Packade och klara för avfart vill passa på att önska er alla....


Så här slutade hockey matchen för vissa !


Hund promenad med ängeln!


Thea äter ketchup med sugrör !


En liten nyårs revy.......

Det har varit en lång dag fast tiden har bara rasat förbi och vi har hunnit uträttat många grejer. Först började dagen inte så glad, thea surade och jag funderade hur dagen skulle sluta.
 Åkte ner på stan och shoppade lite och jag måste säga att hon höll ut länge för vi avslutade på Citygross också. Gladast blev hon nog av ketchupen på MC och fikan vi tog på ett Cafe.
Mumsigt värre, vilket lyx både äta ute och fika ute på samma dag :)

Mamma och pappa tittade förbi idag och dom gulliga själarna hade inhandlat en extern hårddisk till sin dotter.
Fan vad glad jag blev, precis vad jag tänkt köpt.
Så fort jag har extra tid över skall alla mina worddokument flyttas över för min burk är redan full.
Hade stor tvättning i dag i tvättstugan, vi hade en massa lakan och kuddar och täcken som behövde en omgång, inte lätt när man haft en hostig liten tös. Thea älskar att vara med i tvättstugan och hon livar verkligen upp stämmningen, det blir faktiskt riktigt roligt att tvätta.
Måste skryta med att jag inte bara tvättat utan vikt allt och thea hade ett harem av strumpor här på golvet, gud så jag har skrattat åt henne.

 Förr var det ett kaos att ha henne med när man skulle vika för hon rev bara runt i alla kläder men nu förtiden sitter hon oftast i en ikea påse och plockar bland strumporna och strycker på dom och talar om att dom är fina.........
Vart skall detta sluta hon gillar att städa och tvätta, inte mina gener iallafall för jag och dammsugaren brukar oftast ha tysta konflikter.

Ja ni imorgon är det sista dagen på året och jag måste bara få säga att det är helt otroligt vad fort det gått.
Samtidigt måste jag medge att det hänt otroligt mycket det här året och jag är stört nöjd med det jag åstakommit det sista halvåret, shit vad jag har växt.
Lärt mig så mycket om mig själv och för att inte glömma lärt mig saker om andra. Känslosamt år men jag har gjort det rätta tycker jag. Lärt mig att leva mitt liv för min egen skull och fått bevittna en underbar process framåt.
Hoppas att nästa år kan bli en lika uppåt kurva som jag lever i nu för vad som än händer så ska jag värdera mig själv och andra.
Tänker inte tillåta människor trampa på mina ömtåliga tår utan jag skall försöka sätta gränser på ett sätt som jag aldrig vågat eller haft förmågan att göra tidigare.
Kanske kan jag på mina tidigare darrande ben stå upp för mig själv och inte hamna i klorna på dom falska lurande rävarna där ute, som lätt fastnar i mitt medberoende spindelnät.

Häftigaste av allt i år händer faktiskt i  februari, min lilla ängel fyller då två år. Helt otroligt att vi får ha två ljus på hennes tårta. Jag kan inte riktigt förstå att hon blir så stor tycker hon nyss fyllde ett år och vi hade kalas här hemma.
 Läckert att jag och thea tillsammans klarar oss så bra, det är inte alla minutrar som man älskar att vara ensamstående förälder men när man tittar tillbaka på resultatet vi åstakommit så känner jag mig stolt att vara hennes mamma. Vissa dagar önskar man ju att man hade en pappa som delade dom trotsiga stunderna. Glad över alla förebilder Thea har i sitt liv och för att ni finns där för mig när dom gråa hårstråna växer så det knakar.

Vi åker bort över nyår och det ska bli mysigt, skall försöka hinna med att uppdatera er via mobilen om jag hinner. Nu måste jag sätta fart här hemma, hockeyn är snart slut och kläderna kommer inte hopppa i resväskan av sig själv! 

Love Ani  


Förbluffande positiv.........

God afton mina vänner. Kvällen har minst sagt varit förtrollande fått så mycket positiva
intryck som jag inte alls hade räknat med.
Tänk vad man kan bli förvånad ibland. Tänk hur saker och ting kan förändras bara man tittar lite närmare på dom.
Tänk så mycket förutfattade meningar man kan ha.
Ibland kan man bara behöva en extra knuff i ryggen för att genomföra något man tidgare aldrig trott man skulle överleva.
Ibland kan man bara behöva spendera en timme med någon för att helt ändra uppfattning om personen i frågan.
Tycker själv att jag varit otroligt lyhörd idag och det gav denna gången ett positivt resultat.
Så många gånger för som man hört sig själv tänka, jaha vad va det jag sa.
Men den här gången måste jag erkänna att jag hade fel och jag är glad över att jag tog mig tid att lyssna.

Thea´s dag har varit på en otroligt barnslig nivå :)
Förmiddagen rullade på med en massa sysslor och bus och sen kom Angelica och Theo på besök.
Barnen busade medans mammorna fick snacka en massa gojja. Riktigt mysigt var det.
Eftermiddagen blev tröttsam och gnällig, Thea var så trött efter dagens lek pass att när hon slukat middagen börjadehumöret att svikta lite.
Blev en tidig kväll för henne men det gör inget för vi måste ändå upp imorgon.
Vi måste kliva upp tidigt imorgon för jag har ett inbokat besök, för tidigt för att slussa iväg henne till nån form av
dagisverksamhet så hon får följa med. Hoppas bara hon är på bra humör så jag kan koncentrera mig på det jag ska göra. Hur som helst så tror jag min lilla trollunge kommer sköta sig galant men oron finns ju där, det tror jag är alla mammors skräck att ungen mitt i allt ska skita på sig eller att dom ska börja klättra på väggarna som en apa.

Vill dela med mig av ett engelskt uttryck idag: En dålig arbetare skyller på verktygen.

Jag vet inte hur ni tolkar detta men min första reaktion vara att fniss lite för mig själv.
Så många gånger som vi bortförklarar våra egna misstag eller tabbar på andra saker.

Säg mig finns det någon människa som inte har bortförklarat sina till kortakommanden, nä jag misstänker att
du nu ler och vet precis hur jag menade.
Tex,  nä det var inte jag det var bilen som gick dåligt, varför inte  bara erkänna att man körde som en kratta.

Nä det var inte mitt fel att jag var otrogen, hon var en dålig fru osv.
Jag skulle nog kunna räkna upp en massa olika exempel med dom flesta med lite eftertanke förstår vad jag menar.

Det värsta är nog dom människor som alltid skyller på alla andra och säger det var ju dom som var idioter.
Jaaaa visst sååå eller hur?
Nä så tror jag inte riktigt att det fungerar för det krävs nästan alltid fler aktörer i en pjäs och alla spelar vi våran
lilla roll. Alla gör vi saker och säger saker som vi måste ansvara för.
Good or Bad, jag tror inte  på det utan jag tror att dom allra flesta gör utifrån sig egen förmåga men det är bara dom starkaste länkarna som stannar upp och kan erkänna sig besegrade!

Oh nu blev det en heldel skrivet, kanske är det den enormt goda efterrätten som gav mig en sockerkick.
Ha en underbar kväll nu, jag kommer lägga mig ner på kudden och le av det otroligt härliga pirret som finns i min mage.

Love Ani


Känslornas omlopp ger kraft att gå framåt.............

Då var min lilla prinscess hemma igen, kom med en surläpp och jag trodde aldrig att dagen skulle sluta så härligt som den gjorde. Vi var till Brynäs och hämtade hem lilla Lotus och på hem vägen somnade hon i bilen, den lilla sömnen gav henne sitt riktiga jag tillbaka.Sen strålade hon upp och showade och sjöng för oss. Mitt underbara lilla barn det är nästan så man vill äta upp henne :)

Ätit gott och jag känner mig faktiskt nöjd med dagen. Jag kan inte önskar mer än vad jag har idag. Allt annat gott som kommer i min väg känns som en rejäl bonus. Mycket av mitt sätt att tänka påverkar mitt välmående. Det känns som om både jag och livet strålar just. När jag går i moln så lyser livet mot mig och det känns som om jag lyser när livet behöver det. Jag skrattar mer och jag tycker faktiskt att jag ser piggare ut.

Alla dessa små bagateller som brydde mig tidigare liksom glider emellan fingrarna, dom får inget fäste hos mig och jag kan lägga dom på rätt hylla i känslor facket. Jag kommer nog alltid vara en känsloladdad människa men det är inte i närheten av vad jag varit, för mitt tidigare agerande gav mig absolut inget gott.
Älskar citatet: Le mot världen och världen kommer att le mot dig
Vi kommer alltid att möta människor och situvationer som vi inte bemästrar och det är ju underbart att få ta del av dessa stunder. Då lär vi oss och jag tror att det är då vi växer som mest.

Jag brusade upp i en fråga idag, det brann i mig och jag blev frukstansvärt berörd. Gick igenom det jag kände inom mig och sättet jag reagerade på. Med facit i handen kan jag se att det var mitt lilla barn där inne som blev ledset. Barnet reagerade på känslan av att känna sig oönskade och övergiven. Istället för att samla det inom mig så lät jag det få ett uttryck på mer sundare sätt, utan att det skulle bildas bitterhet eller hat. Jag fick uttrycka mina känslor och det fick en positiv utgång. Att sitta här och se tillbaka på mitt handlande gör mig otroligt stolt och det ger mig ännu mer kraft att fortsätta.

Som sagt mycket berörda känslor idag och jag hoppas jag lär mig mer varje dag. Sov gott mina vänner jag välkommnar natten.

Love Ani

Effektiv frukost och shopping !

Sitter vid köksbordet och dricker en kopp Java i väntan på att min älskade dotter ska anlända!
Sjukt glad av henne och nu hoppas jag att hon ramlar in med sitt vanliga breda smil. Sen blir det en motion runda mot Brynäs, nu har jag varit bra slapp över jul helgen! Bara åkt en massa bil.

Igår var jag i Sandviken och hade jätte trevligt, god mat och fint sällskap. Avslappnat och bekvämt precis som jag vill ha det.

Hunnit med frukost på Marangoni och på väg hem media mark, snabbt sprang vi in och handlade ett Xbox, snacka om effektiv shopping. Sånt gillas starkt!!!

Nu ska jag fixa lite här hemma innan virvel vinden kommer. Ha det gött så länge. Återkommer mot kvällningen.

Love Ani


Härlig bild ........


Kraftkälla........

Behöver verkligen stanna upp en stund och samla ihop alla mina energier, känner att dom för tillfället spretar åt olika håll.
Häftig känsla det där när man känner att all energi bara sprutar ur en och man ger bort den till en person som inte alls förtjänat att slösats på.
Känner mig stolt över att jag upptäckte faran innan det var för sent.
Nu när jag är medveten kan jag fokusera mig på att få tillbaka den  positiva grund som jag byggt för att jag ska stå på.

Sov morgon här för oss jag ville verkligen inte kliva upp men jag tvingade mig själv att koka en panna kaffe och doften kan göra mig så galen att jag har en anledning att kliva ur sängen.
Idag ska jag träffa min vän Anja, vi har pratat om det och nu ska det äntligen bli av. Sjukt roligt tror jag vi får.

Idag ska jag passa på att tacka mitt orakel för det hon gjort för mig, tror faktiskt inte hon vet vilken sporre hon vart i mitt liv. Hon gav mig hoppet tillbaka och hon gav mig tusen anledningar till att kämpa, hon gav mig precis det jag behövde.
Lilla Lotus får stanna hemma och leka med sina andra hund vänner. Nu är det laddat för en mysig tjej dag!!!

Först av allt måste jag verkligen åka förbi färgbutiken för allt kladd till ansiktet börjar sina och jag kan verkligen inte gå ut utan. Det är förjävligt jag vet men jag känner mig inte bekväm i att gå utan, det känns så naket på nåt sätt. Även Thea tittar konstigt på sin naturliga mamma och säger " måna mamma ", det betyder måla dig mamma... haha gullhjärtat!

Ta hand om varann där ute och tänk på vart du lägger din energi!

Love Ani



Det viktigaste först...Jaget!

Dåligt bloggande nu över julen men så blir det när man har fullt upp med allt som ska göras.
Krog rund på byn igår som så många gånger förr, juldagen har alltid varit en partydag och det var skit nice att komma ut.
Nykter som man är körde jag monster bilen och gissa om man har fått sig många goda skratt. Ja det är sant som dom säger när spriten går in går vettet ut, jag gillar att bevittna denna enorma loppcirkus.

Varit på Brooklyn halva dagen och trevligt har vi haft. Så mysigt det var, en lite tripp till affären och många goda skratt.
Ikväll blir det bara lugnt klockan elva ska jag hämta min parallellkopplade minuspol,  då är arbetsskiftet över och jag tillbringar tiden jag har till att skriva lite här också.
Jag skriver en massa varje dag och jag känner att det har blivit nån slags meditation för mig. Riktigt märkligt att jag gillar att skriva då jag lider av  dyslexi.

Idag har jag funderat på mig, mitt eget jag. Jag har kämpat mot mitt medberoende länge nu och processen gör mig bara starkare och starkare för varje dag som går. Jag börjar känna mig stolt över det egna jaget och jag känner att jag har styrka för att slåss för mitt eget namn. Styrkan som leder mig framåt är nog min enorma positiva energi och jag tror att den kommer leda mig till mycket bra saker. Valet att leva så sunt jag bara kan kommer att ge mig mer än jag tidigare vågat tro. Är en negativ person i grunden men nu kan jag försöka vända dom negativa trenderna till energi.
Processen forsätter dagligen för man måste handla aktivt varje dag men jag har tron att karman kommer ge oss det vi ger till andra.
Det härliga med att vara människa är nog att man får fela, man får göra fel. Man har ett aktivt val att förändra saker. Det är så härligt!

Jag har nog ofta i mitt liv varit Martyr, jag har liksom brännt ut mig själv. Mina standar fraser här i livet har nog varit: Kan själv, vill man ha nåt gjort så gör det själv och det farligaste av allt jag har ALDRIG litat på någon. Alltid legat steget före och alltid varit beredd på att få en kniv i ryggen.
Rätt spännande att titta tilllbaka på allt man varit med om. Tidigare tittade jag aldrig tillbaka, det mörka var skrämmande, men nu vet jag att det ligger en förklaring i allt. Ja ni jag tror att isprincessan smälter. Varje dag droppar det lite till.

Dags att ta tag i blommorna det var ett tag sedan jag klippte dom och dom kommer ju inte klippa sig själv!
Ha en fin kväll alla underbara där ute, och tänk på det egna jaget för det är faktiskt det viktigaste du har.

Love Ani


Får inte fram orden alla gånger......... Det regnar här i stockholm idag !

Det regnar i Stockholm

Jag går till telefonen en gång till
Jag vet ju var du finns, kan numret utantill
Men ska jag våga ringa dig och säga hur det känns
när händerna på nummerskivan bränns

Och när jag hör din röst så nära mig
då inser jag med ens hur jag har saknat dig
Så mycket som jag vill ha sagt av allt jag tänker på
men det blir bara tomma ord ändå

Och det regnar här i Stockholm idag
du har det säkert bättre än jag
Det händer inget särskilt, jag har det ganska bra
men det regnar här i Stockholm idag

Vi gav nog aldrig kärleken en chans
så fel att något fint ska bli en kort romans
Jag ville tala om för dig att saknaden är svår
och hitta ord som gör att du förstår

Och det regnar här i Stockholm idag... (repeat)

Och det är bara dig jag vill ha

 


Osäker kväll på byn !

Julafton har passerat och den innehöll fint sällskap och massa annat. Fina klappar och skratt.
Jag förstår inte hur lilla jag kan få i mig så mycket mat och godis , känns som jag blivit drabbad av matkoma.

Thea fick jätte fina saker allt från målar saker till hallo Kitty spis. Nu har hon leksaker som räcker hela året.
Lite febrig har hon varit men på skapligt humör. Mat stod inte överst på hennes topp lista så hon åt pasta medan vi grisade i oss av julmaten !

Ikväll ska vi göra stan osäker. Blir nog roligt att få komma ut och titta på allt folk. Just nu när jag slagit läger i soffan känns det inte lockande men det vänder nog. Kanske om man tar på sig nåt annat än munkjacka kommer det nog att lätta !

Vad fick Ani då ? Jo jag fick en fin sex dödare och lite klirr i kassan. För er som inte vet vad sex dödare är så kan jag berätta att det är en pyjamas!
Det viktigaste av allt var nog att jag fick spendera julaftonen med den jag älskar mest, ingenting kan överträffa detta!

Nä nu måste det hända något innan jag somnar. Ha en fortsatt fin jul mina vänner !

Love Ani


Respekt föder glädje...........

Känner mig taggad nu när all stress lagt sig, har lite svårt att tro att dagen är över. Lärt mig innebörden av trafiktillstånd idag, varför parkera när man kan köra utanför butiken slå på varningsblinkersen och göra det man ska.
 Snabbt och jävligt effektiv om man inte är någon människa som vill trängas bland alla andra vargar.

Thea har varit en trött tjej och somnade tidigt idag, snabbade på att tvätta hennes älskade gosse djur men som vanligt när man anser sig vara smartare än normalt så vaknar hon. Hostig och varm, gav henne Alvedon och sen fick hon titta på tv en stund. Tog en stund och hon frågade bara en gång efter sin älskade Bunny men köpte snällt att han hade badat och var på torkning. Vill inte ens tänka på vad som hade hänt om jag skulle ha en blött gosekanin i sängen också :p

Kännt mig som en liten tomte nisse nu på kvällningen, tagit fram Thea´s julklappar och fixat dom tills i morgon. På strålande humör drog jag runt lite med sopen och dammvippan, med mina små ADHD drag så gick det med en väldans fart här hemma.

Tänkt mycket på respekt idag faktiskt jag vet inte om det bara är jag som funderar över detta märkliga fenomen. Jag möter ju dagligen människor i mitt arbete och jag har så svårt att förstå mig på vissa.
Tänker på den otroliga egoism som man möter varje dag. Det är bara jag jag och jag hela tiden,  inte en tanke på någon som helst reflektion på andra.
 Tänker på den otroliga besvikelsen man möter för att man ger av sig själv utan att få nån som helst empati eller förståelse tillbaka. Nu har jag ju blivit otroligt mycket bättre på att sålla bland sånna individer men dom smyger sig in i ens liv som kräldjur och man inser det inte förrän man sitter mitt i fällan.
Finns ett bra ordspråk i sammanhanget: Som man vill bli behandlad, ska man behandla andra

Tänk att det ska vara så svårt, kanske något vi skulle behöva lära våra barn i skolan nu förtiden så vi inte skapar en massa mini moster av vårt egna jag.
Det är egentligen en rätt enkel sak men hur kommer det sig att det är så svårt?
Den frågan besitter jag faktiskt inga som helst svar på trots att mitt smeknamn ibland är oraklet. Jag skulle aldrig svika om min vän bad mig om hjälp jag skulle stå där klockan tre på natten om det var möjligt, jag har inte mycket pengar men jag älskar mina vänner och skulle flytta berg om jag så kunde. Åh det vet jag att dom jag har närmast mitt hjärta också skulle göra. Underbar känsla, den borde fler prova!
Att finnas där för en vän när dom verkligen behöver det är mer värt än allt som expoterats på denna jord.

Tomte nissen ska pyssla vidare nu när tösen somnat om. Hoppas eran fredag  har varit lika bra som min.

Love Ani


sömn koma.......

Så skit trött jag är idag då, tur att detta är sista arbetsdagen innnan lite semster.
Underbart att få vara ledig och slappa på morgonen. Thea sov länge idag och nu ligger vi lite risigt till i tidsplanen. hon intar nu frukosten fram för barn tv.

Ränna ner på stan idag, inte direkt vad jag behöver denna stressade dag för julafton men men det är bara bita tag i äpplet.
 Önskade faktiskt att jag kunde vara ledig så jag hann uträtta det sista.
Hem och packa ner kläderna vi ska ha med oss och sen bär det av mot la familja för att fira hjul, tur att pappas bil går fort så vi hinner... haha

Nu ska jag lägga lite färg i plytet, ha det så gott och gör som jag försök att inte stressa ihjäl er nu !

Love Ani


Skärp er.......

Julhandel och julhandel, det finns nog inte ett ord som är så uttjatat just nu.
 Jag börjar bli så less på all handel så jag spyr. Jag tillhör ju gruppen människor som inte handlar speciellt mycket till julen. Det mest centrerade för mig är att mysa med familj och vänner och äta gott.
Visst kan det vara roligt att ge bort en liten symbolisk grej men vad fan är det för fel när vi önskar oss nya tv apparater eller en iphone av våra nära?
Om vi nu såååå gärna ville ha sånt så får vi väl fixa det själv inte önska att tomten ska komma med sakerna, för jag vet att denna tomte inte existerar och att människor skuldsätter sig för att kunna dela ut dyra presenter som efter mellandagarna inte ens kostar hälften så mycket.
Skärpning till folket, jag hoppas och tror att mina vänner förstår hur mycket jag älskar dom utan att jag ska behöva överrösa dom med gåvor.... punkt slut!

Varit på Brynäs idag och haft lilla julafton där för dom minsta och Thea fick många fina julklappar, hon gillade verkligen att öppna paketen, undrar vad hon kommer säga när tomten kommer :)
Vi har satt upp självlysande stjärnor i hennes rum och hon tyckte verkligen om dom, hon var så taggad så hon mesta dels var ivägen för oss vuxna. Sopade golvet med städsetet hon fick av sin favorit kille Alex. Vill passa på att tacka hela familjen Andersson för fina klappar!!!

Ani då, hur mår hon egentligen. Jo jag lider av krämpor för tillfället men jag försöker låtsas som ingenting för att det inte ska kännas så mycket. Jag inbillar mig nog att om jag inte talar om det för någon så syns det inte. Visserligen är det ju så jag alltid gör men jag vägrar att gå till doktorn. Rädd att det kanske är nåt bestående men jag har och det vill jag inte.
Innerst inne så vet jag att man inte ska dra ut på saker och ting för det fick jag facit på när jag upptäckte min första knöl i bröstet. Men envis som är så lider man ju tills det blir uppenbart synligt att man behöver vård.

Nu blir det julmys med julmust och kexchoklad. Även unnat oss skräpmat idag. Så länge sedan vi åt pizza till middag. Förr när jag bodde ihop med Thea´s pappa var det skräpmat på menyn mer än ofta men nu händer det nästan aldrig så det är med gott samvete jag kan somna ikväll.

Love Ani

Kommunikation...........

Ja då har denna underbara dag bara rullat iväg då, precis som alla andra undrar jag varför allting går så fort hela tiden. Precis som man hunnit vänja sig vid veckan så har den passerat, det går tok fort nu !
Har slavat på jobbet och vi har haft en kanon dag som vanligt, älskar verkligen att jobba.

Försökt mig på handlingen idag igen men det är inte riktigt min grej det där. Idag skulle jag köpa två saker hur jävla svårt kan det vara egentligen. Blöjor och kaffe var det, ja just ja det blev inte riktigt bra nu heller.
Kom till första affären och då var blöjorna i theas storlek slut. Handlade lite små grejer där som jag inte alls hade på  listan och begav mig till affär nummer två.
 Super glad över mina funna pampers blöjor susar jag iväg hemåt, skit nöjd över min insats..
Hinner fan inte mer än hem så ringer telefonen, jag bubblar på och säger att jag slår på en panna kaffe och då inser jag att jag glömt att köpa kaffet, ohhhh pust och stön vad less jag blir på mig själv.
 Även denna dag, som jag  var så nöjd över att jag varit på två affärer får jag klämma ur min frasen :
 Snälla köp med dig kaffe för jag glömde.......... Kan man bli mer less!

Tomten har varit här på ett kort besök och Thea har fått en rosa mekaniskt hund, den skälller och har ett koppel också :p
Lite fundersam är hon över den märkliga leksaken som går runt och skäller, men det dröjer nog inte förrän jag ber till gud om att någon ska slänga den i väggen.
Trött och nöjd tjej vart det iallafall och nu sover hon sött i sin säng :)

Mina funderingar idag har handlat om att kommunicera. Jag har tänkt på vikten av att kommunicera och hur jag gör när jag försöker göra detta. Ordets betydelse är ju :
Kommunikation är en process för att överföra information från en punkt till en annan.

Jag suger verkligen på detta och måste titta närmare på problemet, jag vimsar oftast bort mig och blandar ihop en massa. Jag får svårt och hålla tråden helt enkelt för jag ska förklara mig hela tiden.
Jag tror den största rädslan ligger i att jag är så rädd för att bli avvisad eller att ha fel. Oftast använder jag skämt eller ironi för att förklara vad jag menar, fattar inte att jag har så svårt att göra någonting som är så livsviktigt. För att använda kommunikation är ju den största delen av livet, det är ju livs viktigt i alla relationer vi har till andra.
Ja det här är ju verkligen en julnöt att knäcka och jag tror inte jag kommer lösa den idag utan den tåls att tänka på en stund. Men att bli medveten och börja arbeta med saken är ett enormt steg, det för räcka för mig ida.

Avnjutning av java står högst upp på min prio lista nu. Ha en underbar onsdags kväll och jag hoppas att mitt försök till nån slags kommunikation gick fram.

Love Ani

Finns egentligen inte så mycket att prata om.........

Sitter i soffan och är slu efter dagen måste erkänna att allt detta tänkande jag har hållt på med tar kol på mig. Även denna gången har jag kommit till en enda slutsats, LET IT BE.
Varför springa runt och fundera på saker som man inte kan råda över allting kommer att bli bra i slut änden och det är ju inte direkt världsliga saker jag funderar över.

Gjort lite nyttiga saker som jag tänkt gjort ett par dagar nu varit och handlar hårprodukter för det var ekande tomt efter gårdagen. Som vanligt så glömde jag ju något när jag handlade så nu måste springa tillbaka till affären imorgon igen och köpa julpapper. Det blir ju svårt att ge bort julklappar om man inte har nåt inslagspapper.

Just nu ekar det i huvudet på mig så jag har inte så mycket mer att dela med mig av, tror det blir tidigt ikväll. En film och sen blir det mysigt att krypa ner brevid min älskling. Lotus är otroligt saknad just nu och jag längtar tills han kommer hem. Alla frågar efter honom så han är saknad av väldigt många.
Må så gott mina vänner för det planerar jag att göra och vi ses i sömn himmelen bland alla vackra ting! Bjuder på en fin text från Life is a bitch facebook.

Love Ani


Slagen av åldern kanske.......

Ger hädan för min smärta idag, trots att jag vill kämpa på så måste jag erkänna mig slagen. Kanske har det med åldern att göra ?
Vägrar dock att inse att jag börjar åldras och undrar nu, kan man spruta in botox i benhinnorna för dom gör ont ???

Love Ani

Årets första och bästa julklapp.......

Som vanligt har dagen varit otrolig bra, jobbat och drukit en hel del java. Alltså en helt vanlig dag i mitt liv. Varit och besökt familjen Andersson och Thea har rövat runt som vanligt.
Haft en hel del i huvudet idag, på bra humör men det har verkligen varit en massa tanketrängsel där uppe och ikväll tror jag att jag måste skriva en heldel för att rensa tankarna.
Min tangenter ligger jävligt risigt till just nu och så fort det blir lugnt här hemma så ska jag sätta lite fart.

Blev erbjuden skjus hem idag på eftermiddagen men jag vet hur bra jag mår av att gå så jag tackade nej. Största anledningen är nog att jag bränner kalorier det har liksom satt sig lite på hjärnan så jag måste nog börja fuska snart innan jag ser ut som ett snöre.... haha skämt!
Läste en bra text idag på facebook, bara för att jag tänkte citera den så hittade jag inte på den men jag skall försöka översätta den så ni förstår :
 Det sägs att man bränner lika många kalorier på sex som att gå 8 kilometer, vem fan hinner gå 8 kilometer på 30 secunder ? :)
Ungefär så löd texten och det funderade jag på när jag gick hem idag, kämpade i uppförs backen och gnolade för mig själv, ja du Ani jag tror vi väljer att promenera iallafall för vem orkar hålla på med sånna saker, för mycket och för socialt jobb för att bränna kalorier... :)

Fått årets första julklapp idag och jag blev jätte glad, fick en Blue ray spelare och nu jädrans ska det kollas på film i det här huset. Jag förstår mig inte på sånna här tekniska saker så jag skrev bara av vad det stod på paket, sen hur den fungerar har jag ingen aning om men personen i frågan tyckte nog att det tillhörde männskligheten att äga en sån och jag är otroligt glad!

Kanske tittar in lite senare för nu ska jag gå in och kolla hur det går med nattningen det har varit väldigt tyst i sovrummet ett tag så jag har mina aningar att det inte bara är thea som somnat där inne. Man kan inte vara borta i många minuter här inte för då får man inget socialt liv.

Love Ani




Love.....


Tagen på bar gärning.......


Tittar bara in en snabbis.........

God morgon alla läsare nu sitter jag här och får sota för att jag inte var trött nog att lägga mig i tid. Intar en kopp Java och måste väcka min lilla tös som sover sött.
En riktig sjusover hon har blivit på morgonen. Hon har sovit hela natten och det känns så skönt. Var lite orolig då hon hade sovit dåligt hos sin pappa.

Orkar inte blogga mer just nu men nu vet ni ju iallafall vad som händer här hos oss,ha en fin dag mina vänner och tänk glädje för det smittar av sig.

Love Ani

Ni finner mig på ett fält av minor............

Då var det dags igen då den dagliga vilan som vi kallar natten. Det är mörkt där ute och jag inser att jag behöver en god natts sömn för att orka överleva morgon dagen.
Trött borde man väl vara vid det här laget, men näää då jag är ju den som alltid måste gå mot strömmen så mina ögon är klarvakna och jag skulle kunna springa ett maraton.
Det blir nån sorts panik när man vet vad man behöver göra fast det inte går. Får slå något hårt i huvudet på mig själv så kanske jag slocknar.
Thea ligger i sin säng och sover sött, lilla gulle gryn så underbart att se ett barn sova så rofyllt som hon. Skönt att ha henne hemma igen också.

Haft te besök och det var jätte trevligt, behövde verkligen sällskap idag. Vi har diskuterat allt mellan himmel och jord. Det var sånna där samtal som man behöver ha med någon som känner en väldigt väl och man behöver inte göra sig till.
Vi skrattade och skojade över gamla och nya förälskelser.... haha gud vad navi vi har varit båda två.
Vi borde få någotslags diplom i att gå på minor.
Så här såg det ut iallafall, te och adventsljusstaken.

Love Ani


Bilder beskriver alllt ..........


Saknar min lilla smygare..

Saknar min lilla vovve! Han har semester från mig ett par dagar och är hemma hos Thea´s pappa. Han är ju ingen över aktiv sak men det märks så väl att han inte är hemma. Saknar att han finns där och smyger omkring...

Love you Always!


Slappt

Så här ser jag ut när jag bloggar idag!
Trött och sliten man är ju inte 14 längre! Dags för botox :)


Läs mina tankar. . .

Min lilla ängel är hemma och vi har lekt och busat , men också gjort en hel del nytta. Dammsugit och torkat golven, thea var en duktig tjej och hjälpte sin mamma!

Snö flingorna dalar ner och nu känns det som om den vita julen har landat på vår sida av planeten!
Härligt för barnen att det blir snö trots allt.

Idag leder mina tankar till att vara nöjd med det fina man har. Precis som mig tror jag många vill ha saker man inte kan få. Vi stressar och drömmer om saker vi inte kan få.
Jag har en tendens att inte se det fina jag har utan bli rastlös och tro att gräset är grönare på andra sidan.
Det visar sig oftast att gräset på andra sidan snabbt bli torrt och förvandlas till en hög hö som bara duger åt hästarna !
Jag tror nog jag behöver ta saker som dom är och inte fara iväg och fundera på hur jag tänkt mig att dom ska vara.
För seriöst hur många kan egentligen läsa mina tankar ?
Ja precis svaret är ju glasklart, ingen kan läsa mina tankar och jag måste sluta tro att dom gör det!

Nu är det fika paus, ha det bäst!

Love Ani


Släpp taget om saker du inte kan förändra...........

Det finns saker som vi bara inte kan släppa taget om, ni vet sånna där tankar som bara gnolar runt i våra huvuden och gör en hel del massa skada.
Vi kräver svar på frågor vi aldrig kommer kunna acceptera iallafall, vi förväntar oss en massa saker som aldrig kanske kommer inträffa.
Jag tror och jag försöker leva här och nu för det ger mig mer lycka än någonsin och jag vill dela med mig av en länk till en låt som jag lyssnar på för att släppa taget.
Let it be, så jävla enkelt tror jag.

http://youtu.be/0PayBmBuR2Q

Love Ani


Vackert......


Om jag kunde stanna tiden......

Det har varit en märklig dag, som ja sa tidigare så vart det en riktig sov morgon och det gjorde att min dag inte blev riktigt som jag tänkte mig. Dock inte något negativt med dagen, den har varit jätte fin.
Jag har kännt mig lyckligt lottad och det enda som saknats har varit min lilla ängel. Låg kvar i morse och lät tankarna fara runt men det enda jag ville vara att stanna tiden och njuta av den underbara stunden för evigt. Det var så perfekt. 

Theas pappa ringde idag och hon var jätte hostig min lilla tös, stackars liten när ska denna dagis sjukan gå över. Det är som ett hamsterhjul det går bara runt och runt.
Imorgon kommer hon hem och det ska bli så härligt att få höra hennes skratt igen, miss my baby a lot !

Julen närmar sig och jag vet inte om det är något lurt i år men jag känner ingen stress faktiskt, det känns som om alla andra få stå åt sidan i år. Allt jag gör är för Thea´s skull och det enda som har vikt är att Thea får en fin jul och att hon får öppna sina fina paket.
Hoppas att hon kommer gilla dom, men det vet jag att hon gör. Hon är en riktig present tjej ju, spelar ingenroll vad man ger henne hon blir glad att få vara med att titta vad som finns i lådorna eller påsarna vi kommer hem med.

Nu ska jag natta min hund sen blir det soffhäng med Te och mackor, ha det bäst och sov gott!

Love Ani

Ibland behövs det inga ord.....


Mobila samhället !?!

Ligger i en varsin ända av soffan med en varsin iphone , vilka muppar vi är så sociala !!

Love Ani


Chapman Tracy For my lover... Hur mycket skulle du göra för din älskade ?

Two weeks in a Virginia jail
For my lover for my lover
Twenty thousand dollar bail
For my lover for my lover
And everybody thinks
That I'm the fool
But they don't get
Any love from you
The things we won't do for love
I'd climb a mountain if I had to
And risk my life so I could have you
You, you, you...

Everyday I'm psychoanalyzed
For my lover for my lover
They dope me up and I tell them lies
For my lover for my lover
I follow my heart
And leave my head to ponder
Deep in this love
No man can shake
I follow my heart
And leave my mind to wander
Is this love worth
The sacrifices I make


Head Over Feet.......

Idag har det inte hänt någonting än faktiskt och det känns otroligt skönt. Jag sitter bara här och ler som nåt stort fån. Borde inte le för det ända jag har framför mig är att ta en dans med dammsugaren och vi brukar ju inte alltid vara polare. Usch vilken tråkig grej, kan man inte få göra nåt annat ?

Det blev jätte sent igår, kom inte i säng förrän halv fyra tror jag men det var det fan värt. Kände mig som 14 igen, att få sitta upp och garva åt saker som man i vaket tillstånd inte alls skulle finna speciellt roligt.
Ja så var det iallafall och det var inte konstigt att jag sov fram till elva och har svårt att starta motorn.

Varit promenad med Lotus och funderat på lite allt möjligt men tankarna är inte riktigt med mig idag och jag har inte så mycket att skriva faktiskt. Det skulle nog bara vara en massa smil gubbar och det är ju inte så roligt direkt.

Ja här kan jag ju inte sitta och gömma mig, dags att sätta lite fart. Hoppas ni får en underbar lördag!

Love Ani


Varför tänker jag på en man när jag ser denna ?


Blinka lilla. . .


En morot.... jaaaa tack!

Peppar mig själv med musik och ska strax hoppa in i duschen så man kommer igång lite, det är ju fredag så man känner sig skapligt taggad över att helgen äntligen anlänt till oss. Det verkar som om jag är den ända som uppskattar fredagen för det slöas mest här hemma.
Tänkte kasta mig över min nya fina present, den måste ju sättas upp. Finns det något bättre än att pryda sitt hem med någonting som man verkligen velat ha.

Längtar och hoppas att nån liten ängel springer förbi snart med en påse godis för jag är sjukt sugen, när jag säger sjukt så menar jag att längtan efter godis är precis som en törstig själ som vandrar i öknen.
Det mest hälsosamma för mig vore nog om det kom hem en påse morötter men man kan ju alltid önska sig. Att önska är ju inte kriminellt.
Går suget över styr så kan jag ju alltid kolla i handväskan, där brukar det ligga nåt onyttigt mer än ofta.

Nu måste jag sätta fart , ha en underbar helg min vänner och var snälla mot varann och viktigaste av allt var snäll mot dig själv.

Love Ani


Julnöten.............

Slöar mig lite med en kopp kaffe och är förundrar över att det är så tyst här hemma i våningen. Det är precis som om man tryckt på paus knappen och allt ljud som annars brukar surra omkring ligger i en total dvala. Älskar tystnad kanske därför jag oftast sitter med tv: en på ljudlöst om jag är själv framför tv:en.
Tystnaden ger mig tillfälle att andas och känna vart jag befinner mig i livet någon sorts meditation för mig.
Sovit underbart gott i natt var lite små vaken långt innan klockan idag, klev dock inte upp för visst är det mysigt att ligga kvar i sängen lite extra. Skönt att inte behöva flyga upp som en studsboll och kasta sig över dagen göromål, en lugn och stillsam morgon!

Väderstationen visar att det är tre plusgrader och mulet ute så nu vet man vad man försätter sig i för situvation när man sticker ut näbben. Det var visserligen plusgrader igår också men jag tyckte det var sjukt ruggigt väder, det måste vara luftfuktigheten som gör att denna ruggigt kalla blöta luft känns så kall och får håren på ryggraden att resa sig. Sanningen om vädret är väl att jag inte är rätt personen att uttala mig för jag fryser om det så är 17 grader och vindstilla, min temeratur i kroppen måste ha fått sig en ordentlig smäll. Det finns ingenting som är för varmt utan alla väder är för mig bara en kall plåga och det tror jag min totalt ofungerande blodcirkulation skulle vara beredd att skrika  ja på.

Nu har jag babblat om obetydelsefulla saker en stund känner jag, dags att börja möta dagens nöt.
Jobb x2 idag så jag hinner nog inte ladda upp nåt utkast på eftermiddagen idag. Återkommer nog till kvällen.

Dagens nöt för mig är idag att jag skall observera hur måna kompromisser jag gör på en dag, lite cootl att göra det faktiskt. Tänk att man  bara gör en massa saker varje dag utan att reflektera. Så mina läsare vågar ni anta min  julnöt?
Hur många kompromisser gör du med andra människor på en dag ?

Love Ani


Rolig bild


Kvälls macka. . .

Dom säger ju att livet inte blir mer än vad du gör det till. Med tankens kraft kan man förändra mycket.
Så lite kan betyda så mycket. Jag har en glad hund också, han smaskar nu på sin hund salami stång så det smaskar i hela vardagsrummet!

Jag sitter som vanligt med datorn i knät och dricker te, börjar känna mig som hemma i den här soffan.
Haft en grym dag och tiden har flugit förbi. Min dotter är hos sin pappa och jag ska passa på att göra lönerna imorgon på jouren!

Fick en present idag tänk så glad jag blev. Fan vad jag har velat ha en sådan och nu har jag en :)
Jag har trots min gnolande saknads känsla idag haft en massa saker att glädjas åt. Inte bara min grymma vikt nedgång utan vänner som jag kan glädjas åt.

Kan inte själv fatta att jag gått ner 15 kilo sammanlagt, antingen har nån mixtrat med vågen eller så är det så att all min träning har gett resultat !
Skit samma vad det nu beror på så här är det iallafall och jag tänker rida på den vågen av lycka. Tänker klappa mig själv på axel och säga: fan va grym du är, allt kämpande och alla stunder av frustration har drivit mig till målet.
Dags att stanna där och njuta av frukten!!

Känner mig otroligt osocial och har någon som tittar ledsamt på mig så jag måste lägga ner nu, men sov gott mina läsare.

Love Ani


Saknad !

Dom säger att saknad ska vara bra för att man lär sig att uppskatta varandras sällskap mer.
Men nu känner jag att saknaden är väldigt stor och det gör ont i mitt hjärta. Allt jag gör påminner mig om dig och jag måste tränga undan tankarna för att kunna fokusera.

Hörru Gud jag ber dig låt mig inte längta så här !!

Love Ani


Blod prover suger. . .

Sitter utanför lab och väntar, bara doften av sjukhus får mig att spy!!!
Usch och blä.

Love Ani


Invägning

Helvete vad grym jag är!!!!
Vägt mig och jag är enormt stolt över mina kilon just nu. Trodde aldrig att detta var möjligt men shit jag har lyckats!!!

Nu tar jag nog en kaka som belöning haha!

Love Ani


Life is a Bitch Quotes.........


Time goes by........

God morgon!

Känns otroligt ute eller uttjatat och tala om att ögonen inte vill öppna sig men jag behöver kaffe och jag behöver det nu!
Oh vad kaffe kokaren rinner sakta idag.

Ska bege mig ut i rusket med lillan och lämna henne på dagis. Vi har tagit oss lite sovmorgon den här veckan och inte varit på dagis förrän 08.30 skönt att få ta det lite lugnt på morgonen då både jag och min älskade dotter är lite seg startade.
Nu är det ju bara en arbetsvecka kvar sen en skön semester som väntar! Ingen stress bara en massa härliga upplevelser.  När ni läser detta sitter jag på jobbet och sliter.

Även idag är jag tvungen att lämna min dotter på dagis. Hon älskar att gå till dagis och blir jätte glad att få leka med barnen. Kan ändå inte låta bli att känna en enorm saknad, visserligen försvinner den när jag landat på jobbet men tankarna på henne finns med mig hela tiden.
Då funderar jag hur vissa individer tänker, vet att det finns andra som lämnar sina barn på dagis fast dom inte arbetar eller har sysselsättning. Dom lämnar barnen på dagis för att få sova ut lite och få uträtta sina egna sociala behov.
Citerar en vän till mig : Hur tänkte dom nu då?
Sånt gör mig spy färdig faktiskt. Istället för att agera ut som jag gjort tidigare försöker jag tänka på ett annat sätt. Det kommer att slå tillbaka på den egna individen och jag tror  i detta fall så kommer det slå tillbaka på relationen till sitt eget barn.
Dags att rulla igång nu, ha en underbar dag mina vänner så tittar jag in i ikväll!

Love Ani


Sömntåget lurar i tunneln...

Är det kanske nu man borde lägga sig, men det känns rätt töntigt att göra det för tidigt. Herre Gud jag är bara 29 år och vill lägga mig halv tio. Vart är världen på väg mina vänner.
Duktig tjej som jag alltid vill vara tar jag väl en Bok till sängen och ser hur det. Slutar!!

Love ani


Tröttsamt och aningen sentimental. . .

God kväll alla ni som läser min blogg, det känns roligt att ha så många läsare.
För i ärlighetens namn så skriver jag ju bara för att få ut mina tankar. Men lite smickrande måste jag erkänna att det är när man får så positiv feedback och att man genom att skriva kan förändra hos andra. Vilken bonus.

Haft en lugn dag och jag känner mig otroligt trött det känns som om nätterna är alldeles för korta. Kanske ska ta ett sömn maraton i helgen och sov i kapp lite. Det är ingenting som egentligen stör mig på nätterna jag sover kanske lite för djupt.
Förr hade jag ju enorma mardrömmar varje natt men dom sista 4 månaderna har varit dröm fria , nu är ju de inte möjligt enligt sömn experterna men jag kan bara minnas en dröm på sistone. Så skönt att inte vrida sig av ångest på nätterna eller springa upp och röka tio tusen gånger som förr.
Det som jag tidigare trodde var ett normaltillstånd finns inte längre.

Jag grät idag, trott eller ej men jag tror jag blivit sentimental av alla åren som gått. Nu är det ju inte så att jag aldrig har gråtit för det har jag. Jag gråter alltid när jag blir arg för att jag har så svårt att tygla den känslan. Men att gråta för riktig sorg har varit ett problem. Ännu värre har det varit att gråta av glädje. Det har alltid varit enormt skuldbelastat för mig.

Jag minns så väl första gången jag grät av glädje, det var när thea föddes och hennes syster höll henne för första gången, det var en sån enorm upplevelse för mig. Jag brukar titta på foton från den dagen och minnas den enorma känslostorm som drog igenom mig kropp!

Idag gjorde jag det igen, jag låg och studerade thea när hon somnat och även denna gång så trillade tårarna. Hur kan någonting vara så enormt. Glädje över att få den bonusen att få se henne växa upp och bli en flygfärdig människa. Att få vara delaktig och följa henne på livets väg. Skulle det va möljligt så skulle jag ha med henne på jobbet också, men mitt förstånd tar över och jag förstår varför hon måste gå på dagis !!!

Nä nu måste jag ägna mig åt hemläxan och så blir det lite mindfullness och en kopp te!!

Love Ani


Tacksamhet !


El mandarinos . . .

Borde nog byta namn på min dotter, nu skalar jag den tredje mandarinen hon älskar dom verkligen!

Ätit raggmunk idag, vi hade planerat pannkaka men jag var så sugen på bacon så det blev raggmunk istället. Uppskattat och det är alltid lika roligt att laga då. Hatar att laga mat till kräsna människor, jag mår riktigt illa då, får liksom en klump i magen och känner mig jätte ledsen.

Nu ska jag hjälpa thea med mandarinerna.

Love Ani


Så är det !


I Väntan på maten.........

Som vanligt så funderar jag mycket, idag handlar det om känslan som sprider sig i kroppen när jag bara slappnar av och släpper kontrollen.
Jag behöver inte kontrollera alla situationer längre utan jag vet att jag har funnit redskapen för att hantera dom och om jag hamnar fel och reagerar på fel sätt försöker jag att  ta upp detta med min sponsor så hon kan leda mig på vägen. Vi möter ju dagligen människor och jag tror att verktygslådan lagras dagligen men nya effektivare verktyg.

Tendensen att lägga mig i saker jag inte hade med att göra minskar dagligen för jag försöker tänka på mitt sätt att agera. Tidigare drogs jag igång av andras problem och skulle gärna vara där och lägga mig i och tycka och tänka. Jag skulle gärna vara den som ”fixade” också, men vad hade jag egentligen för befogenhet ?
Om ingen frågat mig om råd eller hjälp varför skulle jag då börja rota runt i saker och ting, inte bara det att min hjärna gick på högvarv utan det skapade också otroligt mycket konflikter. I mitt försökt till att vara fröken duktig föddes det inte direkt något positivt utan det mesta blev en enda soppa.

Detta var också en sak som jag fick ta itu med i mitt första steg ur mitt medberoende. Släpp kontrollen och släpp taget om det du inte kan styra över.
 Min bitterhet och dom otroliga svek känslorna rann faktiskt av mig och jag kunde se saker ur ett hela nytt perspektiv.
 Jag fick förmågan att ta reda på mitt agerande och inse att jag aldrig skulle få dom superkrafterna till att förändra nån annan. Det får helt enkelt stå för dom.
 Jag har ett ansvar och det är att leva mitt liv så sunt som möjligt och jag ser det som ett livs långt arbete, ingenting som sker över natten utan man måste vara beredd att arbeta dagligen för det är ju inte handlingsprogram vi lever i och det spelar ingen roll om vi besitter visheten utan vi måste använda oss av den också.

Vissa dagar kommer dom enorma känslorna tillbaka, hanterbara och jag tror att min högre makt vill påminna mig om det jobbiga tiden så jag aldrig glömmer vart jag kom ifrån. För i livet är det lätt att tappa bort sig, lätt att glömma vad man arbetar för och kanske återigen låter människor trampa på oss. Jag accepterar och förlåter men jag kommer alltid att komma ihåg.

Love Ani


Bad hair day !

God afton alla fina individer haft besök och min dator krånglar så det blir ett mobil inlägg idag. Som jag tidigare berättat så har det varit lucia firande på theas dagis!
Mys pys var det. Dom små stod mesta dels still medan personalen fick hålla toner.
Spelade faktiskt inte så stor roll för jag njöt mest av att få titta på min lilla trollunge!
Tråkigt att dom inte lyckades sätta på henne pepparkaksdräkten bara, hade sett framemot det.
Men så här i efterhand så spelar det Ingen roll för kvällen var perfekt.
Theas nära och kära var där och delade upplevelsen av hennes första luciatåg!!!

Ani då, jo jag bara ler och känner tacksamhet för allt jag fått idag.
En kanske grå mulen dag blev en alldeles perfekt dag. Hinner jag duscha nu så blir den ännu bättre, haha !


Måste göra en hår inpackning för jag vet inte vart det felar men håret beter sig jätte märkligt, kanske är det så att min struma strular eller så är det fukten i luften som gör att mitt hår beter sig som en trotsig treåring.
Ja vi får väl se men steg ett blir iallafall en inpackning.


Kärlek till er alla och ta hand om varann för vi har bara ett liv och vi måste leva det på bästa möjliga sätt.

Love Ani


Nöjd !

Varit på lucia firande på dagis och det var helt underbart fint!
Alla var där och jag tror thea uppskattade oss allihopa !

Nu ska jag tina upp kallt att stå ute!

Love Ani


Var mänsklig !

Livet går lite upp och sen lite ner, är det inte de som är tjusningen med livet ?
Vi trillar eller trampar snett för att sen resa oss igen, är det inte så vi lär oss ?
Vi erkänner att vi felat och låter våra förluster guida oss i framtiden.

Vi äro bara människor och vi har rätten att fela bara vi är beredda att erkänna våra nederlag och be andra om ursäkt !

Love Ani


Lucia är här . . .

Äter lucia frukost med min lilla ängel!
Historien bakom lucia är ju lite ledsam men jag för knippar den med ljus och sång. Fint tycker jag jag skulle mer än gärna kunna bli en sån där son sitter i kyrkan och lyssnar på luciatåg trots att jag inte kände en kotte som deltog. Det får dock vänta ett par år kommer nog när jag blir mer kärring av mig. Typ över 65 så jag iallafall hade pensionen att skylla på.

Dags att klä lillan och försöka göra nåt med mig själv också, inte så taggad men ett par koppar Java kommer nog att väcka mig. Fin dag hoppas jag ni får och sug i er av alla ljus och värme som sprids runt om i världen idag!


Love Ani


Om jag kniper ihop ögonen så kanske det inte syns.......

Sen dag idag som jag sa tidigare, idag har jag inte varit så värst taggad och jag måste erkänna att jag ännu en gång syndat med godis. Ja jag vet godis är inte bra men jag älskar verkligen att smälla i mig massor av godis, det finns liksom inget stopp när jag börjar. En öppnad påse är lika med tom påse, jag slutar helt enkelt inte förrän påsen är tom. Jag har alltid varit en godisråtta man kan säga att min kropp består mer av godis än av mat, kanske inget att vara stolt över men så är det.

Thea har varit otroligt trött idag, ni som har barn kanske känner igen dessa dagar då vad man än gör så hänger läppen nere i knävecken. Trött och sliten liten tjej och hon har bölat och skrikit en del. Men det är väl det som gör att man uppskattar dom fina stunderna mer och att dom blir mer uppmärksammade.  Bad sinnesrobönen ett par gånger och skänkte en tanke till alla ensamstående mammor, vilket enormt jobb alla ni gör. Keep up the good work.
Vid nattningen vända iallafall humöret och min lilla rara flicka tittade fram bakom surläppen, pussades och kramades och kvittrade sig till söms.

Själv har jag haft fullt upp hela dagen. När jag var på väg från jobbet idag och alla människor vimlade förbi på stan, så slog det mig. Tänk så många möten som sker på en dag, tänk så många olika individer vi träffar på en dag.
Alla är vi olika, är inte det rätt intressant, vi både ser olika ut och är olika.
Fantastiskt tycker ja.
Det mest intressanta börjar nog när vi börjar titta på hur människan ser ut på insidan, när vi börjar förstå hur olika historier vi har.
För det är ju inte alltid som det ser ut att vara, man kan ju få ett intryck av personer som inte alls stämmer utan det är bara fasader.
Vad döljer vi då och för vem döljer vi alla dessa saker?
Kan det vara så att en del människor döljer så mycket att det helt enkelt blir en sanning?

Ja jag tror nog att det är så, våra hjärnorn fungerar kanske så , jag har inga vetenskapliga bevis men det är kanske så jag måste göra för att rädda mitt godis intag.
Jag kanske helt enkelt måste blunda när jag stoppar godisen i munnen, tugga fort som attans och öppna ögonen  och säga :
Nej jag har inte ätit godis, jag lovar jag har inte ätit godis på fler år!!!

Flummade iväg som vanligt jag vet inte riktigt vad jag får alla dessa funderingar ifrån, men det är ju min blogg så jag får faktiskt skriva om mina tankar!! Ta med dig det du vill och låt resten vara, mitt favorit uttryck.

Ha en god afton för nu ska jag göra nåt annat nyttigt, kanske blunda en stund och inta resten av chokladbiten som ligger i min handväska!

Love Ani



Varning för halka.....

God morgon alla fina och välkomnar er till en dag med mig och det är nu den tolvte december. Helt sjukt att det är sånt här väder ute när vi borde befinna oss i snökaos. Det är blank is ute och Thea får ta med sig hjälmen till dagis idag.

Om vi vuxna har lite svårt att ta oss fram nu så är det ju en livsfara där ute för våra barn, deras små darriga ben och noll impulskontroll, usch och fy vill inte ens tänka på vad som skulle kunna hända. Tycker det är super bra av dagis som kräver att barnen ska ha hjälm.

Dagens ros till min dotters dagis.

 

Idag är det ju måndag och ny start på veckan, måndagar och tisdagar betyder långa dagar för oss. Thea går tyvärr på dagis till 17 så vi är super trötta på kvällarna. Det är Lucia på dagis imorgon så vi ska gå dit och titta på dom små liven, jag älskar Lucia alltid gjort.

Får smita tidigare från lektionen så jag hinner i tid, vill ju inte missa min princessas första luciatåg. Tror det är en viktig del i barnens liv att man dyker upp och kommer på dessa små tillställningar, dom kan sen titta tillbaka och se att min mamma kom. En del barn har ju inte föräldrar som deltar och det tycker jag borde kännas lite ensamt. Ja nu förstår ju jag också att människor måste jobba och om det är fallet så är det väl en godkänd ursäkt, men jag tror dom flesta arbetsgivarna förstår och kan låta dig ta en timmes rast för att gå på ett litet luciatåg!

 

Min pappa kommer hem till Sverige denna vecka och jag ser verkligen fram emot att träffa honom. Det var ju ett par månader sen sist och jag saknar honom jätte mycket. Älskade pappa!

När ni läser detta sitter jag nog troligtvis på jobbet och sliter men jag vill passa på att önska er en trevlig dag och för er som precis klivit upp God morgon på er och må ni ha en underbar dag. Bjuder på en bild från självkänsla så länge.

 

Love Ani

 

 


Sååå bra skrivet om människor, mycket ordbajseri men liten verkstad....

"En persons livsfilosofi uttrycks inte bäst med ord;
Den kommuniceras genom de beslut och val hon gör. När allt kommer omkring, så formar vi våra liv och vi formar oss själva. Den processen slutar inte förrän vi dör och de beslut vi tar och de val vi gör är när det kommer till kritan ingen annans ansvar än vårt eget."

- Eleanor Roosevelt

Utmattad....

Lång dag men jag har fått otroligt mycket uträttat idag men det var ju som sagt en välplanerad slit dag. Ni vet när man gör saker som är rätt tråkiga men ger en stor effekt. Tackar till familjen Andersson som passat lill tjejen idag det var otroligt snällt och jag är så tacksam. Mannen i familjen hjälpte mig med däcken så äntligen har dom funnit sin rätta plats. En tung börda som gnolat i mitt huvud en sån där sur deg som jag aldrig lyckat tagit tag i men nu så är det precis som jag vill ha det. Känt mig lite smått irriterad idag faktiskt och det är något som jag måste ta upp med mitt inre. Jag måste försöka ta reda på vad är det i mig som triggas eller är det bara så att idag hade jag en dålig dag. Känner att jag måste göra en tacksamhets lista också. För er som inte vet vad en tacksamhetslista är så är det en lista på alla saker som jag har att vara tacksam över. Namnet säger kanske allt men ibland kan det vara bra att skriva vad det betyder. Varje gång jag skriver denna blir den bara längre och längre faktiskt och efteråt kan jag känna glädje över allt jag egentligen har. Ibland tror jag vi är så fokuserade på det vi inte har så vi missar en massa bra saker, saker som ger oss en enorm lycka bara vi inte springer ifrån de. Nu blir det soffläge för mig och det står nog inte på förrän sömntåget ångar förbi mitt fönster. Love Ani

Lång dag !

Nu börjar äventyret bärning kanske hinner blogga senare!

Love Ani


Din lycka hänger på en enda person........

Jag är helt lost i skallen nu kan jag lova. Haft en otroligt bra dag idag och hunnit med " nästan " allt på min lista och eftersom jag har lite ADHD drag på mina impulser så har jag hunnit lite till. Känns skönt faktiskt och spendera lite tid på saker man behöver göra, känner mig så nyttig efteråt.

Vi har ju dansat mycket idag och hunnit baka nya peppisar, Thea somnade ju i soffan när hon kollade på tv helt oplanerat och det gjorde att det blev sen kväll idag. Helt underbart att få ligga och läsa saga med den jag älskar mer än självaste livet. Hon är en av grundstenarna till att mitt hjärta slår, hon är också det som ger mig mest glädje. Nu vill jag ju inte att ni andra ska känna er ovälkommen eller så men hon ligger på min topp ett lista!


Hittade en liten rolig bild på Facebook som jag tyckte mycket om faktiskt eller rättare sagt den var skit bra och den påminnde mig ännu en gång att jag "reser" denna resa för mig själv, absolut ingen annan kan handla åt oss utan det är våran egen spade som måste göra grovjobbet!
Man måste alltid börja med sig själv eller som michael jackson sjöng :
I'm starting with the man in the mirror


Det är här det händer!

Dagens rubrik täcker nog det jag vill säga men som vanligt behöver mina tankar och upplevelser komma ut i text. Sitter och hänger på toa stolen med fötterna på tvättmaskinen rätt bekväm ställning just nu, allt som har med stilla sittande att göra känns bra. Thea plaskar omkring i badet!!

Flygande mattan theas lördags nöje har slutat. Tur att man har lite yta så man kan dra bort bordet och skapa ett dansgolv framför tv:en! Idag blev hon förvirrad när programmet slutade och hämtade dosan och bad mig byta tillbaka, stackars lilla hon uppfattade inte slutet och trodde jag bytt kanal!

Imorgon blir det bärande och som jag är nu efter allt dansande känns det inte som någon semester direkt.

Nu börjas det kastas vatten återkommer när fisken somnat.

Love Ani


Blinka lilla stjärna där . . .

Halva dagen är inte ens kommen och det känns som om vi utfört en hel massa. Slängt återvinning och plockat, även varit på promenad!

Spelat blinka lilla stjärna tusen gånger för thea på hennes keyboard! Hon tycker det är jätte roligt och klappar händerna. Kul att man kan roa någon!

Tror vi slappar en stund nu och efter lunch blir det nog en promis till så kanske yrvädret somnar i vagnen.

Love Ani


Från Life is a Bitch Quotes... Morgonens bästa!


I glömska kan det rymmas mycket skam.......

Det hinner hända mycket när man har barn, man hinner faktiskt inte riktigt med alla gånger. Jag skulle nog behöva göra en riktig diskrensning där uppe för vissa kvällar känner jag mig utmattad av alla intryck som hinner hända på en kväll.

Vi har haft en underbar kväll tillsammans och nu har jag krypit upp i soffan efter att ha gjort mina hemläxor, ska ju vara klart tills på måndag och eftersom det blir fullt ös resten av helgen så kändes det som om detta viktiga forum inte kunde skjutas fram. En smula prestationsångest som vanligt men nu är det iallafall gjort.

Tankarnas fokus då, som vanligt har dom flödat och idag har jag självrannsakat min glömska. hmm jag blir lite bitter bara jag skriver om den för det är ett enormt problem för mig. Jag glömmer tame fan nästan allt, jag förlägger  nycklar, passerkort till jobbet, vantar, mössor, ja min lista på allt jag glömmer kan göras lång.
Missar inbokade saker eller dubbel bokar, ja jag är fan inte klok.

Min impulsivitet spär ju bara på glömska och det slutar oftast med att jag bli irriterad och stressad.
Människor runt om mig kan ju inte fatta att nu just i detta ögonblick som vi sitter å pratar så kom jag  på vad jag hade glömt, nä för det är ju pinsamt att erkänna för någon att man sabbat palaneringen igen.
Har köpt mig en kalender till nästa år och tänkte att jag skulle bli sjukt mycket bättre faktiskt, inte för att nån kräver det eller så men jag vill för min skull ha en plan så jag minskar alla möjliga risker till stress som sen leder till irritation.

Är ju bra om man kan föregå med gott exempel inte bara för Thea utan alla runt om. Jag hatar ju när folk är sena, jag hatar när människor inte kommer på utsatt dag eller drar ut på saker o ting, i grunden så handlar det nog om mig själv och mitt ego vill nog rätta till sig när det kan få slå lite på andra.
Jag har ju i grunden en väldigt vass hjärna men när jag ska komma ihåg saker och ting verkar det som om det är nån omkoppling som ibland inte riktigt hänger med.
Ungefär som en seg internet uppkoppling när man hinner bli skit arg och irriterad innan sidan laddat upp.

Bjuder på två bilder ikväll en på pyjamasmys och den andra en dansande poncho brutta. Thea sprang runt i blöjan tidigare ikväll och helt plöstlig dök hon upp med sin poncho. Såg skit roligt ut med blöja och poncho men hon tyckte hon var snyggast i stan och dansade runt! Gofisen...

Ha en fortsatt trevlig Fredag kväll här blir det inte en minut före elva för jag måste vila mig inför vad som komma skall!

Love Ani





Resume av dagen ..........

Först bestämmde vi oss för att ha Fredags mys framför tv:en men det visade sig att så fort Thea´s lilla godis skål var slut så var inte det speciellt lockande längre.
Snabba ryck, här går det undan vill ja lova, nu har hon placerat sig på sitt rum och leker jätte fint med sina saker, visserligen hamnat mycket där det i ska va men det får slamsugarna ta bort så fort hon somnat.

Vad har vi lärt oss hittills idag då, jo att inte gå i snöslaks om man inte räknar med att vara dyngsur halva dagen. Nummer två måste nog vara att vissa människor tycker att AC:en i bilen ska vara på trots kylan utomhus.
Ja tror eller ej men Alexander drog på ac:en idag och tyckte det var för varmt gissa om fryssna jag höll på att dö av köldskador.

Nu blir det lite potträningen med Thea för nu vandrar hon plötsligt runt med pottan i högsta hugg och det måste man ju peppa. Vi hörs så snart jag får en stund över.

Love Ani


Dumt beslut Ani .....

Dagen kanske inte fick den bästa början men nu när man är tillbaka in i värmen så kan man ju inte mer än skratta.

Ännu en gång som överträffade min envishet mitt förstånd, positiv som jag var i morse vägde jag alternativen promenera eller åka till jobbet, tittade ut och såg fina vita flingor falla och temperaturen inte allt för hög så jag valde av många anledningar att gå så länge vädret tillåter och risken för att man fryser ihjäl inte är stor. Den avgörande orsaken vart varken baserad på verkligheten där ute eller alla andra orsaker så som kostnad och miljöslöseri. Jag tog beslutet för jag var så driven av att promenaderna ger mig lite brända kalorier.

Väl ute så upptäcker jag att den där fina snön jag sett falla genom mitt fönster inte längre var så fin utan när det la sig på backen smälte den och det vart som en plaskande pöl under fötterna på mig.

Vi var blöta som troll när vi kom fram till första stoppet och jag vill lova att mitt humör  inte gjorde mig nån nytta, arg på mig själv för att jag fattat det dummaste beslutet på länge.

Tur att det är så i livet att det kommer nya möjligheter hela tiden, så nu skakar jag av mig denna blaskiga upplevelse och ger mig in på nya äventyr.

 

Bild på en Glad tjej i alla fall!

 

Love Ani

 


Viktiga grundstenar som fått mig att inse och fått förmågan att gå vidare!

 Detta var nog det första som gavs till mig i början av mitt tillfrisknande från medberoende sjukdommen. Jag hade så många frågor just då, men den här texten gav mig en lättnad för ett tag trodde jag att jag blivit galen. Nu vet jag bättre och vet vad jag ska göra.

 

  • De förnekar sanningen: Familj och vänner ägnar mycket tid och energi åt att dölja missbrukarens problem. Att framföra ursäkter till arbetsgivare, arbetskamrater, vänner, andra familjemedlemmar och släktingar för dåligt uppförande har en stor del i detta förnekandemönster.
  • De "agerar ut" problemet: De flesta av de närstående till personer med allvarliga missbrukproblem använder till slut någon form av utagerande. Att utagera är en psykologisk term för det impulsiva, omogna och ibland gravt ansvarslösa beteende som en person tar till för att klara av inre känslomässig stress. Att tex dricka tillsammans med alkoholmissbrukaren är i själva verket en form av utagerande. I senare stadier börjar den fientligheten som konflikten förorsakat ta sig uttryck i mer negativa aktiviteter, som högljudda gräl och fysiska angrepp.
  • De predikar bättring: De flesta människor som lever med en missbrukare försöker till slut ändra på personen i fråga eller få denne att bättra sig. De kan ofta utkämpa denna strid i månader, år eller till och med hela livet i tron att "allt kommer att bli bra om jag bara kan få honom eller henne att sluta . Tyvärr resulterar detta ofta i att alla blir förlorare. Ju mer man anstränger sig att förändra en människa med problem, desta större motstånd gör han eller hon. Missbrukaren blir ursinnig över alla predikningar och allt tjat, och bestämmer sig vanligtvis för att missbruka ännu mer.
  • De blir isolerade: Redan några månader efter att ett allvarligt missbruk uppkommit, påbörjas ett succesivt avskärmande från vänner, familj och samhälle, även om det kan ta år innan man förstår vad man håller på med. Allteftersom  problem ökar, minskar instinktivt den anhöriges kontakt med grannar och släktingar för att undvika skam och pinsamheter.
  • De ger upp: Efter att ha levt ihop med en kronisk missbrukare ett antal år kommer de flesta människor in i en depression. Livet har blivit en ständig börda med få, om ens några, ögonblick av äkta glädje och trivsel. Apati, olust, fysiska krämpor och kronisk trötthet blir de kroppsliga uttrycken i denna process.

 

 

 


Från Life is a Bitch Quotes... Den är grym !


Känsloladdat... känsliga läsare bör blunda....

Känns som om man börjar bloggen precis likadant varenda dag, idag har vi osv. Ibland kan jag känna att jag måste komma på något annat roligare men jag får  göra det vid ett annat tillfället för ida har vi........... haha här kommer det!


Det har idag varit som vanligt  slavat som alla andra människor, även vi i våran familj behöver ju slantarna.
Socialiserade oss och drack som vanligt en hel del kaffe.
Thea tittade på sina nya saker och det blev en succe, annars så kan ju succen ute bli när man pratar om små barn för dom tycker inte  att det vi vuxna finner roligt platsar på deras lista. Men idag hade jag vunnit på triss tror jag och allt blev välkommnat med ett skratt.
Vad var bäst då? , jo att öppna efterkommna luckor i adventskalender och att ta en lite tur i lägenheten i nya vagnen.


Hela dagen har jag haft ett ända göromål i huvudet, förutom en massa tok då. Vika tvätt.
Det där tråkiga som blir över när man tycker sig varit duktig som både kastat in en maskin och hängt plaggen. Väl hemma inser jag att det är någon underbar människa som har vikt all tvätt och i vardagsrummet är det fina högar med kläder som lätt bara kan placeras in i skåpen. Tack underbara du för att du viftat med ditt trollspö för nu slapp jag och kunde roa mig med annat.

Gosat i soffan och busat en massa blev det mest. Thea dansade omkring och tokade sig som vanligt och mamma Ani hängde glatt på för hon är ju inte mindre tokig än att spela med i skådespelet som Thea startar.
Gode gud säger jag bara men Thea och jag skulle kunna roa en sten om så vore fallet :)

Trött efter dagen sa den lilla gullungen till att nu är jag trött så nu ska vi sova. Bäddade ner oss i sängen och berättade sagor och thea tjatade att jag skulle sjunga. När hon somnat kröp jag lite närmare en stund och snusade henne i nacken.... Min underbart fina dotter hur kan man va så fantastisk som du, jag alla känslor kom på en enda gång. Sitter nu här och funderar på hur obeskrivligt det är med barn och vilken enorm kärlek.
Inser att jag mår fantastiskt bra av att vara mamma och att all kärlek som finns inuti mig kan få en kanal. Jag får gåvan att ge all min kärlek till henne och jag tror att det betyder enormt mycket för mig och det är en av dom största anledningarna till att jag känner en sån enorm lycka.

Att ge kärlek är väl inte så svårt tänker kanske dom flesta nu, kärlek är ju kärlek.
Ja det är sant men jag har tidigare haft svårt att känna och ge kärlek pga av att min omtalade kompass inte riktig har lett mig rätt. I relationer överlag så har jag inte haft någon speciell tur och ofta blivit sviken och hur beredd är du att ge kärlek när man av erfarenheter vet att man kommer få en kniv i ryggen vilken sekund som helst, dom flesta svarar nog näää men alla är ju inte likadanna.
Det är förvisso sant men mitt känsloliv har blivit skadat och det är den erfarenheten det följer. Tråkigt men sant.

Ja det där var ju en kort beskrivning på känslolivets erfarenhet men det jag vill ha sagt är att jag tror allting har fått en ny vändning och det kommer komma vackra saker ur detta. Jag sitter iallafall tryggt nu med en underbar liten familj och dom finaste vännerna man kan tänka sig och här planerar jag att jag stannar i många många år till!

Love Ani



Organisation . . .

Ja då var det torsdag och man kanske måste börja planera inför allt vi ska göra i helgen, måste erkänna att min lilla hjärna kokar. Ska tänka på hur vi ska åka och när, det ska bäras och bubbas.
Kanske bara borde låta helgen komma och ta en sak i taget men fundersam som jag är vill jag ju planera så det flyter på så smidigt som möjligt.

Tar en promenad och låter stegen rensa mitt huvud. Hur det än blir så kommer det att bli bra. Dags att använda lite mindfullness kanske !!!!

Love Ani


Underbara ängel!

Äntligen har hon kommit hem igen min underbara dotter!
Som jag har saknat henne. Nu far hon runt och bubblar av glädje och jag blir så glad inombords.
Vi har så mycket att prata om idag och jag har många nya saker att visa henne. Ny vagn och mössor, vantar och ett par klädesplagg :)
Hon älskar att få nya saker och lägger dom gärna i sina klädlådor. Bäst av allt tror jag är att hon har massor av luckor på choklad kalendern att öppna!!!

Lotus blev jätte glad av att se henne igen och tvättade hela plytet på henne.
Nu vill hon visa julstärnan så jag måste gå.

Love Ani


Madonna är klok hon !

" Better to live one year as a tiger, than a hundred as a sheep "


Mr Jekyll

Kort inlägg glad att min kompass börjar leda mig rätt och jag kan se tillbaka på vad jag lärt mig av att leva med en människa som är dom dr Jekyll och mr. Hyde.

Jag har börjat förstå vidden av att vara fri igen. Vidden av att inte längre leva i en uppmålad värld som egentligen inte existerar. Låter obekräftat babbel passera !

Love Ani


Lite snö eller mycket snö, det beror nog på vem som mäter?

Ja händelserik dag jobbat som alla andra dagar och så kryssade jag emellan för att ha utvecklingssamtal på dagis med Thea. Så härligt att träffa lilla guldklimpen en stund innan jag stressade tillbaka till jobbet för att avsluta arbetsdagen. Sen bar det iväg hemåt och idag agerade jag faktiskt kock här hemma, ungsbakad kyckling med en god sås och pannacotta skulle vara efterrätten men nånstanns på vägen så kom någonting annat ivägen och vårt focus på pannacottan försvann och nu när jag bloggar så minns jag ju att den står i kylen, då klockan passerat tio är det verkligen förbjudet att hugga in och är man så dum att man glömmer efterrätten får man vänta tills imorgon. Nu blir det renbäddning i sängen så man riktigt kan känna längtan efter att få krypa ner. Kastade in en maskin tvätt och stack iväg för att köpa en barnvagn till Thea skulle ha gjort det igår egentligen men det passade helt enkelt inte så vi tog det idag istället, nöjd och nu står den parkerad i Theas rum i väntan på att få användas. Lotus var så rolig idag för han gillar när dom första flingorna faller och det blir lite puder snö på backen men nu på kvällskvisten tror jag han lessnat faktiskt, tog upp tassen och spejade på dom vita täpporna slog en blick på mig precis som om han ville protestera : Snälla matte menar du verkligen att jag skall stoppa ner mina fina tassar i detta ? Det måste vara minst två centimeter ? Förstår du vad du utsätter lilla mig för ? Hur mår Ani då? Jo hon mår som en lite princessa faktiskt trots den gnolande saknaden av min dotter men imorgon får jag krama henne igen och det känns underbart. Gulliga hon visade mig stolt granen på dagis idag och kvittrade fram ett ord som bettyde gran, det lät ungefär som hon sa gan mamma! Tokfia vad jag saknar henne, måste nog sluta skriva om henne för jag ska ju kunna sova ikväll också. Inte roligt om jag ska ligga och bubbla om henne hela natten...... Sov gott mina vänner, tydligen är det något fel på blogg.se och man kan inte riktigt se vad man skriver och textraderna verkar krångla men jag laddar upp inlägget iallafall så ni fått lite update, men ni får ta om det ser lite konstigt ut! Love Ani

Nu är det ett faktum !

Nu ligger det en tunt täcke av snö och vintern är ett faktum. Nu längtar jag efter lilla sessan och att få ta fram hennes fina röda pulka som fått varit parkerad ett bra tag nu.
Att få dra henne upp för backarna och förhoppningsvis är hon lika taggad som förra året. Minns hur hennes då små baby ögon lyste upp när pulkan knastrade mot snön.

Idag har det väl varit en underbar vinterdag lätt pudersnö och lagom temperatur. Det säger mycket om vädret då jag inte tillhör vinter fantasterna !

Slut på inlägget.

Love Ani


Vad är du bra på ?

 Frågan blev väldigt konkret och skrämmande när jag skulle i ord beskriva för en människa vad jag är bra på.

Har sen försökt att på papper skriva några få saker som jag är bra på, men det blir bara ett tomt ark som ekar och min frustration bara växer.

Att göra tvärtom är ju ingen konst, alltså att beskriva mina lite sämre sidor, är jag för självkritisk eller vad beror egentligen denna osäkerhet på.

Första tanken var jag kanske kan googla om det, nä kändes inte riktig rätt eftersom jag samtidigt vill göra uppgiften grundligt.

Hur kan det komma sig att vissa har så otroligt lätt för att säga vad dom är bra på ?

Visseligen så vet att att vissa inte alls är sanningsenliga utan lever i någon slags låtsas värld som sen blir en sanning. Man kan låta som om man var värsta bergsklättraren fast det enda man egentligen kan är det man läst i faktaböcker och tidningar, man har nyaste utrustningen fast man vet egentligen inte hur den skall sitta. Folk blir då otroligt imponerade och gisses vilken äventyrare, vilken fridlufstyp. Sanningen för mig blir att jag verkligen inte skulle vilja sätta mig på höga höjder tillsammans med denna typ, tänk om något skulle inträffa vem skulle rädda oss då? För man kan kanske läsa om saker men i det här fallet tror jag mer på att erfarenheten segrar.

 Mycket tankar i alla fall runt mina egna bra saker för att återkomma till poängen. Jag kan ju sitta hemma och försöka komma på några bra saker vilket hittills verkar rätt svårt. Jag tror att jag ta en livlina här och vänder mig till min mentor, hon kan nog tillsammans med mig räta ut saker och tillsammans kan vi förhoppningsvis printa ner något som jag kan stå för och någonting som jag verkligen är bra på!

 

Love Ani


Tröttsamt läge ........

Det blir inget långt inlägg just nu, trots att jag har sovmorgon när Thea är borta så är jag ruskigt trött faktiskt.
Mår jätte bra och det ska bli roligt att komma iväg men tröttheten segar ner mig lite grann. Försöker peppa mig själv lite för vila det får jag ju göra i graven.
När människor klagar om att man är såååå trött kan jag bli väldigt irriterad, alla har ju rätt att  vara det men vissa verkar ha en kronisk åkomma utan att prestera speciellt mycket alls.
Finns det någon mitt linje eller är det så att det finns kroniskt trötta människor som alltid kommer vara såååå trötta och dom som gör mer än 10 personer på en dag och aldrig klagar.

Måste hoppa i kläderna och lägga en enkel Makeup idag också, ha det bäst och hoppas ni är pigga och krya!

Love Ani

Ja antingen den rätta eller så väldig sjuk i ett medberoende...........


I´m lost in this big thing...

Sjunkit ner i fotöljen och funderar varför jag inte sitter i den oftare, rätt skönt faktiskt men oftast hamnar man ju i soffan. Som jag beskrev i mitt tidigare inlägg en bra dag fast den känns lite väl kort för det finns massor jag skulle vilja hinna med idag. Men det är bara att acceptera och göra som jag brukar göra skjuta upp det till morgon dagen. Imorgon är det tvätt dag på min gata i stan och jag kan säga att ni är det behövligt.

Dagens fundering handlar om internet och då skulle jag vilja rikta tanken till google först. Tänk om inte google fanns vad hade vi gjort då. Allt det vi inte vet om varann finner vi oftast på google. Säg mig hur många gånger har inte du googlat på någon eller något, det vi inte vet det står där och inbland kan det kännas som om saken inte har någon speciell betydelse om den inte går att googla på.
Bara en tanke som slog mig.

Internet i sig är ju en fantastisk pinal och jag tackar gud för den som kom på det, för ingen kan väl mer än jag surfa runt i denna enorma värld.
Negativa sidan är väl att jag tycker mig bli socialt inkompetent, jag kanske ibland blir för uppslukad och avstår att göra som på den gamla goda tiden gå ut, kanske träffas på en pub en tisdagkväll och surra om smått och gott. Nu behöver det ju kanske inte handla om att gå på puben för er som valt ett nyktert liv men vart tog exempelvis kortspelet vägen?
Finns det någon som spelar kort längre?
Själv kan jag säga att det var otroligt många år sedan och idag tror jag inte att jag skulle kunna hantera en kortlek. Vet att jag spelade kort med farfar som barn men nu är kortleken för mig ett minne blott och vill man spela ett spel så riktas iallafall min uppmärksamhet mot den underbara datorn. Om jag då ändå sitter vi datorn så kan jag ju lika gärna kolla in Facebook en stund och vips så har jag tappat bort mig i etern igen !

Love Ani

Behovet är tillgodo sett!

Dricker Java och känner mig nöjd med dagen. Varit nere på stan en sväng och kollat in folket och fick mitt krävande behov av affärer. Stan betedde sig som vanligt, folk kom och gick i massor och för en stund kunde man smälta in och känna sig som en i mängden.

Julbelysningen gillas skarpt och jag kunde för en stund känna tacksamhet för att Gävle kommun anordnat detta för folket. För jag kunde se tjusningen med att stå vid rådhuset och frysa och se den fina ljusmattan lysa upp tillvaron. För ett ögonblick kunde jag se hur fridfullt det skulle vara om det hade varit snö, det skulle bli ett perfekt vinter fotografi!

Som sagt ska försöka organisera mig lite här hemma nu, ha det bäst !

Love Ani


Bekräfta dig själv!

 

Vet att jag pratat om bekräftelse till andra tidigare men nu sitter jag och funderar på vikten av att ibland bekräfta sig själv också. Det är ju oftast så att människor omkring dig inte ser vad du utför alla gånger och jag tror att man kan få en känsla av ensamhet  när ingen upptäcker det du kämpat med. Många gånger tror jag att vissa människor inte ger andra bekräftelse för att dom är missunnsamma och kanske inte riktigt greppar förmågan. Sen kan det också vara så att all stress runt om oss ger oss inte tiden att stanna upp och bekräfta andra, handlingen liksom uteblir för vi är fullt upptagna med allt annat som snurrar omkring våra egna liv. Det jag tror vi missar på vägen är nog den enorma positiviteten det ger att bara ta sig en minut för att tala om för någon annan : Fan det där gjorde du bra, imponerad.

 

Idag när jag promenerade bekräftade jag faktiskt mig själv för en insatts jag gjort tillsammans med en vän. Det var ingen värdslig insatts men den gav mig starkare självkänsla och det är väl det som räknas.

Hur kunde någon fråga mig, jag kan väl inte speciellt mycket bra saker?

Det enda jag tänkte på vad hur ska jag göra nu?,  det här är ju inte riktigt något jag har gjort tidigare, tankarna som inte var speciellt hög kom direkt och jag kände mig vilsen.

Tog tag i tankarna och provade mig fram och enligt mig lyckades jag utföra presentationen. Kan ni tänka er jag släppte taget om mina egna rädslor och lät tankarna flöda och vips så fanns det ord på skärmen och jag tror vi lyckades skriva ett rätt bra utkast.

Känslan var enorm faktiskt, nu kanske resultatet inte var en akademisk uppsats på nåt vis utan att jag bara vågade kasta mig ut i det okända var en vinst i sig.

 

Love Ani

 


Så enkelt bara ta den ena foten framför den andra eller?


Grymt bra... Fnissar för mig själv en stund.....


Excited...

En by dag gryr utanför mitt fönster underbart, känner mig trött idag och halsen ömmar lite. Alla dessa dagis baciller som drar runt hemma hos oss.
Kom ihåg hur folk sa att jag skulle passa mig för första dagis året , dom blir sjuka hela tiden, jag tror inte riktigt att jag uppfattade sanningen i det hela.
 Men Thea har nu varit förkyld i hur många veckor som helst och så har jag henne hemma en stund och blir bra och så sätter hon ner fötterna på dagis så blir hon sjuk igen.
Längtar till hennes immunförsvara blir starkare och hon får en bätte motståndskraft.

Igår när jag la mig i sängen började tankarna flöda som vanligt och jag tänkte nästan resa mig upp och slå på datorn och skriva av mig lite,  men då klockan var efter tolv fick jag ta och lugna mig lite. Försökte sortera dom och stoppa in dom i olika fack och att av dom var facket obekräftande babbel. Jag tänkte ta fram den nu och dela den med er för den är faktiskt rätt rolig, undrar vad jag får allting ifrån.

Tisdagar är långa dagar för mig dagen avslutas inte förr än 16.30 och innan man vanligtvis hämtat sessan på dagis känns det som om det är rena natten. Planerar alltid mina tisdagar in i detalj för att transsportera mellan A och B skall gå så smidigt som möjligt.
Igår fick jag en katastroftanke, tänk om jag sover över och aldrig vaknar..... Då menar jag ju inte att jag skulle dö eller nåt sånt utan, tänk om jag sover över jobbet och vaknar strax efter fyra och inser att jag missat hela dan.
Hur gör man då?
 Hur pinsamt skulle det inte och ringa till jobbet och erkänna denna förlängda sömn?
Är det någonsin någon som varit med om detta?

Oj oj vilka senarion som dribblade runt i mitt huvud, kollade väckar klockan och bad en vän om väckning. Sen skrattade vi tillsammans över mina totalt märkliga funderinga.

Så där ja bloggandet klart, har ett par grejer ligger i utkasten som komma skall det är bra att man kan välja när man lägger ut inläggen så dom inte kommer på varann. Ha en underbar dag, min tanke idag är att försöka andas och leva i nuet vi får se hur det går efter min märkliga försovnings tanke.

Love Ani


Fotspår i sanden.......

Denna försöker jag att läsa varje kväll och den finns ofta med mig när jag lägger mig på kvällen. Den ger mig mycket kraft och mycket styrka!


Ironin flödar......

Dagen idag har varit otroligt bra, haft en del på agendan men jag tyckte att det flöt på bra för att vara mitt liv. Mår som princessa och dansar runt på min moln som omger mitt liv.
Lämnade sessan i morse och nu måste jag acceptera att hon vara borta dessa dagar. Det är svårt faktiskt och jag får ha många diskutioner med mig själv där inne i huvudet.

Köpte ciggaretter idag och fick visa leg idag igen och varje gång det sker så blir jag faktisk lite smickrad, förr kunde jag bli irriterad men nu ser jag det som om jag har ett ungdomligt utseende och vem vill inte ha de när man är mamma och börjar närmar sig tretti :p

En annan positiv sak idag var att jag mötte en vän på stan som tyckte jag såg snygg och lycklig ut, tackar säger man då.Men vet ni jag kunde på allvar ta emot komplimangen och se hur glad jag är. Annars brukar det fungera som nån på klistrad mask och orden går inte riktigt in i mig. Det slog mig också fan fan fan vad roligt att dom runt om mig ser det också, för ibland kan det kännas som om jag vandrar omkring ensam på mina små moln och småler.
Nu när jag sitter här så inser jag nog att det beror på att jag fått lite självkänsla, jag har börjat tycka om mig själv som jag aldrig gjort förr. Nu mina vänner ska vi komma ihåg att självkänsla och självförtroende inte är samma sak. Att hävda mig social och använda ord för att uttrycka mig det har jag alltid vart bra på men det jag försöker beskriva nu är hur jag känner för mig själv.

Det finns en annan sak som jag tänkt på idag och det handlar om en insident som jag var med om på förmiddagen. Jag mötte en person som på nåt sätt liknade mig. Agerade aggressivt och jag måste medge att jag fann situvationen väldigt obehagligt, det var inte alls något våldsamt men personen utstålade så mycket ilska att jag ryggade tillbaka. Det slog mig att jag kan vara likadan och fick mig en enorm spegling. Jag har lätt för att brusa upp och kan nog uppfattas som snarstucken och bitsk. Som sagt jag gick ju inte förlorande ur fighten för jag sånt är jag ju bra på, haha.
Efteråt så mår jag dåligt och får dåligt samvet dock inte för personens agerande utan känsla som jag fick och hur jag ibland agerar eller agerat mot andra.
Min första spontana tanke var nog hur kan man bli rädd för något som man själv har utsatt andra för?
Slog ner på mig själv och tyckte att jag inte alls hade vandrar nånstanns i mitt själsliga arbete, men sanningen är ju den att det kanske är för att jag jobbar på det som jag upptäcker de. Mina nya tankebanor gör mig uppmärksam på saker som för mig tidigare inte kunde passera min betongvägg.

Bra att man får smaka på lite av känslorna i allafall och jag vill passa på att citera en text i låt:
It's gonna hurt when it heals too

Precis så är det nog jag tror att det måste göra riktigt riktigt ont för att vissa människor ska lära sig. Dom där riktigt sega människorna precis som jag, vi måste verkligen slå i botten för att bli uppmärksamma. Spelar ingenroll om någon påtalar eller försöker förändra vi måste helt enkelt ner där, vi måste verkligen få smaka gata för att polletten skall trilla ner. Nu vart det väldigt mycket ironi här men jag tror att dom flesta förstår poängen.

Nu blir det att göra en bodyscan och ta ett varmt bad, kramar i massor.

Love Ani




Hoppas du blir frisk.....kämpa!

You're not alone, together we stand
I'll be by your side, you know I'll take your hand
When it gets cold and it feels like the end
There's no place to go, you know I won't give in
No, I won't give in

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you, I'm here for you

There's nothing you could say, nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

So far away, I wish you were here
Before it's too late this could all disappear
Before the door's closed and it comes to an end
With you by my side I will fight and defend
I'll fight and defend, yeah, yeah

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you, I'm here for you


There's nothing you could say, nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Hear me when I say when I say, I believe
Nothing's gonna change, nothing's gonna change destiny
Whatever's meant to be will work out perfectly
Yeah, yeah, yeah, yeah

Keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through
Just stay strong
'Cause you know I'm here for you, I'm here for you

There's nothing you could say, nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through

Keep holding on
Keep holding on

There's nothing you could say, nothing you could do
There's no other way when it comes to the truth
So keep holding on
'Cause you know we'll make it through, we'll make it through



Prova om du törs.........


Hur var det förr ???

Sitter på bussen påväg till nästa anhalt för dagen. Kan inte rå för att jag känner mig gammal. Finner mig själv otroligt irriterad och har bara lust att kasta ut snorungarna som invaderat bussen. Det gör mig ingenting om det viskas och skrattas men det som sker är egentligen vad vi kallade mobbing på min tid. Det skriks svordomar och könsord som om det var en del av ordlistan. Man tillkallar varann inte längre med namn utan hörru din f.. Ta
Skamligt tycker jag , kände mig upprörd och behövde få skriva om det!

Love Ani


Life is a Bitch Quotes....


Min underbara livkamrat........

Extra många tankar gå idag till min älskade hund Lotus. Den individen som har blivit en stor stöttepelare genom åren. Kan känna nu när Thea finns att jag inte har lika stor tid med honom och ibland kan hans vädjande ögon bli en för stor press på mitt blödande hjärta.
Vet att han älskar Thea och passar på henne precis som mig men ibland behöver han lite ensam tid och det passar jag på att ge honom när Thea är hos sin pappa.
Vem är han då denna underbara lilla individ jag kallas Lotus. Jo han är  den som alltid funnits vid min sida, han har torkat så mycket tårar på min kind. Ja inte bildligt talat men genom hans närhet har han tröstat mig ett antal ggr. När jag är ledsen kryper han nära och jag känner att han lider med mig. Han är klok och smart men äger precis som vi alla andra defekter.

Han är en individ som gärna håller sig i bakgrunden, litar inte på nya människor och kan ibland uppvisa sig nervös. Vet att jag var jätte orolig för ett par år sedan för hans tydliga flykt beteende, hans brist på tillit till andra.
Pratade med veterinären som skulle kastrera honom och hennes svar visade sig vara rätt och sant.
Hon sa att småhundar överlag är rädd och att vissa individer precis som oss har olika personligheter. Hon sa ge honom ett par år efter kastreringen så ska du se att hans rädda lilla själ kommer att växa i kroppen. Låt honom få uppleva tilllit och låt aldrig någon påtvinga det.

Hans beteenden  har blivit så mycket bättre och det glädjer mig, nu går han fram när någon kommer och jag kan minnas dagarna då han av rädsla gömde sig under sängen så fort det ringde på dörren. Han har gjort enorma framsteg och jag tror man ibland glömmer vart han började.
För att inte förglömma så fanns det ju en tanke bakom köpet av honom, tanken var att jag ville ha en söt liten vovve som kunde medtagas överallt. Har ju tidigare haft stora hundar som hårar och dreglar och det passade sig inte riktigt länge i mitt liv.

Jag gjorde ett aktivt val när jag valde att ha med honom överallt, jag gjorde ett aktivt val när jag valde att låta honom få vara den underbara individ han är.
Jag har gjort mitt när det gäller lydnad av hund, jag vill nu ha en hund som älskar mig för att jag tillåter honom att vara den han är. Det är ju inte så att han attakerar folk och biter dom i benen när dom går förbi, utan han vill bara vara, bara vara med och njuta av sällskapet.
Behöver vi disiplinera våra hundar hela tiden, okey beror kanske på rasen också men vem är vi att bestämma över andra. Lotus kan sitt och ligg men jag behöver inte utöva någon slags makt  och jag vet att när det väl gäller så kommer han att lyssna för han vet att om jag ropar finns det en andledning eller en fara.

Han gillar inte att bli lyft och det har dom flesta människor jag mött stora problem med. Det är en rent fakta och detta är nog pga av hans tillits brist och så har han ont i en höft. Om du har ont i benet så vill ju inte du att någon ska göra det onda värre eller har jag rätt?
Men när du väl lärt känna denna underbara varelse så kommer du att få uppnå något väldigt magiskt, en mer tillgiven knähund finns faktiskt inte.
Döm aldrig hunden efter håret !


stressen får komma senare nu sovmorgon!

Helt otroligt Thea vägrar verkligen att vakna idag, jag har försökt ett tag nu men den lilla tjejen verkar inte vilja lätta ur drömmarnas land. Satt en deadlinje på kvart över sju så då hinner jag ju med gott samvete titta in här och tala om att jag lever.
Det tog på krafterna imorse vill jag lova och jag måste nu fokucera mig en stund och be min högre makt att ta bort min enorma trötthet. Förhoppningsvis är han givmild idag och ger mig precis det jag önskar.

Ska springa förbi Thea´s pappa på vägen till jobbet för det är han som ska ha Thea i två dagar. Förvisso är det ju två dagar så stor skada kan det ju inte ske undertiden men den första dagen brukar alltid som jag tidigare beskrivit vara jobbig. Känns inte speciellt bra att överlämna henne nu när hon haft febertoppar dom senaste dagarna och varit speciellt gnällig.
Ja ja nog om detta dessa känslor ligger ju som sagt hos mig och dom får jag försöka hantera på ett bra sätt, jag måste släppa taget om oron som ligger kvar från det förflutna och hoppas att dagarna flyr fort och att hon kommer hem till mig igen.
Måndag, tisdag är ju full speckade dagar så innan jag hinner blunda så kommer hon igen.

Nu måste jag verkligen göra en insatts i sovrummet och väcka sömntutan, frukosten är klar och en förutsägande mamma som jag är blir det favorit frukost. Jag vet ju hur grinig hon kan bli av att inte få sova sin skönhetsömn.... hmm undrar vem hon fått detta ifrån, haha ja det måste vara från mig för jag måste ha gott om sömn för att fungera som människa.

Love Ani




Hellre lite livat än bara en massa viskningar....

Idag känner jag mig inte så inspirerad att skriva men man kan ju inte alltid ligga på topp. Så det är okey för mig att vara lite loj. oftast brukar det ju komma av sig själv när jag väl sätter mig ner vi tangeterna. Jag är en person som skriver direkt ur en tanke och det handlar oftast om vart jag befinner mig för stunden.
Det är inte så att jag beräknar vad det är jag skall skriva utan det rinner liksom bara ur mig, precis som när man har en vattenkanna som man vattnar blommorna ur.

Mitt bloggande är aldrig planerat utan det föds ur händelser som jag befinner mig i, i bland kan jag lägga upp massa inlägg och ibland bara ett få tal. Försöker dock att blogga dagligen, för om det nu sitter nån där ute och läser min blogg så vill jag ha något nytt och frächt att komma med. Finns det något värre än när man väljer att följa en blogg och så bloggar den jäveln aldrig.........
Jag läser nog hellre ett tråkigt inlägg än ingenting alls, då kan jag ju iallafall känna att bloggaren lägger ner lite tid på dom stackars få satarna som tar sig tid att kolla.

Jaha precis som jag sitter här och babblar om att jag inte har något att berätta då dök detta upp i mitt huvud.
Detta inlägget såg jag på en väns facebook logg.

Rykten skapas av hatare , sprids av avundsjuka & accepteras av idioter!

Ja du meningen talar ju egentligen för sig själv men jag måste ända få prata om den. Den är ju så sann och jag kan känna att den tilltalar mitt sätt att agera i vissa situvationer, den ger mig kraft att fortfarande står för det jag tror på. Det finns alltid personer som kommer lägga sig i saker och ha en åsikt och det tror jag man måste acceptera eller jag skulle vilja påstå att det finns folk som blir drivna och vansinniga på saker som dom egentligen inte har en uns om.  Folks som tror sig veta saker som dom egentligen inte vet ett jävla smack om.

När jag hör en historia eller att någon pratar om någon annan så brukar jag föreställa mig hur det ser ut och sen vända lite på storyn för ärligt talat det finns ju inte så många människor som skulle välja att tala saning om saker som inte gangnar dom själv. Allting måste nog ses från två håll, finns det inte ett ordspråk som lyder: det finns alltid två sidor av ett mynt ?
Vi gillar nog att lyssna på dessa små förnedrande historierna, kolla bara på hur många skvaller tidningar som säljs varje dag. Vi måste nog ha detta lilla extra för att spegeln inte ska reflektera tillbaka på oss.
Erkänner att jag ungefär en gång i halvåret inhandlar Bild tror jag den heter för att stilla mitt eget begär.
Tänk om alla saker som säg skulle vara sanningar, ja du då skulle jag bli riktigt uttråkad av att socialisera mig för det skulle nog bli knäpp tyst och det ända vi skulle höra när vi tog en shopping runda på stan var små små viskningar.


Så där ja då lät jag det flöda igen och det blev en liten roman ikväll också. Nu skall jag låta er vara en stund och skriva lite på annat för inspirationen och drivet kom tillbaka, tacksam!

Love Ani




Möss maffian !


Behövlig vila. . .

Vi har slagit ner oss i soffan efter en händelserik dag. Vi har donat här hemma och som ni kanske sett på tidigare Bildinlägg. Thea skötte bakandet med bravur, jag hade nog förväntat mig mer stökande från hennes sida!

Snart ska vi gå in i andra andningen och fylla upp ett bad till den lilla ankungen. Roligt att se henne plaska runt.

Nu ska jag återgå för thea vill bjuda på låtsas kaffe, see you

Love Ani


Den var lite rolig..........


Pepparkaks gumman......

Thea bakar pepparkakor, skit roligt tycker hon att det är!




Hell breakfast . . .

Sitter med mitt kaffe och kollar in skådespelet som utspelar sig vid vårt köksbord. Thea äter frukost. Yoghurt , macka, och allt annat som hon kommer på sig vilja ha av den dom står framställt. Byt stolar med oss ungefär 10 grr men ingenting tycks duga. Nu har hon dragit fram pallen och ståt på den och äter sin yoghurt.
Tur att får i sig nånting iallafall! Nu kommer hon gåendes med sin enormt stora elefant och tycker att han ska få medverka, måste sätta stopp för detta nu. Ha en fin dag!

Love Ani


Kan det bli bättre, två flugor på en sten.......


Vad har vågen med barnuppfostran att göra?

Haft en fin dag tog en promenad och besökte vänner, jag måste säga att jag finner mig själv otroligt duktig att jag promenerar så mycket när det finns sätt som är mindre miljövänliga.
Promenaderna ger mig ju faktiskt rätt mycket även om det tar emot i början vissa dagar. Den största driften tror jag är att jag tappat över 10 kilo. Ibland brukar jag sporra mig själv genom att tänka på spänningen varje gång vågen visar en fin siffra.
De var en otroligt jobbig tid då jag gick upp i vikt både pga av graviditeten och min tidigare medecinering. Kan komma ihåg  känslan att ställa sig på vågen och känna avsmak och en otrolig sorg. Kanske inte bara det som kändes mest utan jag kände mig inte attraktiv heller, jag kände mig uppsvullen och skämdes för hur jag såg ut.

Nog om vågen och mina promenader annars har dagen flytt, Thea har varit gnällig i perioder men hennes ljusa överväger allt gnäll. Vilken underbar individ det där är och jag är så tacksam över att hon landat på denna jord.
Tacksam att få vandra tillsammans med henne och hålla henne i handen.
Funderar ofta på uppfostran visserligen så tror jag att alla människor om man inte är besatt av annat gör allt i sin makt för att göra rätt för sina barn.  Thea går igenom en ganska enorm egocentrisk period och det börjar bli tydligt att hon söker gränser. Försöker verkligen att vara gränsättande på ett kärleksfullt sätt trots att hon lägger sig på golvet och skriker om det inte serveras godis på hennes vilkor. Ibland kan det verkligen skära i mitt hjärta när jag måste säga nej till denna otroligt söta tös.
Tröstar mig med att jag faktiskt gör henne en tjänst för det är ju jag som lägger grunden för hennes senare liv, det är ju jag som har fått privilegiumet att få ge henne dom verktygen hon behöver.
När hon sen kommer ut i vuxenlivet måste hon veta att man kan inte alltid få som man vill för att man skriker och ringer hem till mamma.
Jag måste lära henne och vara kärleksfull och respekterande mot andra. Det här med barn uppfostran är nog ingen lätt sak men det måste nog tas på största allvar för när allt kommer omkring så är barnen våran framtid och vi måste ge dom det bästa vi har på vägen.
Det är inte lätt alla dagar men jag tror att om man har en sund grundtanke så kommer det att gå vägen.
Vissa dagar är man så trött så man utmattat somnar innan man lagt huvudet på kudden, vissa dagar har man 40 graders feber och får ändå gå till lekparken trots spöregn. Det är valet man gjort när man skaffade barn och det är ett livslångt projekt som man måste vårda.

I vilket fall som helst så ska det bli roligt att se hur det ser ut om ett par år. Nu blir det te med honung ha en underbar kväll.

Love Ani



Gnällig som få . . .

Min dotter är bra go vissa stunder. Just nu hänger läppen nere vid knävecken. Vi provar med allt möjligt men ingenting tycks duga åt den lilla divan! Roligt att se alla hennes miner när hon ratar precis allt som bjuds. Ibland rycks hon med i vårat tok och för en stund tror man att kusten är klar, men i samma ögonblick som man känner sig nöjd över resultatet så vänder det och surläppen kommer tillbaka. Så nu hyllar vi den! Hejja hejja surläppen

Love Ani


Tacksamhet.......

Mamma - Hon bär dig 9 månader under sitt hjärta .
Mamma - Ett namn som ingen kan byta ut.
Mamma - Hon som alltid finns för dig.
Mamma - Som ger sitt liv för dig.
Mamma - Den ända kvinnliga personen i ditt liv som du kan lita på .



Fan vad uttråkad jag är

Väntar på att Alexander och pillan ska shoppa klart för nu vill jag dricka Java. Så otroligt uttråkad just nu, det kliar i hela jävla kroppen på mig. Hade jag haft hörlurarna till mobil skulle jag lyssna på mindfullness appen,en med risk för att inte störa andra människor omkring mig så får jag helt enkelt låta bli. Får försöka tänka på lugn då istället.

Love Ani


Jag blödde inombords låten beskriver det enormt mycket, tacksam att det är över!

Rihanna ft. Eminem

On the first page of our story
The future seemed so bright
Then this thing turned out so evil
I don’t know why I’m still surprised
Even angels have their wicked schemes
And you take that to new extremes
But you’ll always be my hero
Even though you’ve lost your mind

[Chorus]
Just gonna stand there and watch me burn
But that’s all right because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that’s all right because I love the way you lie
I love the way you lie
Ohhh, I love the way you lie

[Rihanna]
Now there’s gravel in our voices
Glass is shattered from the fight
In this tug of war, you’ll always win
Even when I’m right
‘Cause you feed me fables from your hand
With violent words and empty threats
And it’s sick that all these battles
Are what keeps me satisfied

[Chorus]

[Rihanna]
So maybe I’m a masochist
I try to run but I don’t wanna ever leave
Til the walls are goin’ up
In smoke with all our memories

[Eminem]
This morning, you wake, a sunray hits your face
Smeared makeup as we lay in the wake of destruction
Hush baby, speak softly, tell me I’ll be sorry
That you pushed me into the coffee table last night
So I can push you off me

Try and touch me so I can scream at you not to touch me
Run out the room and I’ll follow you like a lost puppy
Baby, without you, I’m nothing, I’m so lost, hug me
Then tell me how ugly I am, but that you’ll always love me
Then after that, shove me, in the aftermath of the
Destructive path that we’re on, two psychopaths but we

Know that no matter how many knives we put in each other’s backs
That we’ll have each other’s backs, ’cause we’re that lucky
Together, we move mountains, let’s not make mountains out of molehills,
You hit me twice, yeah, but who’s countin’?
I may have hit you three times, I’m startin’ to lose count
But together, we’ll live forever, we found the youth fountain
Our love is crazy, we’re nuts, but I refused counsellin’
This house is too huge, if you move out I’ll burn all two thousand
Square feet of it to the ground, ain’t shit you can do about it
With you I’m in my f-ckin’ mind, without you, I’m out it

 


Ordens mening. . .

Jag tror att våra ord är otroligt viktig. Ord kan beskriva en känsla som inget annat i världen. För att få ett positivt liv så behöver jag bekräfta andra genom ord. Jag behöver tala om för andra hur betydelse full dom är så dom får en positiv upplevelse och sker en sådan hos dom jag håller om så kommer det positiva att sparka tillbaka på mig.

Tex det är så enkelt att bekräfta andra. Man kan uppmärksamma den nya tröjan eller något annat som man upptäckte. Människor som inte kan förmedla positiva komplimanger mot andra kommer heller aldrig själva bli bekräftade, det är det här jag skulle kalla det onda ekorrhjulet. Vi är ju relativt duktiga på att bekräfta våra barn för att ge dom en positiv utveckling, varför fortsätter vi inte med detta, vi slutar väl inte vara växande individer för att vi passerat 25.

Det är så enkelt att bekräfta varann det betyder inte att man ska köpa presenter eller ställa upp på saker man mår dåligt av. Men man kan skicka ett sms och beskriva tacksamhet så, bara ett par ord om hur tacksam man är för att få finnas i den andras liv.

När jag ändå skriver ett inlägg om detta vill jag skriva hur tacksam jag är för mina vänner, utan er hade jag nog inte orkat genomgå denna enorma process.

Så det jag vill ha sagt med det är att ett litet ord kan lyfta någon annans dag. Lägger du märke till en ny parfym eller en ny frisyr, visst skulle du vilja höra positiva saker om dig själv.

Behandla människor så som själv vill bli behandlad, självklart i lagom doser. Du behöver ju inte ge positiva energi till den som inte förtjänat det för där kommer du ända inte få positivitet tillbaka. Gör saker med måtta men välj inte bort detta i relationer som ligger dig varmt om hjärtat!!

Love Ani


Jag kommer aldrig bli en mes........

Dragit runt som en slamsugare här på kvällen och sugit upp alla leksaker från golven, nu är det rent och snyggt igen så imorgon är vi redo för ännu en rond.

Haft ett givande samtal på FB som flummade ur lite men det viktigaste vi talade om var nog lyckan över att bli fri saker som kräver en massa energi.
Pratade om hur man reagerar i förhållanden till andra.
Jag berättade om min kompass, kompassen som har en liten mening  inristad i mitten, gissa vad det stått där jo : Dysfunktionella saker sökes

Vi pratade om hur jag alltid sökt mig till just sånna saker och hur jag har reagerat på dessa.
Så nu mina vänner har jag bestämmt mig för att utlova ett nyårs löfte, observera att jag bara säger kanske för jag gillar inte att misslyckas, kanske kan formulera det så här för att jag ska kunna känna mig trygg, jag skall försöka.

Så här lyder det iallafall : VÅGA VÄGRA INVANDA BETEENDEN

Å nu tänker halva svenska befolkningen vad fan menar hon med de. Jo det jag menar är sättet jag väljer att agera på. Alla har vi invanda beteenden som vi agerar på, nu menar jag saker som förbrukar energi. Det kan tex handla om vilken realtion man har till andra, man kanske har nån som man irriterar sig på i massor och då menar jag att istället för att göra som jag brukar kan man byta ut beteendet mot något annat.

För mig kan det också vara så att när någon frågar mig något, alltså en fråga.  blir jag oftast stressad och känner att jag måste svara rätt och snabbt men det vet vi ju alla att snabba svar är ju inte alltid dom bästa.
Istället ska jag andas reflektera över frågan jag fick och lugnt uttrycka mig.
Nu tänker ni om jag inte kan svara då? Skit enkelt då ber jag helt enkel personen ifrågan om att få återkomma med ett svar.
Oh säg mig hur många frågor får man som handlar om liv eller död, nä just det dom frågorna är få så jag kan ta gott om tid på mig...........

Jag känner redan nu att 2012 kommer bli ett tufft år med mitt så kallade löfte till mig själv, men va fan jag kommer och trilla och jag kommer att falla men det kan fan inte bli värre än det varit och är iallafall. Värt ett hel hjärtat försök, bara för att jag ska försöka betyder inte det att jag ska bli nån jävla blåmes på kuppen, mitt humör är nog obotligt så många defekter kommer nog att få stanna ett par år till!!!

Love Ani


I love you

Sitter i soffan och dricker Java medans min dotter säger i love you 20 tusen gånger, hon har en inspelningsbar mobil som hon tjatar tillsammans med. Thea är som vanligt, inte alls sjuk på nåt sätt.

Gör bra saker i hemmet och idag glädjer jag min gamla häck, diskmaskinen. Det behöver booostas så det blev en rejäl avkalkning och en dos med spolglans i hans mage !!

Bloggar mer senare när sessan somnad för nu ska jag gå ner på en barnslig nivå och säga i love you jag med!!

Så gott folk ha det. I love you Ani



postiva linjen.....


Roliga frågor, kanske något du inte visste om lilla mig :)

Höger- eller vänsterhänt: Höger
 Humör just nu: utslagen
 Favoritgodis: Winergum
Är det nåt du absolut inte äter: Leverstuvning
Kläder just nu: Svart kofta, linne och byxor
Musik just nu: total tystnad
 Vad sa du senast: Älskar dig
 Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: 40 talet
 Sommarplaner: Gotland
Hur många kuddar sover du med: 1
Favoritväder: Sommaren är det bästa jag vet, ju hetare desto bättre
 Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: oj svår, Cigg, mat och min dotter
 Spelar du nåt instrument: Tragiskt men sant nej nu förtiden
 Morgon- eller nattmänniska: Inget av alternativen, sover gärna på morgonen men är kvällstrött 
 Bästa film: Varierar styggt vågar inte välja
Tror på liv på andra planeter: Absolut inte
 Kommer du ihåg din första kärlek: Absolut vem gör inte det ?
tror du på mirakel: så mycket så jag tror dom kommer att ske
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Om två liksinnade personer lever ihop och är ärliga och sanna tror jag på det.
Ser du på kärleken som ett misstag: Kärlek är aldrig ett misstag men i vissafall en övergående känsla som ebbar ut.
 Hur många barn vill du ha när du blir stor: 1
 Bio eller promenad: Tuff fråga jag svarar promenad för det kan man gö på daglig basis, jag gillar att slöa i soffan och titta på film i ensamhet vissa kvällar så tyvärr så blir biografen ut röstad, sorry!
Är du kittlig: oh så mycket att det gör ont
Snarkar du? Jo du det vill jag lova
 Stjärntecken? Skorpion
 Rädd för insekter? Ja
 Äckligaste insekten: Måste jag välja ? det går inte dom är lika vidriga allihopa
 Största svaghet: Min självkretik, min ilska
 Det här är jag bra på: oj oj oj jag vet faktiskt inte, på att vara jag kanske?
 Bästa bok? Livet som en porrstjärna
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja? Flyga
 Vad vill du jobba som? Anhörigterapeut
 Chips, morötter eller godis? Godis
  Pizza eller hamburgare? Hamburgare som avnjuts med kniv och gaffel
 Skriver du dagbok? Ja 
 Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Försent redan gjort
 Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) städat
 Gungar du på stolen? Nej
 Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump? Ja underbart
 Vilken hand håller du gaffeln ? Vänster
 Är du rädd för blod? Ja mitt eget
 Saltar du på maten? nej
 Gillar du att sjunga? älskar.
Anser du att du är stark? Hel hjärtat JA
 brukar du sola? Nej mer förr men nu är jag rädd för cancerrisken
 Vad gör du om du får hicka? spänner mig
Röker du? Mycket
 Snusar du? Skulle kalla mig för hobbysnusare
 Använder du knark? nää du inte idag iallafall :p 
 Kaffe, te eller inget? Frågan borde raderas, kaffe såååå klart
 Har du en besatthet? Mer än du kan ana

Positiva linjen..


Är det vattkoppor eller världen som fått en släng av galnakosjukan ?

Dagens började bra, fick min dagliga motion och Thea parkerades på dagis. Jobbet flöt och vi var på utflykt till Kungsgården då allting helt plötsligt fick sig en annan vändning. Dagis ringde min stackars lilla tös är sjuk... Vattkoppor på gång trodde dom då en annan flicka hade samma symptom som Thea innan kopporna bröt ut. Stressad som jag blir av bara vetskapen att det är baciller pågång försökte jag snabbt få tösen ifrån dagis, flyga kan jag ju inte så det var ju inget alternativ. Rara Pillan räddade mig och hämtade mig sååå sjuka unge som sen efter en timmes vilo paus var sig själv igen. Stannade kvar och fikade och det var då jag upptäckte att mina mage började göra uppror.. Pyltade på mig och Thea kläderna och begav oss ut i stormen som befann sig där ute.. Jag gick och gick men vinden vinde så hårt att jag ibland tappade andan, sa till mig själv: helvete för alla dessa baciller må nån utplåna dom från jordens ytan. Väl hemma andades jag ut och kände hur lugnet spridde sig i varje spänd muskel på min kropp även magen kändes rätt okey för en stund. Placerade Thea vi bordet och bjöd på kvällsfika då hon började hosta så allting kom upp igen, jaha tog ungen fick duscha henne odesinfektera hela köket, kläderna fick slängas i tvätten och det kändes som om jag skulle brista ut i gråt. Men stark som man är så peppar man sin lessna dotter, och precis som hon fått upp humöret och klivit ur badkaret så hör jag ett vrål......... Tittade mig över axeln och finner en helt hysterisk unge som kissat på golvet och skricker : Nej nej nej pottan.........Ja hon hann inte på pottan och blev otroligt arg och hoppade om kring i olyckan så det var bara att börja om proceduren som vi precis avslutat............ Nu undrar säkert ni vad är det som händer och jag kan lova det gjorde jag med jag nöp mig själv i tanken och funderade om världen hade blivit drabbad av nån slags galnakosjukan... Men precis som alla andra sagor som fick även denna ett gott slut, sessan sover och jag sitter här bloggandes och funderar om min söta lilla princessa imorgon kommer vakna med fula kliande koppor????

Förnimmelsernas landsväg !

Tänk att en landsväg kan väcka så mycket minnen. Tänk så mycket känslor som kan komma i omlopp. Den väg jag kört så många gånger vinter som sommar, i snöyra och det allra vackraste solsken. Så mycket sorg och så mycket glädje! Alla tårar jag fällt efter denna annars tråkiga grå asfalterade sträcka.

Några minnen minns jag mest, när min älskade hund gick bort och jag tillsammans med min dåvarande sambo försökte på bästa sätt köra bilen hem åt trots att tårarna vägrade sluta rinna. Ringde min föräldrar som då befann sig i Thailand, pappa förstod nog nada när jag ringde och hulkade. Mamma som tog över luren försökte lugna sin totalt hysteriska dotter som då var tröstlös.

Eller alla gånger jag använt vägen för att rymma hem till mor och far. Rymt från tiden med min glädje och min sorg. Minns när mitt då unga hjärta blev krossat, även då styrde jag min kos hem till tryggheten. Bara att möta mamma och pappas blickar fick mig lugn och mitt inre barn skrek inte längre!

Vägen tar mig förbi stallet där vi hade våra hästar och jag minns hur roligt jag haft i dessa skogar på hästryggen. Minns min häst och känner att min barndom lever igen inom mig. I hagarna stod det hästar som frustade i kylan och jag kan minnas hur mysigt det var att pussa deras varma mular. Jag kommer ihåg lukten och för en kort minut är jag barn igen och lyckan är total !

Love Ani


Bra sagt Madonna ............


Projekt kalender öppning och pepparkaksbak.........

Hoppas detta flyt håller is ig för jag måste säga att både jag och Thea har skött oss här på morgnen, nja Thea har kanske skrikit lite men det får man göra om man är en liten tös som inte tycker om att krypa ur pyjamasen för om jag ska vara helt ärlig så ville nog jag också ha den på hela dagen....

Första luckan i adventskalender öppnades idag, hon tyckte det var roligt att leta efter rätt lucka men godisbiten stoppade hon tillbaka och lät den sitta kvar bakom luckan, nöjd och glad ställde hon ifrån sig den och donade vidare.... haha hon är go min lilla flicka.
Men man får vara glad att hon är så lugn nu när luckorna öppnas för det kommer nog tider där hon kommer skrika hysteriskt och tycka att mamma är en idiot för att hon inte får öppna alla på en gång!!

Eftermiddagen är faktisk bestämmd och det blir en sväng på stan , min mamma kommer till stan och det ska bli trevligt. Köpt hem pepparkaksdeg så vi kan baka lite med T-sson ( Thea) , då kan hon ju använda sitt förkläde på riktigt inte bara springa omkring med det som en galning.

Nu börjar tiden springa i kapp oss igen, dags att kila. Lycka sänder jag er all!

Love Ani



RSS 2.0