog chips påsen som hon hittade, mums så gott!

Väl på hemma plan sprang tiden iväg fick besök och sen somnade Thea i soffan, hon trängde ner sig i dockans minimala åkpåse och nånstanns där  och emmellan min kaffe påfyllning somnade hon tvärs över soffan med huvudet neråt i dynorna. Såg för läckert ut.
Hennes upprymda mamma Ani pussade hennes panna och bäddade ner henne i sängen.
Gohjärtat mitt <3

Dags för mig att varva ner slå av datorn och krypa upp i soffan för lite mys. Jag hoppas och önskar att ni haft en lika bra första dag på året som mig. Det kan verkligen inte bli bättre än så här. Eller kan det ?

Love Ani


Thea vill vara liten och försöker krypa ner i dockans åkpåse !


Glad nyårs tjej , precis kommit hem från moster Maria !


RSS 2.0